مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۱۳ مهر ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
پنل بررسی توسعه ارتباطات ثابت، فرصتها و چالشها امروز (۱۳ مهر) در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه تلکام برگزار شد. در این پنل شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان نمایندگان وزارت ارتباطات در کنار فعالان بخش خصوصی یعنی مدیران شرکتهای دارند پروانه ارتباطات ثابت (FCP) به بررسی دلایل عدم توسعه اینترنت ثابت در کشور پرداختند.
در ابتدای پنل مجید صدری، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران اعلام کرد که باید تعرفهگذاری هم در بخش تلفنثابت و هم اینترنت ثابت اصلاح شود. مجید صدری در این زمینه گفت:«در حال حاضر قیمت دیتای موبایل تفاوت زیادی با اینترنت ثابت ندارد و همین اختلاف کم باعث ضربه زدن به توسعه اینترنت ثابت کشور شده است.» او تاکید کرد که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی( رگولاتوری) باید با برنامه ریزی مشخص اقدام به اصلاح تعرفه کند. او در ادامه افزود:«یکی از عواملی که به مخابرات کمک میکند که هم در بخش تلفن و هم اینترنت توسعه داشته باشد تعامل با دارندگان پروانه FCP است و در دور جدید شرکت مخابرات آماده همکاری با تمام فعالانی است که میتوانند به ما کمک کنند.»
محمد حسن شانهساز زاده، رییس هیات مدیره گروه شرکتهای شاتل، در این پنل از کاهش مصرف اینترنت به دنبال افزایش فیلترینگ در کشور خبر داد و اعلام کرد: «شرکتهای دارنده پروانه FCP تا جایی که امکان دارد سرمایهگذاری لازم برای توسعه شبکه خود را به کار میگیرند اما برخی مشکلات باعث شده که درآمدی از این هزینه سرمایهگذاری نداشته باشیم. در حال حاضر درآمد شرکتهای FCP به شدت روبه کاهش است و با افزایش بیرویه فیلترینگ این کاهش درآمد بیشتر هم شده است. برای نمونه ۲۵ تا ۳۰ درصد میزان مصرف اینترنت شرکتهای اینترنتی مربوط به تلگرام و اینستاگرام بود که حالا با فیلتر تلگرام این میزان مصرف کاهش قابل توجهای داشته و حالا هم که زمزمههایی در خصوص فیلتر شدن اینستاگرام شنیده میشود.» او در ادامه تنها راه افزایش میزان مصرف اینترنت در کشور که به دنبال آن افزایش درآمد شرکتهای اینترنتی را منجر میشود را تقویت محتوای داخلی میداند و میافزاید:« در دنیا ۶۰ درصد میزان مصرف اینترنت به تماشای محتوای ویدیویی اختصاص پیدا کرده اما در ایران به دلیل عدم فراهم شدن شرایط لازم برای رفتن به سمت تکنولوژیهای جدید مانند VDSL چنین اتفاقی رخ نداده است.» شانهساز زاده در این پنل اعلام کرده که نوسانات نرخ ارز نیز یکی دیگر از مشکلاتی بوده که باعث شده شرکتهای اینترنتی به سمت توسعه شبکه خود بر مبنای تکنولوژی مانند VDSL نروند.
در ادامه محمدعلی یوسفیزاده، مدیرعامل شرکت آسیاتک، هم در این پنل اعلام کرد که مشکل عدم توسعه اینترنت ثابت در کشور علاوه بر تعرفهگذاری اشتباه در بخش خدمات اینترنت ثابت و دیتای موبایل عدم اجرای مصوبات رگولاتوری در بخش اینترنت است. او تصریح کرد تا زمانی که تعرفهگذاری خدمات ارتباطی اصلاح نشود و مصوبات پیشین رگولاتوری در بخش اینترنت به درستی به اجرا گذاشته نشود نمیتوان انتظار داشت چالشهای توسعه اینترنت ثابت در کشور حل شود.
حسین فلاح جوشقانی، معاون وزیر ارتباطات و رییس رگولاتوری اما در این پنل اعلام کرد که مشکل عدم توسعه اینترنت ثابت در کشور تنها با تغییر تعرفههای حوزه ارتباطی حل نمیشود. او در این زمینه گفت:« شاید بخشی از مشکلات بر سر توسعه اینترنت ثابت به تعرفهگذاری در این حوزه باز گردد اما مشکلات دیگری هم وجود دارد که شاید مهمترین آنها نبود محتوای قوی باشد از سوی دیگر هنوز شرکتهای ما به سمت افزایش کیفیت خدمات خود نرفتهاند که این افزایش کیفیت باید با کمک گرفتن از فناوریهای نوین در توسعه شبکه این شرکتها اتفاق بیافتد.»
او با اعلام اینکه به یکباره نمیتوان تعرفهها را افزایش داد چرا که رگولاتوری علاوه بر اپراتورهای ارتباطی حامی حقوق کاربران و حاکمیت هم هست افزود:« مخابرات ایران ۴۰ سال است که از مردم هزینه آبونمان دریافت میکند اما به یکباره با یک قانون دستور به حذف این هزینه مخابرات داده میشود قانونی که در نهایت نه تنها به شرکت مخابرات که به دیگر فعالان اینترنتی کشور نیز صدمه میزند چرا که با کاهش درآمد شرکت مخابرات این شرکت نمیتواند اقدام به توسعه شبکه خود کند.» به باور فلاح تا زمانی که مخابرات نتواند از طریق درآمدهای خود شبکه مخابراتی کشور را توسعه دهد شرکتهای اینترنتی هم در ارایه خدمات جدید و توسعه شبکه خود با مشکل مواجه خواهند شد.
فلاح همچنین در ادامه این پنل در خصوص شایبهای دامپینگ اپراتورهای موبایل با کاهش قیمت دیتای خود و جبران آن به کمک سرویس صوت خود اعلام کرد:«اپراتورهای تلفنهمراه نزدیک به ۸ میلیارد دلار برای توسعه شبکه خود سرمایهگذاری کردهاند و هم اکنون ۷۰ درصد درآمد اپراتورهای تلفن همراه از دیتا و ۳۰ درصد از صوت است. بنابراین اگر شرایط بازار به همین صورت ادامه پیدا کند مطمین باشید اگر دامپی از سوی آنها رخ داده باشد تا چند ماه دیگر آنها هم با مشکل دارندگان FCPمواجه خواهند شد.»
همچنین صادق عباسیشاهکوه، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با اعلام اینکه از دعوت شدن به این پنل متعجب است اعلام کرد که اگر تا قبل از این یکی از مشکلات عدم توسعه اینترنت ثابت در کشور مشکلات زیرساختی کشور بود اما حالا چند سالی است که این مشکل حل شده است. او در این خصوص گفت:« در ۵ سال گذشته شبکه ارتباطات زیرساخت و میزان پهنای باند کشور به شکل قابل توجهای توسعه پیدا کرده است. هرچند که جا برای افزایش این توسعه باز هم وجود دارد.»