skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

«دیجیکالا نکست» برای توسعه هوش مصنوعی راه‌اندازی شد

تحریریه پیوست

۹ خرداد ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۷ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۸ دی ۱۳۹۸

کارخانه نوآوری یک ساکن جدید دیگر به جمع مراکز نوآوری خود اضافه کرد؛ «دیجیکالا نکست». دیجی‌کالا نکست، مرکز نوآوری بزرگترین فروشگاه آنلاین کشور یعنی دیجی‌کالا است که قرار است نیاز‌های آینده این شرکت در زمینه هوش‌ مصنوعی و لجستیک را برآورده کند.
به گزارش پیوست، توسعه هوش مصنوعی (AI) و نوآوری باز کلیدواژه‌‌هایی بودند که مدیران دیجی‌کالا عصر روز گذشته (۸خرداد) در مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری «دیجی‌کالانکست» بسیار بر آن‌ تاکید داشتند. از منظر این مدیران پس از ۱۲ سال فعالیت فروشگاه آنلاین دیجی‌کالا حال زمان آن فرا رسیده تا با اتصال این شرکت به مجموعه‌های استارت‌آپی به کمک open API و نوآوری‌ باز  از ظرفیت‌های آنها برای توسعه تجارت الکترونیکی در کشور بهره ‌ببرد.

راهی برای توسعه هوش مصنوعی

دیجی‌کالا نکست قرار است به مرکزی تبدیل شود که در آن ایده‌های نوآورانه و تکنولوژی‌محور به طور عمومی با تمرکز بر حوزه هوش مصنوعی به راهکارهایی برای حل مسائل روز کسب‌وکارهای آنلاین و تکنولوژی محور در سال ۹۸ تبدیل شود. آنطور که در مراسم افتتاح این مرکز نوآوری هم اعلام شد دیجی‌کالا نکست برای توسعه این تکنولوژی‌ها حامی استارت‌آپ‌ها و طرح‌های نوآورانه در زمینه تجارت الکترونیک، سرویس‌های ابری، لاجستیک و اینترنت اشیا خواهد بود. امسال تمرکز سرمایه‌گذاری‌ها این مرکز نوآوری دیجی‌کالا هم در حوزه هوش‌ مصنوعی است.

روح‌الله رحمانی، رئیس هیئت مدیره دیجی‌کالانکست در مورد دلیل ورود دیجی‌کالا برای تاسیس این مرکز نوآوری به پیوست گفت: «مردم دیجی‌کالا را به عنوان شرکت موفق در حوزه تجارت الکترونیکی می‌شناسند؛اما در این چندسال گذشته دیجی‌کالا به گروهی بزرگ بدل شده که توانسته در حوزه‌های مختلف فعالیت کند. ما هم‌اکنون در دورانی هستیم که نوآوری چیزی نیست که سالی یک بار رخ دهد بلکه نوآوری روزانه اتفاق می‌افتد. بنابراین شرکت‌های بزرگی چون دیجی‌کالا باید فکر کنند که ایران در آینده به چه چیزهایی نیاز دارد تا بتوانیم روی آن‌ها کار و با جهان رقابت کنیم.»

او با اشاره به اینکه موضوع روز جهان هم‌اکنون هوش مصنوعی است، در مورد حوزه فعالیت مرکز نوآوری دیجی‌کالانکست بیان کرد: « هم‌اکنون هوش مصنوعی در جهان موضوع روز است. هوش مصنوعی در حمل و نقل، تجارت الکترونیک، رایانش ابری، اینترنت اشیا وجود دارد. بنابراین نیاز ایجاد مرکز نوآوری به نام دیجی‌کالا نکست به وجود آمد تا در سال ٩٨ تمام تمرکز آن روی توسعه ایده‌هایی در حوزه هوش مصنوعی باشد که در نهایت هم به توسعه تجارت الکترونیکی ما کمک کند.»
رحمانی ادامه داد: «در ۴ حوزه هوش مصنوعی از استارت‌آپ‌ها حمایت می‌کنیم. این ۴ حوزه شامل رایانش ابری، حمل و نقل، تجارت الکترونیک و اینترنت اشیا است. علاوه بر آن روی شرکت‌هایی که در حوزه هوش مصنوعی نیز فعالیت می‌کنند، سرمایه‌گذاری می‌کنیم.»

