skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

بیانیه رسپینا در مورد سامانه شکار و افشای اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام

تحریریه پیوست

۱۳ فروردین ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۲ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ فروردین ۱۳۹۹

شرکت رسپینا، ارایه کننده سرویسی که از آن به عنوان میزبان سامانه شکار نام برده شده، سامانه‌ای که باعث افشا اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام شده در بیانیه‌ای اعلام کرده است که این شرکت به صورت مستقیم اقدام به ارائه سرویس به این سامانه نکرده است.

به گزارش پیوست، براساس بیانیه‌ای که روی سایت این شرکت قرار گرفته رسپینا با اشاره به اینکه اطلاعاتی که در فضای مجازی توسط مسئولان مبنی بر میزبانی وب‌سایت مذکور توسط رسپینا درست نیست توضیحاتی برای شفاف‌سازی اذهان عمومی ارائه داده است. در این بیانیه شرکت رسپینا ضمن ابراز تاسف از اظهارنظرهای غیر‌کارشناسی انجام‌شده، اعلام کرده که وب‌سایت مذکور از یکی از شرکت‌های ارائه‌‌دهنده خدمات هاستینگ سرویس دریافت می‌کرده و شرکت رسپینا صرفا با اجاره فضای دیتاسنتر (کولوکیشن) به شرکت مذکور، سرور‌های شرکت ارائه‌دهنده خدمات هاستینگ را میزبانی کرده ‌است. در ادامه بیانیه آمده است که در سرویس کولوکیشن بر‌خلاف سرویس هاستینگ امکان هیچگونه دخل و تصرفی در تنظیمات امنیتی سرورهای مشتری توسط شرکت ارائه‌دهنده خدمات وجود ندارد. در این بیانیه تایید شده که سرویس هاستینگ نیز جزو خدمات شرکت رسپینا نیست. در ادامه این بیانیه آمده است: «همچنین اپراتورهای ارائه‌دهنده خدمات ارتباطی از جمله شرکت رسپینا، اجازه رصد فعالیت یا ورود به حریم خصوصی سرویس‌گیرندگان خود را قانونا و اخلاقا نداشته و این مهم در حیطه اختیارات شرکت‌هایی مانند رسپینا نیست.» در پایان هم این شرکت تاکید کرده که کلیه خدمات شرکت داده‌پردازی رسپینا همواره مطابق با مصوبات، الزامات و قوانین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بوده و در خصوص چگونگی استفاده از این سرویس‌ها، قانونا مسئولیتی متوجه این شرکت نیست.

نیمه شب سه شنبه (۱۲ فروردین) وب‌سایت comparitech خبر از لو رفتن اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام داد که روی سامانه‌ای به نام سامانه شکار نگهداری می‌شده است.  تا کنون و بعد از گذشت یک روز از این ماجرا هنوز مشخص نشده که سامانه شکار مربوط به چه نهاد یا افرادی است اما برخی از بررسی‌های پیوست نشان می‌دهد که این سامانه احتمالا متعلق به یکی از نهادهای امنیتی بوده که صبح روز ۱۲ فروردین بعد از رخ دادن این اتفاق سرور‌های خود را برای جلوگیری از نفوذ بیشتر سریعا خاموش کرده‌اند. بررسی‌های بیشتر پیوست در مورد این موضوع نشان می‌دهد که اطلاعات جمع‌آوری شده این سامانه می‌تواند برای مجموعه‌هایی کاربرد داشته باشد که به دنبال ردیابی کاربران در تلگرام هستند.

http://pvst.ir/7pm

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو