دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۳۱ فروردین ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۹
صدا وسیما برای فیلمهایی که در دوره شیوع ویروس کرونا و تعطیلی سینماها از طریق بسترهای پخش آنلاین فیلم و VODها نمایش داده شوند، تسهیلات پخش تبلیغات فیلم در دوره اکران عمومی در نظر گرفته است.
به گزارش پیوست، بر اساس توافق ساترا و اداره کل بازرگانی رسانه ملی، در صورتی که فیلمهای سینمایی در ایام تعطیلی سینماها در رسانههای صوت و تصویر داخلی اکران شوند و در زمان اکران به نحو «غیرانحصاری» و از طریق تعداد قابل توجهی از رسانههای دارای مجوز قابل دسترس برای عموم باشند، میتوانند از تسهیلات ویژه تبلیغات فیلمهای سینمایی در رسانه ملی بهرهمند شوند.
همچنین ساترا به صورت دستورالعمل رویه اکران آنلاین فیلمها را نیز منتشر خواهد کرد تا فرایند مشخص و ثابتی برای این مدل اکران در نظر گرفته شود. مشخص نبودن فضای اکران آنلاین برای کارگردانان و تهیهکنندگان تا حدودی تصمیمگیری برای آنان را مشکل کرده است.
تا کنون از میان فیلمهایی که اکران نوروزی گرفته بودند فقط فیلم «خروج» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا به صورت آنلاین اکران شده است و هنوز هیچ تهیه کننده و کارگردان دیگری حاضر به اکران فیلم خود به این شیوه نمایش نشده است. بیشتر تولید کنندگان فیلم و حتی کسانی که با این نوع اکران موافق هستند تصمیمگیری در این خصوص را به مشخص شدن نتیجه اکران آنلاین فیلم ابراهیم حاتمی کیا گره زدهاند. این تنها تسهیلاتی نیست که برای این مدل از اکران فیلمها در نظر گرفته شده، سازمان سینمایی پیش از این اعلام کرده بود «به فیلمهای سینمایی اکراننشده درصورت عرضه در شبکه نمایش خانگی معادل ۲۰درصد مبلغ قرارداد را علاوه بر قراردادی که با آن سامانهها دارند پرداخت میکنند.»
در شرایطی صدا و سیما امکانات ویژه برای تبلیغات فیلمهای اکران شده به صورت آنلاین را در نظر گرفته که محمد قاصد اشرفی رئیس انجمن سینماداران ایران اعلام کرده است: «فیلمی که در فضای مجازی و یا شبکه نمایش خانگی ارائه شده باشد، قطعاً در آینده و در سینماها به نمایش در نخواهد آمد.» هرچند که هنوز مشخص نیست سرانجام اکران فیلمها با توجه به نامشخص بودن زمان کنترول شیوع کرونا در آینده چه خواهد شد.
در بیانیهای که از سوی ساترا، سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر، در این زمینه صادر شده آمده است: «این نها به عنوان نهاد تنظیمگر این حوزه ضمن استقبال از اکران فیلمهای سینمایی از طریق سامانههای صوت و تصویر کشور، همچنین با محترم شمردن قراردادهای دوطرفه میان تهیهکنندگان و سامانههای پخش محتوای صوتی و تصویری، اعلام میکند در راستای انجام وظایف ذاتی خود، ایجاد شرایط برابر برای همه سرویسهای دارای مجوز، جلوگیری از شکلگیری رفتارهای ضدرقابتی و تبدیل محدودیت اکران به فرصت توسعه متوازن کل صنعت رسانههای فراگیر را جزو سیاستها و راهبردهای مد نظر خود قرار میدهد.»
یکی از نگرانیهایی کارگردانان و تهیه کنندگان از نمایش آنلاین فیلم رعایت نشدن کپیرایت فیلمهاست، حال ساترا در بیانیه خود اعلام کرده که تمام تلاش خود را برای حفظ حقوق پدیدآورندگان اثر بهکار خواهد برد. این سازمان در اطلاعیه خود در این زمینه تاکید کرده است: « همانگونه که در روزهای گذشته از انتشار فیلمهای اکرانشده در رسانهها به صورت غیرمجاز جلوگیری به عمل آمده است در روزهای آتی نیز همین رویه با شدت و دقت دنبال میشود تا زمینه معماری و شکلگیری اقتصاد اکران در سامانههای صوتی و تصویری به درستی صورت پذیرد.» تا کنون فیلم خروج فقط از طریق فیلیمو و نماوا نمایش داده شده است و روی هیچ بستر دیگری قرار نگرفته از همین رو شاید بتوان به آینده اکران آنلاین فیلمها از طریق بسترهای فضای مجازی امیدوار بود.