رحمانی همچنین به فعالیت‌های مرکز نوآوری برای حمایت از ایده‌های دانشجویان دانشگاه‌ها اشاره و اظهار کرد: «آکادمی پژوهشی دیجی‌کالا هم در دیجی‌کالانکست راه‌اندازی کردیم تا هم از پایان‌نامه‌های دانشگاهی حمایت کنیم و هم موضوعاتی که در دانشگاه تدریس نمی‌شود را توسط این آکادمی در اختیار شرکت‌های استارت‌آپی حاضر در این مرکز بگذاریم.» او ابراز امیدواری کرد تا در تابستان امسال نخستین سرمایه‌گذاری روی کسب وکارهای فعال در حوزه هوش مصنوعی توسط این مرکز نوآوری دیجی‌کالا صورت بگیرد.

توسعه دیجی‌کالا با داده باز

در نخستین بخش مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری دیجی‌کالا نکست؛ حمید و سعید محمدی، بنیان‌گذاران و مدیران عامل دیجی‌کالا، راه‌اندازی مرکز نوآوری و فناوری این شرکت را یکی از اتفاق‌های مهم و سرنوشت‌ساز دیجی‌کالا معرفی کردند که می‌تواند برای کشور هم اتفاق مهمی باشد.
حمید محمدی در توضیح اینکه چرا دیجی‌کالا به ایجاد فضای کار اشتراکی روی آورد، گفت: «‌اگر به تجربه شرکت‌های خرده فروش آنلاین در کشورهای پیشرفته از آمریکا تا چین نگاه کنیم، درمی‌یابیم که آن‌ها به قدری توسعه یافتند که پا را از ارائه سرویس‌های اولیه خود فراتر گذاشتند و به شرکت‌های تکنولوژی محور بدل شدند.»

او ادامه داد: «دیجی‌کالا نیز ۱۲ سال پیش با یک ایده خیلی ساده آغاز به کار کرد و هدفش این بود که مشتری به راحتی کالای خود را به کمک اینترنت خریداری کنند. اما امروز نیاز مشتری تغییر کرده و این نیازهای جدید هم باعث شده تا ما وارد عرصه‌ها و چالش‌های جدید شویم. دیجی‌کالا حالا نه یک فروشگاه آنلاین که به یک پلتفرم تبدیل شده است.»
به گفته محمدی این اتفاق برای آمازون نیز رخ داد و برحسب نیازش دیتاسنتر و سرویس‌های ابری راه‌اندازی کرد و هم‌اکنون محصولات AWS به عنوان یکی از بهترین سرویس‌های ابری شناخته می‌شود.

حمید محمدی با اشاره به اینکه دیجی‌کالا امروز به غیر از فروشگاه آنلاین به حوزه حمل و نقل و پرداخت آنلاین نیز ورود کرده، از علاقه این شرکت برای ورود به حوزه‌های نوین دیگر چون سرویس‌های ابری گفت. او دراین مورد بیان کرد: « خیلی علاقمند هستیم که در زمینه‌های متفاوت چون ارائه سرویس ابری نیز فعالیت کنیم چون خود دیجی‌کالا یکی از مصرف‌کنندگان سرویس ابری است؛ اما ما به تنهایی قادر به ارائه همه خدمات نیستیم و حتی در این زمینه هم تخصص نداریم بنابراین باید دیجی‌کالا را باز می‌کردیم.»

