امکان استعلام اطلاعات شرکتها توسط سند الکترونیک میسر شد
سند الکترونیک اشخاص حقوقی امکان استعلام سریع و دقیق اطلاعات شرکتها را فراهم کرده است.…
۲۳ مهر ۱۴۰۳
۲۵ خرداد ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۰ آذر ۱۳۹۸
کارنامه دور پنجم دولتالکترونیکی نشان میدهد که پیادهسازی دولتالکترونیکی در کشور بیش از ۶۲ درصد محقق شده استو در این میان بیمه مرکزی برای دومین بار به عنوان دستگاه برتر ارائه خدمات دولتالکترونیکی معرفی شد.
به گزارش پیوست، بیمه مرکزی پیش از این نیز در دور سوم ارزیابی دولتالکترونیکی به عنوان دستگاه برتر انتخاب شده بود. طبق گزارش ارائه شده از سوی شواری اجرایی فناوری اطلاعات امتیاز کلی بیمه مرکزی در ارائه خدمات دولتالکترونیکی ۹۸ درصد است.
طبق این گزارش پس از بیمه مرکزی، سازمان سرمایهگذاری وکمکهای اقتصادی و فنی ایران در رتبه دوم قرار گرفته است و سازمان جمعآوری و فروش املاک تملیکی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در رتبههای بعدی قرار دارند و علیرغم قرار گرفتن سازمان امور مالیاتی در رتبه چهارم؛ اما به دلیل اشتباه سامانه در محاسبه ارقام مالیاتی این سازمان از ردهبندی کنار گذاشته شده و اگر مسئولان سازمان در رفع کردن این مشکلات اقدام کنند مجدد به لیست ارزیابی و این جایگاه باز خواهند گشت.
طبق آنچه در جلسه ارائه گزارش دور پنجم ارزیابی دستگاهها در زمینه پیادهسازی دولت الکترونیکی اعلام شد، در برخی از پروندههای محاسبه مالیات، قطعی از سوی سامانه به اشتباه صورت گرفته و با وجود اعتراضات صورت گرفته و تعدیلهایی که روی این ارقام صورت گرفته هنوز این مشکلات برطرف نشده از همین رو شورای اجرایی فناوری اطلاعات تا مشخص شده وضعیت مالیاتی این دستگاه را از ارزیابیهای خود کنار گذاشت.
طبق کارنامه دور پنجم دولتالکترونیکی کشور، دولتالکترونیکی ۶۲.۸۰ درصد محقق شده است. در اولین ارزیابی دولتالکترونیکی میزان تحقق دولتالکترونیکی ۲۰ درصد برآورد شده بود حال پس از گذشت ۵ دوره ارزیابی میزان اجرایی شدن دولتالکترونیکی به ۶۲.۸ درصد رسیده است. در این دوره از بررسیها ۱۰۵ دستگاه با بیش از ۲ هزار خدمت مورد ارزیابی قرار گرفتهاند.
در ارزیابی این دوره ۵ دستگاه همکاری نکردند. سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، دانشگاه عالی دفاع مقدس و شرکت ملی نفت ایران به علت همکاری نکردن در ارائه فهرست خدمات در ارزیابی حضور ندارند و همچنین ارزیابی وزارت صمت و سازمان دامپزشکی نیز به دلیل عدم همکاری این دو دستگاه برای ارائه اطلاعات از طریق خدمات قابل مشاهده در وبسایتهایشان صورت گرفته است. همچنین وزارت نیرو، سازمان سرمایهگذاری خارجی، سازمان اداری و استخدامی خواستار شرکت نکردن در این دوره از ارزیابی شدند.
در مقابل سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور رشد قابل توجهی در ارائه خدمات دولتالکترونیکی از دور چهارم به پنجم را تجربه کرده است. این سازمان طی دو دوره ارزیابی رشدی معادل ۳۶.۲۵ درصد را نشان میدهد. سازمان حسابرسی و انستیتو پاستور ایران نیز دو سازمان دیگری هستند که این دوره از ارزیابیها رشد قابل توجهی داشتهاند.
در کارنامه دولتالکترونیکی همچنین ردهبندی وزارتخانهها در ارائه خدمات دولتالکترونیکی نیز مشخص شده است طبق این گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی بهترین وضعیت را در ارائه خدمات الکترونیکی برعهده دارد. از میان وزارتخانهها وزارت امور خارجه در پایینترین رتبه قرار دارد.
متن کامل این گزارش را میتوانید از طریق این لینک بخوانید.