مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۹ دی ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸
دادستان کل کشور در جدیدترین واکنش خود نسبت به سوال در مورد مسدودسازی شبکه اجتماعی اینستاگرام اعلام کرده که فیلترینگ حساس و مهم است و باید معنی آن را برای مردم درست بیان کنیم.
آنطور که خبرگزاری فارس گزارش داده است محمدجعفر منتظری، در حاشیه برنامهای و در پاسخ به سوالی در مورد تصمیم قوهقضاییه برای فیلتر این شبکه تنها به این اظهارات بسنده کرده که باید این شبکهها مدیریت شوند. او همچنین گفته است : «اگر امکان انجام کاری برای ارائه خدمات شبکههای «گرامی» بدون آسیب زدن به مردم وجود دارد این کار را انجام دهید، در غیر این صورت باید تصمیم دیگری گرفت.»
این اظهارات دادستان کل کشور در حالی بیان میشود که هفته گذشته سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور و دبیر کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه (فیلترینگ) در گفتوگو با پییوست از وجود حکم قضایی برای فیلترینگ شبکه اجتماعی اینستاگرام خبر داده بود. جوادجاویدنیا در این گفتوگو با اعلام اینکه این حکم قضایی مدتها پیش صادر شده اما اجرا نشده است به پیوست گفته بود: «در حال حاضر به صورت یک طرفه دستگاه قضایی میتواند با توجه به انجام نشدن مصوبات شورا اقدام کند اما فعلا منتظر اجماع نظر در این زمینه هستیم. ولی اگر صبر کردن فایده نداشته باشد دستگاه قضایی تصمیم لازم را خواهد گرفت.»
اما بعد ازا ین اظهار نظر هم وزیر ارتباطات هفته گذشته و در حاشیه جلسه هیات دولت به گفتههای سرپرست معاونت فضای مجازی دادستانی در مورد مسدودسازی اینستاگرام واکنش نشان داد. محمد جواد آذری جهرمی در این گفتوگو اعلام کرده بود که باید نهادهای تصمیمگیر در مورد فیلترینگ شفافسازی کنند. او گفته بود: « فرض را بر این میگذاریم که ایشان اختیار قانونی صحبتی را که میکنند دارند، اما بعدش چه اتفاقی میافتد؟ برای مردم دو قطبی فیلتر یا مخالفت با فیلتر در کشور ایجاد نکنند. شفاف اعلام کنند اگر اینستاگرام را با اختیار خود در کشور فیلتر کردند از فردا در زندگی مردم، حاکمیت، کاهش جرایم، افزودن ظرفیت و توانمندی های داخلی و اقتصاد کشور چه تاثیری خواهد گذاشت؟»
در یک ماه اخیر نهادهای مختلفی نسبت به اجرا نشدن مصوبات شورای عالی فضای مجازی از سمت وزارت ارتباطات و دیگر نهادهای مرتبط انتقادهایی مطرح کردهاند. نمونه بارز این انتقاد هم در جلسه هفته گذشته برخی پیامرسانها با نمایندگان شورای عالی فضایمجازی، رئیس پدافند غیر عامل، رییس کارگروه فضای مجازی مجلس و سرپرست معاون فضای مجازی دادستانی شنیده شد. جایی که برخی حاضران در جلسه به نتیجه نرسیدن برنامهها برای رشد پیامرسانهای داخلی را به اجرا نشدن مصوبات شورای عالی فضای مجازی و دیگر الزامات در این زمینه از سوی برخی وزارتخانهها ارتباط دادند.
حالا هم دادستان کل کشور به صف این منتقدان پیوسته است. محمد جعفر منتظری با اشاره به نادیده گرفته شدن مصوبات شورای عالی فضای مجازی در وزارت ارتباطات گفته است: «شورای عالی فضای مجازی با ریاست رئیسجمهوری تشکیل جلسه میدهد پس چرا مصوبات آن اجرا نمیشود. انتقاد ما به وزارت ارتباطات و دستگاههای دیگر اجرا نکردن همین مصوبات است.»
منتظری با تاکید بر اینکه بحث شبکههای گرامدار بحث انحرافی است و بحث اصلی باید سالمسازی فضای مجازی باشد ادامه داده است: «برخی از آدمهای مریض احوال تا حرف از سالمسازی فضای مجازی و فیلترینگ میزنیم میگویند میخواهیم مثل صد سال قبل زندگی کنیم در صورتیکه ما دنبال محرومیت مردم از فضای مجازی نیستیم بلکه دنبال سالمسازی هستیم. دولت هم باید تمام امکانات خود را به میدان بیاورد تا همه مردم از یک فضای سالم برخوردار باشند.»
موضعگیری اخیر مسئولان نسبت به نظارت بر فضای مجازی محدود به دستگاه قضایی نبوده است. چرا که چندی پیش نیز عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در حاشیه صد و دوازدهمین جلسه شورای اجتماعی کشور درباره ارائه راهکارهای عملی درباره آسیبهای اجتماعی فضای مجازی اعلام کرده بود هیچگونه نظارت منطقی و هیچ قانونی که رفتار در فضای مجازی را نظارت کند و مجوزهای لازم را ارائه دهد وجود ندارد.
به گفته رحمانی فضلی، موضوع رسیدگی به فضای مجازی از اختیارات و وظایف شورای عالی فضای مجازی است با این حال مکاتباتی را وزارت کشور با شورای فضای مجازی انجام داده است که نخست این شورا تدوین قوانین جامع در حوزه فضای مجازی را داشته باشند و اگر هم لازم باشد شورای اجتماعی هم در این زمینه می تواند فعالیت کند.