مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۴ آذر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
بیش از دو و نیم میلیون نفر در سامانه سجام طی یکسال گذشته ثبتنام کردند.
به گزارش پیوست مشاور فناوری و نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با اعلام این خبر افزود: «از ابتدای امسال تاکنون بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر حداقل یک معامله یا بیشتر در بازار سرمایه انجام دادند که ۷۸ درصد آنها سجامی بودند و ۴۵۰ هزار نفر حداقل یک معامله در هفته داشتند که ۸۵ درصد آنها سجامی بودند.»
علیرضا ماهیار در مراسم گردهمایی فعالان صنعت فینتک با هدف معرفی سندباکس سمات با تمرکز بر سامانه سجام آماری درباره وضعیت بازار سرمایه ایران و مقایسه آن با دیگر نقاط جهان ارائه داد. او در این باره گفت: «ما بیش از ۱۵ میلیون کد معاملاتی فعال در بازار سرمایه داریم و ضریب نفوذ بازار سرمایه در ایران ۱۶ درصد است و این در حالی است که این عدد در آلمان ۱۲و نیم درصد و در آمریکا بیش از ۵۵ درصد است.»
او با اشاره به سهام عدالت گفت: «سهام عدالت میتواند ۴۰ میلیون به عدد کدهای معاملاتی بازار سرمایه اضافه کند و دارندگان سهام عدالت در حال حاضر در باشگاه مشتریان پیش ثبتنام شدند و در صورتی که از سوی دولت اعلام شود این افراد میتوانند فرآیند ثبتنام را تکمیل کنند و ضریب نفوذ به بیش از ۵۵ درصد خواهد رسید.»
به گفته او در حال حاضر هزار و ۴۰۰ نفر بیش از هزار معامله در بازار سرمایه انجام دادند و بیش از ۹۲ درصد آنها سجامی بودند. ماهیار درباره ظرفیت و میزان ثبتنام سامانه سجام گفت: «در حال حاضر روزانه بیش از ۲۰ هزار ثبتنام در سجام انجام میشود و این درحالی است که این سامانه ظرفیت ۱۰ برابر این تعداد را دارد.»
او در ادامه آماری از میزان مراجعه به دفاتر پیشخوان برای گرفتن برگه سهام ارائه داد و گفت: «سالانه ۶۰۰ هزار مراجعه برای گرفتن برگه سهام به دفاتر پیشخوان اتفاق میافتد. بیشترین مراجعه اما برای دریافت گزارش مجامع است.» به گفته او در شرکت فرابورس ایران ۹ هزار سهامدار حقیقی دارد که ۶ هزار و ۵۰۰ نفر آنها سجامی هستند و این در حالی است که این عدد سال گذشته ۲ هزار نفر بوده است.
مهیار در بخش دیگری از سخنانش در این مراسم اعلام کرد ۲۰۰ هزار میلیارد تومان، معادل ۱۰ درصد نقدینگی کشور در صندوقهای سرمایهگذاری کشور است که این پتانسیل را دارد که در اختیار استارتآپها قرار گیرد.
به گفته او در جلساتی که آنها با پلیس فتا داشتند این درخواست از سوی پلیس فتا مطرح شده که مشکل احراز هویت پلتفرم دیوار و پلتفرمهای مشابه مانند دیجیکالا با استفاده از سامانه سجام حل شود.
سامانه سجام اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ رونمایی شد و در واقع سامانه جامع اطلاعات مشتریان است. مژگان صفری مقدم، مدیر پروژه سجام از دیگر سخنرانان این مراسم بود و گفت: «شناسایی مشتریان در سه مرحله رخ میدهد. دریافت و ارائه اطلاعات، راستی آزمایی اطلاعات و احراز هویت و ویژگی سجام این است که هم اشخاص حقیقی و هم حقوقی میتوانند اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنند.»
به گفته او در بازار سرمایه اطلاعات هویتی، مالی و شغلی و ارتباطی است و بخشهای مختلف سجام مبتنی بر API است که این اطلاعات در آن قابل گسترش باشد. او در پایان گفتههایش تاکید کرد در حال حاضر در ۳۳۰ شهرستان در مراکز پیشخوان و کارگزاریها احراز هویت در سامانه سجام انجام میشود.
پس از او نازنین خوشنویسان، مشاوره فینتک شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه به ارائه آماری درباره میزان سرمایهگذاری در زمینه فینتکها در عرصه جهانی پرداخت و گفت: «از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۷ سرمایهگذاری روی فینتکها از ۵ و نیم میلیارد دلار به ۱۰۰ میلیارد دلار رسیده است.» به گفته او سندباکس سجام با همکاری فینوتک سرویسهای سجام مانند دریافت اطلاعات، تایید استعلام سجامی کاربر، تایید موبایل کاربر سجامی و ثبتنام کاربر سجامی و سرویسهای دیگری را ارائه میدهد. فعالیت اصلی سمات که نام این سندباکس است ارزیابی کسانی است که میخواهند در بازار سرمایه فعالیت کنند.