انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۱ دی ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۲ دی ۱۴۰۱
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درخواست کرد مطالبات سیاسی را به شبکه ملی اطلاعات گسترش نداده و کلمه فیلترینگ را به این شبکه، پیوند نزنند.
به گزارش پیوست، محمدجواد آذری جهرمی که در آیین افتتاح پروژه ارتقای سه برابری هسته IP شبکه ملی اطلاعات و رونمایی از بسته اقتصادی حمایتی از کسبوکارهای خدمات ابری، میزبانی و شبکه توزیع محتوا سخن میگفت، با ارائه گزارشهایی از پیشرفت شبکه ملی اطلاعات، از تلاشهایش برای رفع انحصار از شبکه سیم مسی و تحول در زمینه اینترنت ثابت خبر داد و گفت: «تحول در ارتباطات ثابت، بزرگترین مشکل ما است. در بخش ثابت، توفیق جدی نداشتیم که دلایل آن متعدد است. در بازار ما، درآمدها ریالی و سرمایهگذاری، ارزی است و شرکتها تجهیزات را از خارج تهیه میکنند و افزایش قیمت ارزها باعث شده سرمایهگذاری در این بخش دیگر اقتصادی نباشد.»
او افزود: «ما در این بخش شاهد پراکندگی شرکتها و انحصار در داکت و سیمی مسی هستیم که باید برطرف شود. پیشنهادهایی در زمینه رفع انحصار داکت و سیم مسی دادهایم و همزمان در حال مذاکره با وزارت نیرو هستیم تا از ظرفیت شبکه نیرو استفاده کنیم.»
جهرمی مهمترین اقدامات یک سال گذشته وزارت ارتباطات در اجرای سند «الزامات شبکه ملی اطلاعات» را به چند بخش زیرساختی، محتوایی و امنیت تقسیمبندی کرد و در بخش زیرساخت به موضوعاتی مانند توسعه پهنای باند سیار، ایجاد شبکه مستقل درگاه اینترنت، توسعه مراکز داده و خدمات ابری توسط بخش خصوصی، کاهش هزینه ارتباطات داخلی در دو مرحله و تغییر مدل محاسبه مصرف اینترنت ثابت اشاره کرد. همچنین به گفته جهرمی طول فیبر نوری بین استانی در یک سال اخیر از ۶۶ هزار کیلومتر به ۶۸ هزار کیلومتر رسیده است.»
وزیر ارتباطات به موضوع تغییر رشد شاخصهای اینترنتی اشاره کرد و گفت: «در سال ۹۶ ماهانه ۱۶ درصد ترافیک اینترنت رشد میکرد و ۶ درصد تولید محتوا؛ اما اکنون این نسبت به عکس شده و الان ماهانه ۱۶ رشد محتوای داخلی و ۶ درصد رشد ترافیک اینترنت داریم که این تغییر به خاطر تغییر مدل اقتصادی رخ داده است.»
او درخصوص تسهیل کسبوکارهای اینترنتی، مهمترین اقدامات انجام شده را تشکیل کارگروه رفع موانع کسبوکار و کارگروه عدم فیلترینگ، دسترسی کسبوکارها به سامانه احراز هویت دیجیتالی و نگارش لایحه صیانت و حفاظت از دادههای شخصی اعلام کرد و افزود: «در موضوع وام وجوه اداره شده، سعی کردیم که جهتدهی به سمت توسعه خدمات شبکه ملی اطلاعات باشد و ۲۰ میلیارد تومان تسهیلات از این محل به شرکتهای نوپا داده شده که جدا از ۱۵ میلیاردی است که پیامرسانهای داخلی گرفتهاند.»
وزیر ارتباطات در بخش ارتقاء امنیت شبکه ملی اطلاعات، از رشد سامانههای رصدی در مرکز ماهر داشتیم به ۱۸ سامانه خبر داد و گفت: «در سال گذشته ۳۳ میلیون حمله در کشور را شناسایی کرده بودیم که اما امسال به ۱۳۱ میلیون رسیدیم. همچنین سال گذشته ۴ هزار بدافزار شناسایی شده بود که الان به ۴۴ هزار رسیده است. این افزایش آمار به معنی افزایش حمله نیست، بلکه قدرت و توانمندی ما در شناسایی و کشف، بالا رفته است.»
او افزود: «در سال ۹۶ پایش مشکلات امنیتی وبسایتها نداشتیم ولی امسال ۵۰ وبسایت شناسایی و اطلاعرسانی کردیم. همچنین سال گذشته شناسایی حمله و هک نداشتیم و امسال حمله به ۶۷۴۱ وبسایت را شناسایی کردیم و کلا ۲۵ میلیون حمله اینترنتی را تاکنون ثبت و به صورت اتوماتیک دفع کردهایم.»
جهرمی یکی از برنامههای وزارتخانهاش در سال آینده در زمینه شبکه ملی را نزدیک کردن محتوا به کاربر نهایی خواند و گفت: «این مشکل، فنی نیست و مدل اقتصادیاش مشکل دارد که به جمعبندی درباره یک مدل رسیدهایم و به زودی در شهرهای تبریز، شیراز و مشهد اجرایی میشود.»
او همچنین از راهاندازی نمایشگاههای بینالمللی در سال آینده و توسعه همکاریها با کشورهایی نظیر روسیه، ترکیه و جمهوری آذربایجان خبر داد.
در این مراسم، حمید فتاحی رئیس هیات مدیره شرکت زیرساخت از افزایش ۳ برابری ظرفیت به ۱۸ و نیم ترابیت بر ثانیه در شبکه IP کشور، پایداری شبکه و امنیت، آن خبر داد و اسماعیل رادکانی، معاون فنی شرکت زیرساخت اعلام کرد تعداد نقاط کر شبکه ملی از ۲۴ نقطه به ۱۷ کاهش یافته و در آینده این نقاط را به ۱۲ عدد میرسند تا توزیع اینترنت با کیفیت و امکانات بیشتری صورت پذیرد.