skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

از استارت‌آپ‌ها تا ابررایانه‌ها: دنیا به دنبال کنترل کرونا

مینا پاکدل تحریریه

۱۳ فروردین ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

جهان با بحران شیوع ویروس Covid-19 مواجه است که به‌سرعت دارد گسترش می‌یابد. در همین حین، شرکت‌های فناوری همچنان در کانون توجه قرار دارند. اما این‌بار نه به علت رسوایی‌های حریم شخصی، جنگ و جدال‌های مالیات دیجیتالی، یا موضع‌های عجیب و غریب در مورد تغییرات اقلیمی؛ بلکه این‌بار دولت‌های سراسر جهان به فناوری چشم امید دارند تا راه‌حلی را برای ردیابی بیماری بیابد که گسترش روزانه آن جان صدها نفر در دنیا را می‌گیرد.

چند هفته پیش در لندن، دومینیک کامینگز (Dominic Cummings) مشاور نخست‌وزیر بریتانیا، نماینده‌هایی از ۳۰ شرکت فناوری را به جلسه‌‌ای دعوت کرد تا پیشنهادهای آنها را برای کمک به مدیریت این بحران مطرح کنند. سیمون استیونز، مدیرعامل سرویس سلامت همگانی (NHS)* نیز بازیکنان بزرگی مانند مدیران گوگل دیپ‌ماند که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می‌کند نیز در این جلسه حاضر بودند.

راس شاو (Russ Shaw) موسس شبکه مستقل Tech London Advocates در زمینه این جلسه، طی گفت‌وگویی با وب‌سایت زد‌دی‌نت اشاره کرد که: «دولت به صنعت ما روی آورده تا بگوید کمکمان کنید. این مساله نشان می‌دهد چقدر دولتمان از صنعت فناوری استقبال می‌کند».

شرکت‌های فناوری بزرگ در حالی که کرونا به‌سرعت در حال انتشار است، سعی کرده‌اند پشتیبانی و حمایت خود را سریع‌تر در قالب‌های مختلف اعلام کنند. تاکنون مایکروسافت اعلام کرده که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده امریکا (CDC) از خدمات چت‌بات سلامتی این شرکت استفاده می‌کند تا بتواند نشانه‌ها را به‌سرعت ارزیابی کند و گا‌م‌های بعدی را به کاربر توصیه کند. سرویس‌های وب آمازون (AWS) نیز ۲۰ میلیون دلار را به واحد توسعه تشخیص ویروس داد تا تست سریع‌تر و قابل اتکا‌تری برای ویروس فراهم آید. دپارتمان سلامت و درمان ایالت واشینگتن نیز از پلت‌فرم ServiceNow آمازون برای کارهای دیجیتالی خود استفاده می‌کند تا واکنش اورژانسی عملیات خود را از طریق اپلیکشن که در حال حاضر برای هیچ سازمان دولتی هزینه ندارد، مدیریت کند. همچنین IBM طی همکاری با کاخ سفید پردازش ابررایانه‌ای را برای محققانی که سعی دارند نحوه دقیق انتشار را بدانند و جلوی آن را بگیرند، فراهم کرده است.

شرکت‌های فناوری در دوران شیوع کرونا سعی کرده‌اند پشتیبانی و حمایت خود را سریع‌تر در قالب‌های مختلف اعلام کنند. تاکنون مایکروسافت اعلام کرده که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده امریکا از خدمات چت‌بات سلامتی این شرکت استفاده می‌کند تا بتواند نشانه‌ها را به‌سرعت ارزیابی کند

اما مساله فقط این نیست. دولت بریتانیا همه کسانی را که خلاقند، به کمک فراخوانده است و این فقط به معنی شرکت‌های بزرگ نیست. برای مثال  NHSX که در واقع  واحد دیجیتالی خدمات سلامت بریتانیا است، رویدادی با عنوان Techforce 19 ایجاد و همه نوآوران را دعوت کرده تا با ایده‌هایشان از افراد آسیب‌پذیر، مسن و افرادی را که داوطلبانه قرنطینه‌اند، پشتیبانی کنند. توسعه‌دهندگان نرم‌افزارها، برنامه‌نویس‌ها و کارآفرین‌هایی که ایده خوبی داشته باشند، در ابتدای آپریل ۳۰هزار دلار دریافت می‌کنند تا ایده‌شان آزمایش شود. باید اشاره کرد که این سازمان طی دو روز همه ایده‌ها را بررسی کرد و برنده‌ها را نیز اعلام کرد.

