skip to Main Content
دیجی‌ پی
کانال بله پیوست
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

اخبار

تحریریه پیوست

تابلو جدید برای شرکت‌های استارت‌آپی در فرابورس راه‌اندازی نخواهد شد

تحریریه پیوست

۲۵ مهر ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

امروز(۲۵ مهر) در مراسمی ششمین VC  با نام «صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه فناوری بازنشستگی»‌ در فرابورس ایران مورد پذیرش قرار گرفت و به صورت رسمی کارش را آغاز کرد. همچنین در این مراسم رئیس اداره نهادهای نوین مالی فرابورس در پاسخ به سوال پیوست در خصوص اعلام جزییات بیشتر در خصوص راه‌اندازی تابلو جدیدبرای شرکت‌های استارت‌آپی در این نهاد اعلام کرد که این خبر به اشتباه از سوی برخی رسانه‌ها منعکس شده و در این زمینه تابلو جدیدی راه‌اندازی نخواهد شد. 

در این مراسم مهدی علم‌الهدی، معاون پذیرش و ناشران فرابورس، اعلام کرد: «‌این صندوق VC در حوزه بازنشستگان، با سرمایه ۱۰ میلیارد تومان و دوره فعالیت ۷ ساله مورد پذیرش فرابورس قرار گرفته است.» براساس اظهارت او این صندوق دارای ۱۰۰ هزار واحد سرمایه‌گذاری به ارزش هر واحد ۱۰۰ هزار تومان است که ۲۰ درصد این صندوق در جریان پذیره‌نویسی تایید می‌شود.

اما او در جریان این مراسم به سرنوشت صندوق‌های جسورانه‌ای که تا کنون موفق به پذیرش در فرابورس شده‌اند نیز اشاره کرد و گفت:«یکی از VCهای مورد پذیرش ما صندوق رویش لوتوس است که با سرمایه ۵۰ میلیارد تومان، ۸ قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش ۳۳ میلیاردتومان در حوزه فین‌تک و بیوتکنولوژی منعقد کرده است. صندوق یکم آرمان آتی نیز دیگر صندوق VC  است که در حوزه ICT فعالیت می‌کند و ۳ قرارداد سرمایه‌گذاری به ارزش ۹۰۰ میلیون تومان را نهایی کرده است. همچنین سومین  صندوق نیز فناوری آرمانی است که دارای سرمایه ۶۰ میلیاردتومانی بوده و ۸ قرارداد سرمایه‌گذاری را منعقد کرده است.»

براساس اظهارات او  دو صندوق ایده نوتک آشنا و یکم دانشگاه تهران به ترتیب با سرمایه ۱۰ و ۱۵ میلیارد تومان به تازگی فرایند پذیره‌نویسی را سپری کرده‌اند اما هنوز به مرحله انعقاد قرارداد سرمایه‌گذاری با استارت‌آپ‌هایی که در حوزه فعالیت صندوق مشغول بکارند، نرسیده‌اند.

اما در ادامه این مراسم حسین نظام‌دوست، رئیس اداره نهادهای نوین مالی فرابورس، در پاسخ به سوال پیوست در مورد سرنوشت ۱۴ صندوق VC که تیر ماه مدیرعامل فرابورس در گفت‌وگو با پیوست خبر از شروع مراحل پذیرش آن‌ها در فرابورس را داده بود اعلام کرد: « تا کنون ۱۴ صندوق موافقت اصولی برای حضور در فرابورس را دریافت‌ کرده‌اند که از این میان ۳ یا ۵ صندوق در صف پذیره نویسی هستند. دلیل طولانی شدن موضوع پذیرش این صندوق‌ها  نیز به مذاکرات افرادی بازمی‌گردد که تصمیم دارند به این صندوق وارد و سرمایه خود را در آن جمع کنند. از سوی دیگرهم بورکراسی‌های اداری ثبت صندوق در فرابورس یکی دیگر از عواملی است که پذیریش صندوق‌ها در این نهاد را طولانی می‌کند.» او در ادامه می‌افزاید:‌ «در این بین ۳ یا ۴ صندوق VC هم قرار است در حوزه بانکی فعالیت کنند اما براساس یک بند از قانون ششم توسعه، بانک مرکزی باید به اینVC ها مجوز فعالیت دهد و از سوی دیگر هم براساس قانون بانک مرکزی باید سهامدارن این صندوق‌ها وابسته به نظام بانکی کشور باشند. از همین روی کمی ارایه این مجوز از سوی بانک مرکزی با تاخیر همراه شده است و در نهایت نتوانسته‌ایم این VCهایی که تمرکز بر حوزه بانکی دارند را در فرابورس پذیرش کنیم.»