مدیرعامل دیجی‌کالا در توضیح بیشتر این تصمیم دیجی‌کالا گفت: «دوسال پیش در دیجی‌کالا را به روی کسب‌وکارهای گوناگون باز کردیم و با مدل بازار آنلاین پیش رفتیم و به کمک سایر کسبوکارها رشد کردیم. هم‌اکنون ۲۰ هزار کسب و کار از تولیدکننده و برند کوچک و بزرگ با ما همکاری می‌کنند.»
او قدم بعدی دیجی‌کالا را افتتاح دیجی‌کالانکست نام برد و بیان کرد: «در قدم بعدی در تکنولوژی را روی دیجی‌کالا باز کردیم. یکی از ایده‌هایی که داشتیم ایجاد دیجی‌کالا نکست به عنوان بازو نوآوری باز شرکت بود. در این مرکز نوآوری فعالان حوزه تکنولوژی که ایده و توانایی دارند با حمایت دیجی کالا ایده خود را تبدیل به محصولی می‌کنند که هم به برای دیجی‌کالا قابل استفاده باشد و هم در نهایت به صورت یک محصول وارد بازار شود.»

نوآوری باز

در ادامه مراسم سهیل مقدم، معاون فناوری دیجی‌کالا با ارائه آمار و ارقامی در مورد تغییرات زیرساختی دیجی‌کالا در سال ۹۷ به آمارهای جالبی اشاره کرد و گفت: «در سال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار خط کد نوشتیم که این کار زیرساخت‌های پلتفرم دیجی‌کالا را به صورت قابل توجه‌ای تغییر داد.»


 

مقدم از تصمیم مهم دیجی‌کالا مبنی بر در اختیار گذاشتن داده‌های این شرکت تا پایان سال ۱۳۹۹ به صورت داده باز (OPEN API) به تمام دنیا خبر داد و اعلام کرد: «با پلتفرم داده‌باز در آینده هرکسی می‌تواند با دیجی‌کالا یا روی پلتفرم دیجی کالا کار کند و با استفاده از داده این شرکت اپلیکیشن خود را تولید کند. در واقع تصور کنید به تازگی محصولات سوپرمارکتی دیجی‌کالا عرضه شده‌اند،  شاید لازم باشد یک اپ جداگانه برای این کار وجود داشته باشد. در صورت وجود Open API، این فقط ما نیستیم که می‌توانیم چنین اپلیکیشنی را توسعه دهیم بلکه دیگران می‌توانند این کار را انجام دهند درست مانند کاری که شرکت‌های بزرگ جهان مانند فیسبوک هم انجام می‌دهند.»

در همین زمینه فواد نصرتی، از مدیران ارشد فنی دیجی‌کالا در مورد راه‌کارهای باز شدن داده‌ها در دیجی‌کالا بیان کرد: « یک راهکار مربوط به داده‌های عمومی مانند قیمت‌ها، محصولات و پیام‌ها است. هرکسی که بخواهد می‌تواند به این داده‌ها دسترسی داشته باشد. از دیگر راه‌حل‌ها مربوط به داده‌های خصوصی است. از این طریق می‌توان اپلیکیشن‌های مختلفی برای سوپرمارکت یا مارکت‌پلیس دیجی‌کالا توسعه داد  یا دیجی‌کالا را به یک زبان جدید نوشت.»

کمپ استارت آپی هوش مصنوعی

در پایان مراسم افتتاح مرکز نوآوری دیجی‌کالانکست نیز امیر صالحی، مدیرعامل این مرکز خبر از برگزاری کمپ استارت‌آپی در زمینه هوش مصنوعی داد.  تیم‌های استارت‌اپی علاقمندان به این حوزه تا ابتدا تیرماه با مراجعه به سایت دیجی‌کالا نکست امکان ثبت‌نام در این کمپ را خواهند داشت. به گفته صالحی نه تنها تیم‌ها بلکه افراد نیز می‌توانند در این کمپ شرکت کنند و تیم خود را تشکیل دهند یا در تیم‌های دیگر مشغول به فعالیت شوند. دوره این کمپ از ۱۵ تیر تا ۱۵ مهر ماه سال جاری خواهد بود.
.

http://pvst.ir/5yn

یک دیدگاه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو