انتخابات اتحادیه کسب و کارهای مجازی سرانجام ۳۰ مهر برگزار میشود
هیات اجرایی اتحادیه کشوری کسبوکارهای مجازی با انتشار اطلاعیهای تاریخ برگزاری انتخابات این اتحادیه را…
۲۲ مهر ۱۴۰۳
۲۷ فروردین ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
مدیرعامل پیامرسان گپ اعلام کرد مدل اتصال پیامرسانهای منتخب به مرکز ملی تبادل اطلاعات (GSB) برای ارئه خدمات دولت الکترونیکی و همراه تغییر کرده و برخلاف برنامهریزیهای انجام شده، گپ و سروش در حالحاضر امکان ارائه خدمات دولت الکترونیکی را نخواهند داشت.
مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیامرسان گپ در گفتوگو با پیوست ضمن اعلام این خبر گفت: «اسفند ماه سال گذشته سازمان فناوری اطلاعات به ما اعلام کرد خدمات دولت همراه که قرار بود از طریق دسترسی ما به مرکز ملی تبادل اطلاعات فراهم شود، از طریق یک شبکه جدید که برای بخش خصوصی طراحی شده و در قالب شبکهای جدا از GSB دولت به ما ارائه شود.» به گفته او در حالحاضر روی شبکه مستقل ایجاد شده از GSB تنها دسترسی به سامانه شاهکار (شبکه احراز هویت کاربران) فراهم شده و هیچ سرویس دیگری از سمت دولت وجود ندارد.
براساس اظهارات انجیدنی در شبکه GSB که برای بخش خصوصی در نظر گرفته شده قرار است سرویسهای منتخبی از دولت الکترونیکی نیز از این طریق به بخش خصوصی ارائه شود. انجیدنی درباره اتصال گپ به سامانه شاهکار گفت: «دسترسی به شاهکار ،۲ هفته قبل به ما داده شد؛اما اتصال به معنی فیزیکی نداریم و در حال انجام کارهای فنی هستیم که متصل شویم.»
دی ماه سال گذشته رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتوگو با پیوست اعلام کرد که مجموعهای از خدمات دولت الکترونیکی و خدمات اپلیکیشن دولت همراه، کمتر از دو هفته دیگر از طریق دو پیامرسان سروش و گپ در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. اما در نهایت یک ماه بعد از این وعدهها پیامرسانهای گپ و سروش در گفتوگو با پیوست اعلام کردند که هنوز دسترسی آنها به مرکز تبادل ملی اطلاعات برای ارائه خدمات دولت الکترونیکی فراهم نشده است.
مدیرعامل پیامرسان گپ تاکید میکند که در شرایط فعلی و با توجه به فراهم نشدن زیرساختهای فنی برای ارائه خدمات دولت الکترونیکی از سمت این پیامرسان آنها راه دیگری جز مذاکره با سازمانها برای دریافت خدماتشان به صورت جداگانه نخواهند داشت. او با اعلام اینکه مذاکره با سازمانها برای دریافت مجوز ارائه خدمات الکترونیکیشان هم با مشکلات و موانعی همراه است گفت:«در حالحاضر غیر از شهرداری مشهد هیچ سازمان دولتی دیگری امکان ارائه خدمات الکترونیکی خود از طریق پیامرسان گپ را برایمان فراهم نکرده و در این زمینه نهادهای دولتی کمترین هماهنگی را با ما دارند.»
او از هیات وزیران و شورای عالی فضای مجازی خواست که با تصویب یک مصوبه و برخورد جدی با سازمانهای مختلف آنها را ملزم کنند که براساس یک برنامه مشخص خدماتشان را در اختیار بخش خصوصی قرار دهند تا از این طریق آسودگی انجام کارهای دولتی نیز برای کاربران فراهم شود.
او در ادامه افزود: «سازمانها نمیخواهند بپذیرند سیاستهای پیشین غلط بوده و خدمات آنها باید روی بسترهای تجمیع شده قرار گیرد و روی سیستم پلتفرمی رشد کنند. این در حالی است که در دنیا استفاده از اپلیکشنهای تک منظوره از بین رفته و همه از پلتفرمهای چندمنظوره برای ارائه خدماتشان استفاده میکنند.»
او از دولت خواست این مساله را به سازمانها ابلاغ کند که حق پرداخت هزینه برای استفاده از اپلیکیشنهای تک منظوره را ندارند و باید همه خدمات را به صورت سرویسهای تجمیع شده در اختیار پلتفرمهای بخش خصوصی قرار دهند.