اما نظام دوست در پاسخ به سوال دیگر پیوست در خصوص راه‌اندازی تابلو جدید برای شرکت‌های استارت‌اپی در فرابورس این خبر را تکذیب و اعلام کرد:‌« قرار به راه‌اندازی تابلو جدید برای این شرکت‌های نوپا در فرابورس نیست و این خبر به اشتباه در برخی رسانه‌ها از سوی مدیرعامل فرابورس منعکس شده است. تمام تلاش ما در فرابورس این است که شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌اپی را به تابلو بازار اول و دوم خود نزدیک کنیم که برای این کار هم تابلویی مانند SME را در فرابورس برای این فعالان در نظر گرفته‌ایم.»
او با تاکید اینکه قرار به راه‌اندازی تابلو جدید برای شرکت‌های استارت‌آپی نیست تاکید می‌کند که فرابورس بیشتر به دنبال یک فرایند است تا این فرایند همانند یک سکوی پرش راه برای ورود شرکت‌های استارت‌آپی به فرابورس و بورس را تسریع ببخشد.

اما نظام دوست در پاسخ به این سوال پیوست که VCهای مورد ‍پذیرش در فرابورس با توجه به مشکل جذب سرمایه‌گذاری استارت‌آپ‌ها در شرایط فعلی اقتصادی و تحریم تا چه حد می‌توانند به تزریق این سرمایه به بازار این شرکت‌ها کمک کنند نیز گفت:‌ « باید ببینیم که شرکت‌های استارت‌آپی در چه مرحله‌ای به جذب سرمایه نیاز دارند. در حال حاضر فعالان این بازار در جذب سرمایه اولیه در مرحله SEED و A با مشکلی مواجه نیستند و بیشتر مشکل  جذب سرمایه در مراحل بالاتر از این راند‌ها دیده می‌شود.» براساس اظهارات او  هم اکنون قفل ورود سرمایه به راند‌های بالاتر از SEED و مرحله A باز می‌گردد که در این میان امکان جذب سرمایه‌های لازم شرکت‌های بزرگ استارت‌آپی به دلیل تحریم نه از سمت شرکت‌های خارجی امکان پذیر است و از سوی دیگر هم سرمایه‌گذاران سنتی هنوز اطمینان لازم برای ورود سرمایه بالای خود به این شرکت‌ها را پیدا نکرده‌اند.

در ادامه این مراسم جواد عشقی‌نژاد، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری و خدمات مدیریت صندوق بازنشستگی کشوری، هم در خصوص راه‌اندازی اولین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه فناوری بازنشستگی اعلام کرد که نخستین ابزاری که در بحران صندوق‌های بارنشستگی دنیا این صندوق‌ها را نجات داد سرمایه‌گذاری جسورانه بود. او در این مراسم گفت‌: « ما به عنوان اولین صندوق سرمایه‌گذاری جسورانه بازنشستگی در ایران به دنبال اصلاح روند صندوق‌های بازنشستگی هستیم. از این منظر نیز تمرکز اصلی صندوق سرمایه جسورانه فناوری بازنشستگی در مرحله Seed و Early Stage است.»

براساس اظهارت او عمده تمرکز این صندوق روی طرح‌ها و شرکت‌های نوپای نوآورانه در حوزه فناوری مالی با تمرکز بر فناوری بیمه‌ای و خدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد نیاز صندوق‌های بازنشستگی خواهد بود. همچنین براساس اطلاعات ارایه شده در این مراسم اندازه صندوق سرمایه جسورانه فناوری بازنشستگی برابر با ۱۰ میلیارد تومان است که به صورت رسمی ۱۰۰ هزار واحد سرمایه‌گذاری به ارزش اسمی هر واحد ۱۰۰ هزار تومان در تعهد موسسان و پذیره‌نویسان است. ۵۱ درصد از واحد‌های این صندوق در تملک موسسین قرار دارد و ۴۹ درصد آن از طریق پذیره‌نویسی عمومی واگذار می‌شود.

http://pvst.ir/5im

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

✖ برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو