skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

وزیر ارتباطات مجلس را قانع کرد

تحریریه پیوست

۱۱ شهریور ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

نمایندگان مجلس از پاسخ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد احراز هویت در فضای مجازی و ساماندهی فیلترشکن‌ها قانع شدند. امروز (۱۱ مهر) جهرمی با حضور در صحن علنی مجلس پاسخگوی سوالات برخی نمایندگان در زمینه احراز هویت در فضای مجازی،ساماندی فیلتر‌شکن‌ها و سیم‌کارت‌های مجهول بود که در نهایت توانست با پاسخ‌هایش مجلس را قانع کند. 

به گزارش پیوست، محمد جواد اذری جهرمی امروز ظهر برای پاسخ به سوال نصرالله پژمانفر، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در مورد «علت عدم انجام به وظایف قانونی وزارت ارتباطات در مورد احراز هویت افراد، ساماندهی فیلترشکن‌ها و قطع سیم کارت‌های مجعول » در صحن علنی حضور یافت. او در بخش اول صحبت‌های خود در پاسخ به  سوال پژمانفر گفت: «مطابق ماده ۲۰۷ آیین نامه داخلی مجلس سوال از وزیر در شرح وظایف نمایندگان است؛ اما طبق  ماده ۲۱ قانون جرایم رایانه‌ای فراهم آوردندگان خدمات دسترسی موظف به اجرای دستورات قضایی یا مصوبات شورای عالی فضای مجازی در زمینه فیلترینگ هستند و وزارت ارتباطات در این مورد مسیولیتی ندارد.»

او ادامه داد: «در مورد هویت فضای مجازی نیز تکلیفی برای وزارت ارتباطات در نظر گرفته نشده است. حتی در مورد مصوبه جلسه‌ دو شب پیش شورای عالی فضای مجازی در مورد «سند نظام هویت معتبر در فضای مجازی کشور»  هنوز تصویب نامه به ما ابلاغ نشده است.»

اما نصرالله پژمانفر در این جلسه با ابراز نارضایتی از مدیریت فضای مجازی گفت: «متاسفانه در فضای مجازی در شرایطی قرار داریم که افراد باید از فیلترشکن استفاده کنند و ما برنامه مشخص در این زمینه نداریم. حال باید در این زمینه دو اقدام انجام دهیم؛ اول احراز هویت و دوم سطح دسترسی افراد به فضای مجازی مشخص شود.»

او ادامه داد: «احراز هویت نیز جزو تکالیف وزارت ارتباطات است. براساس آمار بین ۵۰۰ تا ۲ میلیون سیم‌کارت مجعول داریم. برای اتباع هم سیم‌کارت صادر می‌شود و آنها به تمام خدماتی که شهروند ایرانی  دسترسی دارد، دسترسی دارند. انواع دزدی‌ها و جرایم در فضای مجازی رخ می‌دهد و کانال و شبکه‌های ناشناس به نمایندگان مجلس توهین میکنند.»

جهرمی در پاسخ به صحبت‌های پژمانفر با اشاره به اینکه برای جلوگیری از فعالیت سیم‌کارت‌های مجعول این وزارتخانه با دستگاه‌های ذیربط برنامه فشرده‌ای داشته است، گفت: «با برنامه و اقدامی که در نظر گرفتیم حدود ۱۷ میلیون سیم‌کارت فاقد هویت یا مخدوش از شبکه خارج شدند؛ اما این تعداد از نظر آقای پژمانفر اندک است. ما تلاش خود را کرده‌ایم اما نمیتوانیم زندگی مردم را به خاطر این سیم کارت‌ها مختل کنیم.»

او ادامه داد: «درمورد اتباع بیگانه هم آقای پژمانفر درست می‌گوید. آنها از مراکز مختلف سیم‌کارت دریافت می‌کنند. راه حل این معضل اتصال بانک اطلاعاتی ناجا به سامانه هویتی اپراتورها بود. اما ناجا به دلیل ملاحظات خود بانک اطلاعاتی‌اش را offline کرد و اتباع ۲۴ ساعت بعد می‌توانستند سیم‌کارت دریافت کنند. دراین مورد حزب الله لبنان اعتراض کرد که آمریکا ما را تهدید می‌کند و شما هم سیم‌کارت به ما نمی‌دهید.» به گفته جهرمی به همین دلیل آنها اتصال را قطع کردند تا ناجا بانک اطلاعاتی خود را به روز و آنلاین کند.

جهرمی اما در واکنش به اظهارات پژمانفر درمورد ساماندهی فیلترشکن‌ها هم اعلام کرد: «تصور کنید از فردا فیلترشکن‌ها قطع شوند. اساتید به برخی از موضوعات درسی درسایت‌های خارجی دسترسی نخواهند داشت.  تجار نمی‌توانند تحریم‌ها را دور بزنند یا از سوی دیگر توسعه‌دهندگان نمی‌توانند نرم‌افزار خود را توسعه دهند.»

براساس اظهارات جهرمی در پشت صنعت فروش فیلترشکن‌ها افرادی هستند که جلوی ساماندهی آن را می‌گیرند و اعلام می‌کنند که قانونی در کشور وجود ندارد که فروش فیلترشکن  ممنوع باشد.

اما با این پاسخ‌های جهرمی، پژمانفر راضی نشد و اعلام کرد: «فضای مجازی ناامن است و خواهش می‌کنیم که احراز هویت را انجام دهند. چرا فردی باید ۳۰۰ سیم‌کارت رایتل داشته باشد؟ چرا دسترسی به اینترنت یک استاد با یک کودک باید یکی باشد؟ »به گفته پژمانفر وزارت ارتباطات نمی خواهد فیلترشکن‌ها را ساماندهی کند چون منافع‌اش در میان است و همین منافع مانع از برخورد وزارت ارتباطات در این زمینه می‌شود.

در پایان این جلسه پرسش و پاسخ وزیر ارتباطات، در نهایت با رای‌گیری و نتیجه ۱۰۲ رای موافق، ۷۶ رای مخالف و ۵ رای ممتنع نمایندگان از پاسخ جهرمی قانع شدند.

http://pvst.ir/65l

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو