اعضای کمیسیون اصل ۹۰ به پژوهشگاه فضایی رفتند
اعضای کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای دریافت توضیحاتی درباره به کارگیری اطلاعات و دادههای ماهواره…
۲۱ آبان ۱۴۰۳
عضو کمیسیون سختافزار سازمان نظام صنفی رایانهای:
۵ اردیبهشت ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
ممنوعیت وارادات برخی تجهیزات زیرساخت فناوری اطلاعات مانند سرور، پردازنده، تجهیزات ذخیرهسازی و… باعث اعتراض بسیاری از شرکتهای تامینکننده و فعالان حوزه فناوری اطلاعات شده است. به باور این گروه ممنوعیت ثبت سفارش برخی از تجهیزات زیرساختی فناوری اطلاعات به بهانه اینکه نسخههای تولید داخل دارند، آن هم در شرایطی که به خاطر شیوع کرونا و دورکاری سازمانها و شرکتها نیازمند توسعه زیرساختهای ارتباطی خود هستند میتواند ضربه قابل توجهای به بخشهای مختلف کشور بزند. در همین زمینه حمید توسلی، عضو هیات مدیره و عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانهای اعلام کرده که جلوگیری از روند واردات تجهیزات سختافزار آسیب جدی به زیرساختهای کشور و کسبوکارهای فعال در این حوزه میزند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نصر تهران، دفتر مقررات صادرات و واردات در تاریخ نهم فروردین ماه در نامهای اعلام کرده است که برخی تجهیزات مربوط به زیرساخت فناوری اطلاعات نمونه داخلی دارند و به همین دلیل واردکنندگان این دست از کالاها دیگر امکان واردات آنها به کشور را ندارند.
عضو کمیسیون سختافزار سازمان نصر با علام اینکه در شرایطی که بحران کرونا و تعطیلی عمومی بر کشور حاکم شده همین کالاها و زیرساخت فناوری اطلاعات میتواند باعث نجات کشور در مورد جزییات این ممنوعیت واردات گفت: «یکی از مواردی که دارای نمونه داخلی اعلام شده و از واردات آن جلوگیری میشود CPU است. چه کسی است که نداند تولید این قطعه به طور انحصاری در اختیار تنها دو شرکت در تمام دنیا است . ما آرزو داریم و امیدواریم روزی ما هم بتوانیم این کالا را در کشور تولید کنیم؛ اما در شرایط کنونی نمی توانیم.» او ادامه داد: «ممکن است که اشتباه هم در این نامه شده باشد؛ اما این اشتباه باید تصحیح شود. سخت افزار یک کالای لوکس نیست بلکه کالایی است که اولویت بالایی در توسعه زیرساختهای ارتباطی کشور دارد. بنابراین امیدورام دولت و وزارت صنایع این موضوع را بیشتر جدی بگیرند.»
عضو کمیسیون سخت افزار سازمان نظام صنفی رایانهای اعلام کرده که جلوگیری از روند واردات تجهیزات زیرساختی فناوری اطلاعات آسیب جدی به توسعه زیرساختهای کشور و کسبوکارهای فعال در این حوزه میزند و دولت باید سریعتر در مورد این تصمیم خود تجدید نظر کند
توسلی با اشاره به این موضوع که همیشه ثبت سفارش کالاهای سختافزاری با مشکلاتی همراه بوده اعلام کرد: «همین الان هم حتی اگر مشکلی در ثبت سفارشهای ما وجود نداشته باشد با دردسرهای زیادی مواجه هستیم. مسوولان کشور متوجه این موضوع نیستند که دو ماه است که کشورهای چین و تایوان که تولیدکننده اصلی قطعات هستند با توقف کار به دلیل ویروس کرونا مواجه بودهاند و در حالحاضر بدون این نامهها و بخشنامهها هم ما دوماه عقب هستیم و باید بتوانیم این کمبود را جبران کنیم.»
توسلی با ابراز نگرانی از این موضوع که متوقف نشدن این تصمیم باعث وارد شدن ضربات سنگینتری به واردکنندگان این کالا میشود نسبت به تعدیل نیرو در این شرکتها و ورشکست شدن فعالان این بازار هشدار داده است.
توسلی در مورد فعالیتهای کمیسیون سختافزار و سازمان نصر برای حل این بحران گفت:« کمیسیون سختافزار پیش از این مذاکراتی با وزارت صمت در زمینه تعرفه واردات داشته که در این مورد با موفقیتهایی همراه بودهایم؛ اما پیش از هرچیزی ما نیاز داریم که دولت به این دانش برسد که تجهیزات سختافزاری چیستند و چه اهمیتی دارند. ضمن اینکه امیدواریم و حامی این هستیم که شرکتهای داخلی بتوانند در این بخشها تولید داشته باشند ولی باید بدانیم این تجهیزات چیستند و چه اهمیتی دارند و چه قدر امکان تولید آنها در کشور وجود دارد.»
او ابراز امیدواری میکند که درکنار مذاکرات سازمان نصر و وزارت صمت آنها از وزارت ارتباطات نیز برای حل این بحران به وجود آمده کمک خواهند گرفت تا صدور این نامهها و بخشنامههای بحث برانگیز باعث ایجاد رانت نشود و کشور با توجه به تمام بحرانهایی که با آن دست به گریبان است امکان توسعه داشته باشد.
یعنی چی اخه ، چه منطقی پشت این قضیه هست. سریعا این طرح باید لغو بشه..کدوم محصول داخلی به اندازه پردازنده خارجی قدرت داره، انحصار تا کجااا.
به خدا اینطوری پیش بره تمام جوونای این مملکت تا ۱۴۰۰ سکته قلبی میزنن
خسته شدیم هر روز یه برنامه بی خود میچینن اینا
وااای