NHSX همچنین طی همکاری با پلت‌فرم دیگری، رویداد هکاتون  را راه‌اندازی کرده که فعالان، متخصصان، نوآفرین‌ها و افراد فنی را تشویق می‌کند تا ایده‌های جدیدشان را در آخر هفته، اجرا کنند. این رویداد که از راه دور برگزار می‌شود، راه‌حلی عملی برای ردیابی بیماری و در عین حال تفویت سلامت جامعه و سازمان‌دهی بهترین هماهنگی‌های جمعی برای بسیج کردن منابع است.

بریتانیا تنها کشوری نیست که سعی دارد با تخصیص بودجه، راه‌حل‌های نوآورانه فناوری را جذب کند. وزیر نیروهای مسلح فرانسه ۱۱ میلیون دلار برای پروژه‌های محافظت و آزمایش جمعیت، حمایت از درمان بیمار و نظارت بر بیماری همه‌گیر در نظر گرفته است.

در این میان، هند راه‌حل خود را برای چالش کرونا ایجاد کرده و اعلام کرده دولت از ایده‌های استارت‌آپ‌هایی که خدماتی توسعه داده‌اند که برای مبارزه با ویروس قابل استفاده است، استقبال می‌کند. دولت لهستان نیز تا کنون هکاتون بین‌المللی را با بیش از ۱۵۰۰ شرکت‌کننده سازمان‌دهی کرده تا راه‌حل‌های بحران را شناسایی کند.

استارت‌آپ‌ها در پاسخ به درخواست‌های دولت‌ها زمان را هدر نداده‌اند. مثلا بابیلون هلث (Babylon Health) ارائه‌دهنده خدمات سلامتی‌ که مشاوره‌های از راه دور را با متخصصان فراهم می‌آورد، سرویس جدیدی در اپلیکیشن خود راه‌اندازی کرده که به بیماران در مورد ویروس اطلاعات می‌دهد و همچنین در صورت لزوم، علائم را به‌سرعت بررسی می‌کند.

در این میان به نظر می‌رسد کارآفرینان نیز مسئولیت تجهیزات و ابزارهایی را بر عهده دارند که ویروس را ردیابی می‌کند. در نظرسنجی  Tech London Advocates از ده هزار ساکن لندن، سه‌چهارم پاسخ‌دهندگان موافق بوده‌اند که شرکت‌های فناوری در این کشور نقشی بنیادین در مبارزه با Covid 19 دارند.

با افزایش تقاضای ماسک‌ها، گان‌ها، دستگاه‌های تنفسی و دیگر تجهیزات کلیدی و کمبود همه این‌ها در بیمارستان‌های جهان، شرکت‌های چاپ سه‌بعدی نیز وارد میدان شده‌ است

فناوری پزشکی یکی دیگر از شاخه‌هایی است که طی مدت زمان کوتاه با تقاضای بالایی مواجه بوده است. با افزایش تقاضای ماسک‌ها، گان‌ها، دستگاه‌های تنفسی و دیگر تجهیزات کلیدی و کمبود همه این‌ها در بیمارستان‌های جهان، شرکت‌های چاپ سه‌بعدی نیز وارد میدان شده‌ است. برای مثال کسب‌وکار Budmen که مقرش واقع در نیویورک است، روی طراحی و تولید شیلد یا مخافظت صورت کار می‌کند تا از نیروی درمان محافظت کند و هدفش چاپ هزار قطعه در هر روز است.ملیسا موریس (Melissa Morris) هم‌بنیانگذار لانتوم (Lantum) که پلت‌فرم مدیریت نیروی کار است، در حال حاضر به NHSA برای کاهش هزینه‌های کادر پزشکی کمک می‌کند. لانتوم با بیش از بیست هزار پروفایل متخصصان پزشکی و کارکنان درمانی، نمای کلی از ظرفیت متخصصان و پزشکان فراهم آورده است که باعث می‌شود پزشکان عمومی بتوانند زمانی که در شیفت‌ها مشکلی ایجاد می‌شود، به‌راحتی دکتر جانشین بیابند. موریس در گفت‌وگو با وب‌سایت زد‌دی‌نت می‌گوید: «همان‌طور که می‌توانید تصور کنید، وقتی بیماری شروع شد، همهمه و شلوغی همه‌جا را گرفت. ما روی پلت‌فرم لانتوم خیلی کار کردیم تا منابع را به بیمارانی ارائه دهیم که نیاز داشتند. علاوه بر این مجبور شدیم خدمات را دوباره تنظیم کنیم تا پزشکان عمومی بتوانند شیفت‌های متفاوت را پر کنند». موریس می‌گوید تمرکز شرکت بر ردیابی و کنترل بیماری است و کل تیم برای همین متحد شده‌اند. او می‌گوید: «فناوری پزشکی دارد سعی می‌کند سرپا شود و کار صحیح را انجام دهد.»

