نسخه صوتی مروری بر ماهنامه پیوست شماره ۱۳۰ دی ۱۴۰۳
آیا روزی میرسد که اینترنت در ایران مانند دیگر کشورها در دسترس کاربران باشد؟ «اگر…
۸ دی ۱۴۰۳
۵ آذر ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸
«واگذاری مدیریت اینترنت و به تعبیر برخی واگذاری مرزبانی دیجیتالی به نیروهای مسلح»، مادهای ذیل طرح ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی مجلس، که در یک ماه گذشته سر و صداهای زیادی در فضای رسانهای کشور برپا کرده است
.
بررسیها برای اینکه چه کسانی و چه گروههایی پشت مطرح شدن این ماده خاص در طرح پیامرسانهای اجتماعی بودند پیوست را به طیف گستردهای از فعالان حوزه سایبر رساند. از جمله یکی از این افراد «روحالله مومننسب» بود، فردی که بر اساس اطلاعات برخی افراد، پیشنهادکننده اصلی این طرح به نمایندگان کمسیون فرهنگی مجلس بوده است. اما او در گفتوگو با پیوست تمام این شایعات را رد و اعلام میکند که تنها به عنوان کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس در جلسات بررسی طرح ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی حضور داشته است. او به خاطر نظرات انتقادیاش از مدیریت فضای سایبر شهرت بسیاری دارد و حتی برخی کاربران او را در فضای سایبر به عنوان فردی با نگاه سیاسی تند که محدودکننده سرویسهای اینترنتی است معرفی میکنند.
اما مومننسب در گفتوگویی که با او انجام دادیم هرگونه نگاه سیاسی به فضای سایبر را رد و تاکید میکند که به مسائل نگاه فنی و حقوقی دارد. او همچنین با صراحت کامل مخالفتش با وزیر ارتباطات را اعلام میکند و میگوید حرفهای جهرمی بیشتر از اینکه فنی باشد سیاسی است. همچنین او در طول این گفتوگو بارها تاکید میکند که در ماده مورد بحث طرح ساماندهی پیامرسانها قرار نیست هیچ مسئولیتی از وزارت ارتباطات گرفته شود بلکه مجلس در تلاش است تا برای اولین بار با مشخص کردن مرز دیجیتالی کشور امنیت کامل را به فضای سایبر کشور بازگرداند.