نسخه صوتی مروری بر ماهنامه پیوست شماره ۱۲۸ آبان ۱۴۰۳
سرمایهگذاری بزرگان اقتصاد و شرکتهای تولیدی و صنعتی قدیمی در استارتآپها و شرکتهای نوپای حوزه…
۹ آبان ۱۴۰۳
۱۰ اسفند ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
احراز هویت اولین گام برای شروع هر کار اداری است و همین مساله گاهی تبدیل به اولین گام کلاهبرداری هم میشود. در سالهای اخیر پروندههای بسیاری روی میز قضات رفته که مشکل اصلی در وقوع جرم نبود یک سیستم احراز هویت کامل بوده که راه را برای جعل هویت باز گذاشته است.
محمدحسین دری، پژوهشگر و مدرس دانشگاه و دادیار دادسرای تهران، معتقد است اگر احراز هویت به شکل کامل و درست آن انجام شود، 70 درصد جرائم سایبری رخ نخواهد داد. مساله بعدی هم نبود قانون درستی برای مقابله با کسانی است که احراز هویت را به درستی انجام نمیدهند. قانونی که در دو هفته اخیر پس از کش و قوسهای فراوان میان مجلس و قوه قضائیه در نهایت با پادرمیانی مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید.
این قانون در میان لوایح چهارگانه FATF به مجلس رفت و بر اساس آن کسی که احراز هویت را به درستی انجام ندهد مجرم شناخته میشود و با مجازاتهایی مانند انفصال از خدمت و جزای نقدی و پرداخت خسارت روبهرو خواهد شد. اما این راهکار تا زمانی که سیستم احراز هویت به شکل کاملاً الکترونیکی و با استفاده از ابزارهای بیومتریک در کشور اجرایی نشود همچنان با مشکلاتی مواجه خواهد بود. اگر میخواهید در اینباره بیشتر بدانید، گفتوگوی ما را با محمدحسین دری درباره این مساله و پاسخهای او بشنوید.