skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

فیس‌بوک با غیر فعال شدن ردیاب جغرافیایی گوشی‌ها مخالفت کرد 

تحریریه پیوست

۲۶ شهریور ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸

  نسخه‌های جدید سیستم‌عامل‌های موبایل در پلت‌فرم‌های اندروید و iOS به کاربر امکان می‌دهد کنترل اطلاعات موقعیت جغرافیایی خود را در اختیار داشته باشند؛ اما فیس‌بوک رضایت چندانی از این ماجرا ندارد.

به گزارش پیوست، اپل و گوگل در حال انتشار نسخه‌های جدیدی از سیستم‌عامل‌های خود هستند که از جمله ویژگی‌های شخصی این نسخه‌ها، امکان محدود کردن دسترسی اپلیکیشن‌ها به اطلاعات شخصی از جمله موقعیت جغرافیایی است. 

گوگل جدیدترین نسخه از سیستم عامل اندروید خود را (Android 10)‌ در هفته اول سپتامبر منتشر کرد و اپل نیز در گفت‌وگو با ماهنامه Inc. تایید کرد که نسخه بعدی سیستم‌عامل موبایلش به نام iOS 13 نوزدهم سپتامبر عرضه خواهد شد. اپل اپلیکیشن‌ها را ملزوم خواهد کرد که به کاربر بگویند از موقعیت جغرافیایی آنها استفاده می‌کنند و در صورت برطرف نشدن این مساله از سوی اپلیکیشن، به کاربر هشدار خواهد داد. علاوه بر این، در نسخه iOS 13 خاموش کردن موقعیت‌یابی جغرافیایی آسان‌تر انجام خواهد گرفت. در Android 10 نیز برای کاربر امکان کنترل بیشتر بر اپلکیشن‌هایی که از اطلاعات جغرافیایی استفاده می‌کنند، فراهم شده است.

در این میان، فیس‌بوک، یعنی بزرگ‌ترین شبکه اجتماعی جهان، نمی‌خواهد کاربران ردیابی جغرافیایی‌شان را خاموش کنند. این شرکت، در روز دوشنبه، هم سپتامبر پستی را منتشر کرد و به کاربران خود هشدار داد که خاموش کردن گزینه موقعیت‌یابی جغرافیایی می‌تواند منجر به تجربه بدی شود؛ این پست تلاش دارد به‌نوعی بگوید که محافظت از حریم شخصی، چندان هم به نفع کاربر نیست. شاید فیس‌بوک فکر می‌کند کاربران زیادی با دریافت هشدار از آی‌فون‌هایشان شگفت‌زده شوند که این شرکت، چه مواقعی و چگونه از اطلاعات جغرافیایی‌شان استفاده می‌کند. در این میان باید به این مساله هم اعتراف کرد که واقعا برخی از ویژگی‌های فیس‌بوک در صورت خاموش بودن موقعیت‌یابی جغرافیایی گوشی، کار نمی‌کنند. برای مثال نمی‌توان در یک موقعیت مکانی از گزینه check-in استفاده کرد یا نمی‌توان موقعیت فعلی را به عکس اضاله (tag) کرد. اما مساله صرفا اینطور به نظر نمی‌آید؛ زیرا پست فیس‌بوک در ادامه تاکید کرده است که برای اطلاع یافتن از کارآیی و شخصی‌سازی ابزارها و هشدارها، باید موقعیت جغرافیایی کاربر را بداند. این رویکرد و استدلال، کمی مبهم است. فیس‌بوک عموما ابزار یا هشدار آن‌قدر مهمی ندارد که نیاز به معلوم بودن موقعیت جغرافیایی کاربر، مطرح باشد. شاید فقط یک دلیل واقعی وجود داشته باشد که فیس‌بوک سرسختانه به روشن بودن گزینه ردیابی جغرافیایی، قائل باشد: اینکه بتواند به کاربران تبلیغات مبتنی بر موقعیت جغرافیایی‌شان را نشان داد. 

مساله دیگر این است که مشکلات فیس‌بوک در زمینه محافظت از اطلاعات کاربران، به گوش همه رسیده است. این شرکت ماه پیش موافقت کرد که ۵ میلیارد  جریمه به دلیل نقض حریم شخصی بپردازد و هفته پیش نیز مشخص شد که اطلاعات شخصی ۴۰۰ میلیون کاربر از جمله شماره تماس آنها در پایگاه داده‌ی محافظت نشده‌ی فیسبوک و روی چندین منبع ذخیره‌سازی آنلاین بارگذاری شده‌اند. علیرغم تمامی این‌ها، فیس‌بوک می‌گوید دغدغه‌اش صرفا ایجاد بهترین تجربه‌ها برای کاربرانش است. به نظر می‌رسد نسخه این شرکت بزرگ فناوری برای داشتن تجربه‌ای خوب این است که به توسعه‌دهندگان اجازه دهیم به اطلاعات شخصی ما دسترسی داشته باشند.

هم iOS 13 و هم Android 10 گام‌های بزرگی را به سمت رعایت حریم شخصی کاربران، به‌ویژه در مورد داده‌های موقعیت جغرافیایی، برداشته‌اند. موقعیت جغرافیایی یکی از شخصی‌ترین مسائل است و نشان می‌دهد شما واقعا کجا هستید و می‌تواند سرنخ‌هایی ارائه دهد که در حال حاضر یا در فلان لحظه، مشغول چه کاری هستید. 

http://pvst.ir/66m

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو