مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۴ تیر ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
اطلاعیه شرکت توانیر به مدیران شرکتهای برق منطقهای مبنی بر قطع و جمعآوری انشعابات مصرف غیرمجاز برق و بعد از آن هم اطلاعیه بانک مرکزی در مورد غیر مجاز معرفی کردن فعالیت در حوزه رمز ارز، باعث بلند شدن اعتراض بسیاری از مدیران و کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات شده است. به تازگی مسعود داورینژاد، کارشناس فناوری اطلاعات و اولین رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در نامهای به دبیر شورای عالی فضای مجازی از این نهاد سیاستگذار در فضای مجازی خواسته تا با اتخاذ تصمیمات منطقی به دور از شتابزدگی شرایط برای فعالیت قانونی در این حوزه را فراهم کند.
به گزارش پیوست، در این نامه با اشاره به بخشنامه اخیر توانیر به شرکتهای برق منطقهای با انتقاد به انتخاب عناوینی مانند “قاچاق برق یارانهای” در این بخشنامه تاکید شده که کار قانونی و بسیار مفید به حال کشور در این مقطع سخت تحریمهای ناجوانمردانه فعالیت در این حوزه را به سمت نابودی سوق میدهد.
داورینژاد در این نامه با اشاره به اینکه صاحبان صنعت ماینینگ یا کانکاوی کشور و نیروگاههای خصوصی تولید برق از علاقمندان به توسعه کشور هستند اعلام شده که این گروه از روش وزارت نیرو در برخورد به صنعت کانکاوی بشدت متعجب و متأسف هستند.
در این زمینه آمده است: «ا اندکی درایت و برنامهریزی بدون ایجاد تنش در سطح کشور و قاچاقچی و مجرم خواندن بخشی از نیروهای فنی کشور که خود را خدمتگزاران آنان میدانند، وزارت نیرو میتوانست با حفظ این بخش در کنار خود همافزایی مناسبی را برای نیل به اهداف ملی ایجاد کند و در تعامل با صاحبان صنایع شرایط برد- برد را برای طرفین ایجاد و آسانتر به هدف مشروع خود که افزایش تعرفهها و اصلاح نظام یارانهایست، جامه عمل بپوشاند.»
در ادامه نامه نیز با بیان ۷ نقطه نظر از شورای عالی فضای مجازی خواسته شده تا به جای محدودیت از توان داخلی برای نظاممند کردن حوزه ماینینگ استفاده شود. برای نمونه در این بخش از نقطه نظرات با اشاره به اینکه ایجاد محدودیت تنها باعث رشد فعالیتهای زیرزمینی میشود آمده است: «ادامه تولید بیت کوین در ابعاد وسیعتر بنا به ملاحظات متفاوت از جمله تحریمها و درآمد سرانه پائین کشور و بازده پائین صنعت برق ضروری است. تنها کسانی از این حرکت منتفع میشوند که بهدنبال اعمال محدودیت بیشتر بر کشور و مسدود نمودن هر روزنهای برای ورود ارز به کشور هستند.»
همچنین با اشاره به میزان کم مصرف برق برای تولید بیتکوین تایید شده : «مصرف برق بیتکوین در حال حاضر در کشور به میزان ۵۰۰ مگاوات در مقیاس با ۷۰،۰۰۰ مگاوات میانگین قدرت عملی نیروگاهها برابر ۰.۷۱ درصد بسیار ناچیز است. این در حالی است که ضریب بهرهبرداری نیروگاهها بر حسب آمار اخیر (۱۳۹۷) تنها ۵۰.۷ در صد است. با اختصاص نصف ظرفیت تنها یکی از نیروگاههای بخش خصوصی کشور به این صنعت، نیازی به ایجاد تتش و بیحرمتی نسبت به سرمایهگذران و کارشناسان کشور نبود. » درر بخشهای دیگر از این نقطهنظرات داورینژاد با یادآوری این نکته که صاحبان صنعت کانکاوی از اصلاح تعرفههای برق استقبال میکنند گفته است: « فعالان این حوزه آمادگی دارند تا همانند برخی صنایع فلزی بزرگ و برای کمک به کاهش بار در ساعات اوج مصرف، طی برنامه تنظیمی با وزارت نیرو فعالیت خود را متوقف کنند و همچنین آمادهاند تا بیتکوین تولید شده را از طریق صرافیهای مجاز به اینکار یا با ساز و کاری مشابه بازار ارز ثانویه معامله کنند.»
در پایان این نامه داورینژاد از دبیر شورای عالی فضای مجازی خواسته تا وقتی را برای حضور و تشریح مواضع و شرح مصائب صنعت کانکاوی و تولیدکنندگان خصوصی برق برای گروهی از تهیهکنندگان این نامه تعیین کند.
متن کامل این نامه را اینجا بخوانید.