skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

به کارنامه دوساله وزیر ارتباطات ایران چه نمره‌ای می‌دهید

بیدارین؟!

سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان
میثم قاسمی تحریریه

۳ مهر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۲۰ دقیقه

شماره ۷۱

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ تیر ۱۳۹۹

مردادماه ۱۳۹۶، وقتی حسن روحانی، بعد از اما و اگرهای بسیار و مطرح شدن نام‌های آشنایی از میان مدیران باسابقه صنعت ICT، محمد‌جواد آذری جهرمی را برای پست وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت دوازدهم به مجلس معرفی کرد، تعجب و بهت بسیاری را برانگیخت. آذری جهرمی که تا پیش از معرفی شدنش به عنوان وزیر پیشنهادی کابینه دولت دوازدهم به عنوان یکی از مدیران جوان و نوگرا در شرکت‌ ارتباطات زیرساخت شناخته می‌‌شد و در میان عموم مردم و سیاسیون چندان شناخته‌شده نبود، ناگهان به سطح اول منازعات سیاسی پرتاب شد. مدیر جوانی که در حوزه آی‌تی نامش با توسعه اینترنت گره خورده بود به یکباره- به خاطر سابقه کاری‌اش در وزارت اطلاعات- از سوی بخش‌هایی از فعالان سیاسی، نمایندگان مجلس و مدیران و تحلیلگران بخش خصوصی و رسانه‌ای با نقدهای جدی روبه‌رو شد؛ اما با تمام این حواشی او توانست در ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ با نمره‌ای ناپلئونی رای اعتماد نمایندگان مجلس را کسب کند و راهی سیدخندان شود. حالا با گذشت دو سال از آن روزها، زمزمه‌هایی از کاندیدا شدن جهرمی- وزیر پیشنهادی‌‌ای که شاید بسیاری باور نداشتند به عنوان جوان‌ترین وزیر کابینه سالخورده حسن روحانی انتخاب شود- در انتخابات ریاست‌ جمهوری دوره سیزدهم شنیده می‌شود. هرچند او بارها پروراندن این هدف برای خودش را رد کرده است.

در مورد کاندیدا شدن جهرمی، سایه‌روشن‌های زیادی وجود دارد؛ از شرایط سنی‌اش گرفته تا تایید صلاحیت از سوی شورای نگهبان؛که این بماند به وقتش. دوران وزارت وزیر ارتباطات دولت دوازدهم به نیمه رسیده و شاید این زمان فرصت خوبی باشد تا با سنجش کارهای او در این دو سوال مشخص شود که جوان‌ترین عضو کابینه دولت دوازدهم چقدر توانسته بر اساس وعده‌هایش عمل کند و پاسخگوی خواسته‌های جامعه باشد. ستاره رو به خاموشی محمدجواد آذری جهرمی بی‌شک رسانه‌ای‌ترین عضو دولت دوازدهم است. کمتر روزی را در دو سال گذشته می‌توان یافت که اثری از جهرمی در رسانه‌های رسمی و شبکه‌های اجتماعی نباشد. با این حال، می‌توان گفت هرچه از دوران وزارت او گذشته، ستاره اقبالش در رسانه‌های عمومی رو به افول بوده و در مقابل، شبکه‌های اجتماعی به عرصه قدرت‌نمایی وزیر ارتباطات تبدیل شده‌اند. مروری بر پوشش اخبار مربوط به ICT در رسانه‌های رسمی (اعم از روزنامه‌ها و مجلات، سایت‌های خبری و خبرگزاری‌ها و…) نشان می‌دهد هرچه از ۲۹ مرداد ۹۶ (روزی که جهرمی از مجلس رای اعتماد گرفت) فاصله می‌گیریم، اخبار کمتری از این حوزه در رسانه‌ها منعکس می‌شود. با توجه به اینکه مهم‌ترین فرد خبرساز در صنعت ICT کشور در این دو سال آذری جهرمی بوده است، می‌توان تا حد قابل قبولی پوشش اخبار ICT را با انعکاس سخنان و عملکرد وزیر ارتباطات همسان دانست. بر این اساس، اگر مرداد ۹۶ را مبداء بررسی پوشش اخبار قرار دهیم، روز ۲۴ مرداد، زمانی که محمدجواد آذری جهرمی به عنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات به مجلس معرفی شد، و پنج روز بعد که او توانست رای اعتماد بگیرد، بیشترین تعداد اخبار مردادماه از این حوزه در رسانه‌ها منتشر شد. با وجود این، روزی که او در مراسم معارفه شرکت کرد، بیشترین تعداد اخبار در رسانه‌ها انتشار یافت، رکوردی که تاکنون تکرار نشده است. جهرمی در روزهای ابتدایی شهریور...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۷۱ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۷۱ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/3a0
سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

    سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

    تمام مقالات
    میثم قاسمیتحریریه

      سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

      تمام مقالات

      0 نظر

      ارسال دیدگاه

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      *

      برای بوکمارک این نوشته
      Back To Top
      جستجو