محققان کینگز کالج لندن هم طی همکاری با استارت‌آپ تغذیه Zoe اپلیکیشنی ساخته‌اند که علائم ویروس در کاربر را ردیابی می‌کند و هدفش کمک به محققان برای شناسایی سرعت شیوع Covid-19 و شناسایی مناطق پرخطر و افراد با ریسک بالا است. این اپلیکیشن با نام Covid Symptom Tracker در عرض سه روز راه‌اندازی شد و از اپلیکیشن‌هایی است که بیشترین میزان دانلود را در بریتانیا به خود اختصاص داده‌اند.

مشکلات بی‌سابقه‌ای که ویروس کرونا برای دولت‌ها و جوامع جهان ایجاد کرده، باعث شده بسیاری از کشورها به صنعت فناوری امیدوار باشند. راس شاو، موسس شبکه مستقل Tech London Advocates در این زمینه می‌گوید: «بسیاری از کسب‌وکارهای سیلیکون‌ولی قبلا به دلیل رفتارشان مورد انتقاد واقع شده‌اند و اکنون ما از آنها می‌خواهیم کمک کنند. آنها جلو می‌آیند و این شگفت‌انگیز است؛ آنها باید نشان بدهند که کارشان را مسئولانه انجام می‌دهند».

پی‌نوشت:

*سرویس سلامت همگانی یا NHS نام مشترک چهار سیستم تأمین رفاه پزشکی در بریتانیا است.

**این مطب خلاصه شده است.

منبع: زددی‌نت

http://pvst.ir/7pl
مینا پاکدلتحریریه

    کارشناسی ادبیات انگلیسی را که گرفتم دیگر مطمئن بودم کلمه‌ها را اگر در گفتار شفاهی کم می‌آورم، در نوشتار توی مشتم هستند و از لای انگشت‌هایم لیز نمی‌خورند. در آن سال‌ها ترجمه می‌کردم و ویرایش. در گیرودار پایان‌نامه ارشد فلسفه بودم که برای یکی از ویژه‌نامه‌های پیوست چند گزارش ترجمه کردم و قرار شد پاره‌وقت کار کنم. آن‌موقع‌ها دفتر پیوست خانه دوطبقه قدیمی‌ای بود که حیاطش درخت داشت، ایوانش بزرگ بود و آسمان معلوم. جای‌گیر شدم طبقه هم‌کف در اتاق میثم. در واقع او و مهرک بودند که به من چم‌وخم روزنامه‌نگاری را یاد دادند؛ اینکه چطور باید یادداشت و گزارش نوشت یا کنداکتور بست؛ چطور نباید ترسید و از قالب سفت‌وسخت آکادمیک بیرون آمد. حالا تقریبا ده سالی از آن روز اول می‌گذرد. در این سال‌ها با چند ماهنامه و فصل‌نامه دیگر و نشرهای مختلف همکاری کرده‌ام و همچنان و همیشه در پیوست مشغول بوده‌ام. اینجا محل کار من نیست؛ خانه من است و آدم‌هایش کسانی‌اند که تو را همان شکلی که هستی، می‌پذیرند، با همه ضعف‌ها و قوت‌ها، با همه روشنایی‌ها و تاریکی‌ها.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو