استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۹ بهمن ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
زمینه انتقال کارتهای مغناطیسی بانکی به سمت کارتهای هوشمند یا EMV فراهم شده است.
به گزارش پیوست، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی همانطور که وعده داده بود، خبرهای خوب خود برای حوزه بانکداری الکترونیکی را اعلام کرد. همتی که در هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت سخن میگفت، فراهم شدن امکان برداشت مستقیم با Direct Debit برای تمامی کسبوکارها را یکی دیگر از خبرهای خوب خود عنوان کرد و افزود: «کسبوکارها بهخصوص فینتکها با ایجاد این امکان دیگر نگرانی بابت جمعآوری وجوه خود نخواهند داشت.»
رئیس کل بانک مرکزی که دلیل یک سفر پیشبینی نشده در این همایش حضور فیزیکی نداشت و پیام خود را از طریق یک پیام ویدئویی ضبط شده ارسال کرده بود، به موضوع انتشار ضوابط و الزامات رمزارزها و همچین ایجاد یک بستر پلتفرمی برای فینتکهای فعال در حوزه بلاکچین نیز اشاره ابراز امیدواری کرد فینتکها بتوانند در این بستر جدید، فعالیت کنند.
سخنران دیگر مراسم افتتاحیه هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود که که او نیز خبرهای خوب دیگری را اعلام کرد.
محمدجواد آذری جهرمی، به پیشنهاد وزارت ارتباطات در زمینه لغو انحصار در حوزه PSPها اشاره کرد و گفت: «به پیشنهاد وزارت ارتباطات آییننامه رفع انحصار از PSPها به تصویب رسید که این مصوبه کمک شایانی برای رشد شرکتهای فناوری اطلاعات و فینتکها بود.» براساس اظهارت او این مصوبه دولت ابلاغ شده و بانک مرکزی در حال تهیه آییننامههای مخصوص پیادهسازی آن است.
او در ادامه به موضوع دغدغههای امنیتی در سیستم بانکداری الکترونیکی اشاره کرد و افزود: «در بانکداری الکترونیکی یک چالش اصلی احراز هویت و شناسایی متقاضی است که ما در زیرساختهای دولت الکترونیکی و به کمک سامانه شاهکار سعی در برطرف کردن این دغدغه کردهایم و این زیرساخت در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته تا پیادهسازی امنیت برای سیستم بانکی کشور فراهم شود.»
او همچنین امکان فراهم کردن برداشت مستقیم را یکی از کارهای بزرگ بانک مرکزی اعلام کرد و گفت: «اتفاقی که به خاطر انجام آن باید دست مریزاد به بانک مرکزی گفت، راهاندازی سرویس دایرکت دبیت یا برداشت مستقیم است که این سرویس به رفع دغدغه جمعآوری وجود توسط کسبوکارها از مشتریان کمک میکند و براساس اطلاعات که به من داده شده حالا ۱۸ بانک این سرویس را فعال کردهاند.»
جهرمی همچنین به رشد اقتصاد در بخش فینتکی و تلاش برای رفع موانع پیش روی این کسبوکارها خبر داد و اعلام کرد: «با تشکیل کارگروه رفع موانع کسبوکار در دولت و تشکیل یک کمیته آنتی فیلتری به اذعان فعالان فینتکی روند فیلتر این شرکتها کند شده و ما در تلاش هستیم با رفع موانعی چون فیلتر ضامن رشد شرکتهای نوپا در کشور باشیم.»
وزیر ارتباطات در ین همایش همچنین خبر داد که روز گذشته در کمیسیون اقتصادی استفاده بلاکچین در صنعت بانکی مورد بحث قرار گرفته و قرار است در هفته آینده بحث در این زمینه نهایی و برای تصویب مصوبه به هیات دولت ارسال شود.
مراسم افتتاحیه این همایش با سخنان علی دیواندری، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی و دبیر همایش آغاز شد.
دیواندری اعلام کرد که به باور بسیاری از صاحبنظران ایران در زمینه پیادهسازی بانکداری الکترونیکی یکی از کشورهای پیشرو است.
او به انتخاب عنوان «انقلاب بلاکچین» برای این همایش اشاره کرد و گفت: «زمانی که از انقلاب بلاکچین به عنوان یک انقلاب بانکی یاد میشود باید با یک بینش عمیق نسبت به ایجاد تحولات توسط این تکنولوژی برای رسیدن به یک انقلاب مطلوب گام برداشته شود، تا از کج رویها و اتلاف منابع پرهیز شود.»
به باور او در شرایطی که تحولات گستردهای به واسطه این تکنولوژیهای جدید ایجاد شده رهبری متعلق به کشورهایی است که از ظرفیت این انقلاب بیشترین بهرهبرداری را داشته باشند.
او در این سخنرانی تاکید کرد که کمتوجهی به انقلاب بلاکچین، صنعت بانکداری کشور را از ورود به حوزههای جدید و پیشرفت در این صنعت باز میدارد.
مهدی عبادی، دبیر انجمن فینتک، دیگر سخنران این مراسم بود که در خواستهای خود از نظام بانکی و دولت را مطرح کرد.
عبادی گفت: «مطالبه امسال فینتکها از بانک مرکزی در حوزه رگتک است از بانک مرکزی تقاضا داریم تا در سال آینده در این حوزه بیشتر با ما همکاری کنند. همچنین در خواست میکنیم که برای حمایت از فینتکها سازمانهایی که دغدغه از استارتآپها را دارند برنامه مدون و مشخصی تدوین کنند.»
او همچنین از سازمانهای دولتی در خواست کرد که سرویسهای خود را به فینتکها بدهند و با مخاطب قرار دادن تمامی مدیران دولتی از آنها پرسید چرا تمامی خدمات پولی و پرداختی خود را در اختیار بخشهای سنتیتر بازار قرار میدهید.
مهدی عبادی گفت: «فینتکها از ابتدا بر اساس کارمزد فعالیتشان را شکل دادند از همین رو مدل کسبوکاریشان مدل درستی بوده است ما میتوانیم به بانک مرکزی در اصلاح نظام کارمزد کمک کنیم و در سال آینده با توجه به برنامه بانک مرکزی برای اصلاح نظام کارمزد بانک مرکزی میتواند دراین زمینه بسیار مثمر ثمر باشد.»
همچنین سهیل نیکزاد، عضو هیات مدیره انجمن بلاکچین، نیز در این همایش از بانک مرکزی خواست با شفافسازی و قانونمند کردن استاندارد در زمینه بلاکچین گپ فعالیت ایران در این زمینه با کشورهای بینالمللی را کاهش دهد. یکزاد تولید ارز ملی را کار مهمی دانست اما تاکید کرد تلاش برای چارچوبمند کردن این فضا فرایند نوآورانه را کند میکند.