skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سرویس اشتراکی آب چه‌گوارا یک استارت‌آپ متفاوت است

در جست‌وجوی یک لقمه آب

بهناز توحیدی نویسنده میهمان

۱۶ تیر ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

شماره ۶۹

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۱

روزی را تصویر کنید که در جهان منابع طبیعی چون آب و گاز و نفت به پایان رسیده‌اند و مردم سراسر دنیا برای در اختیار گرفتن ذره‌ای بیشتر از این منابع به جان هم می‌افتند. روزهایی را تصور کنید که چون فیلم «مکس دیوانه (Mad Max)» حاکمی بر آب حکومت کند و او تعیین کند، چه زمان و چه روزهایی می‌توانیم از آب بهره ببریم و هر زمان که اراده کرد آب را بر مردم ببندد. آبی که به راحتی در زندگی امروزی در دسترس ما قرار دارد و همواره تصور می‌کنیم ذخایر آب به خصوص آب آشامیدنی نامحدود است، اما حقیقت چیز دیگری را نشان می‌دهد و به همین خاطر عده‌ای فرضیه‌هایی چون «جنگ بر سر آب» در آینده را دور از ذهن نمی‌دانند. اما هم‌اکنون در دوره‌ای زندگی می‌کنیم که نسل جوان با تلفیق دو موضوع فناوری و مسئولیت اجتماعی سعی دارند ضمن ایده‌پردازی و راه‌اندازی سرویس‌های گوناگون از ایجاد بحران در مسائل ‌محیط‌زیستی و کمبود آب جلوگیری کنند. پس شاید غافلگیرکننده نباشد اگر جوانانی چون مجید صالحی و وحید شهبازی با هدف ایجاد انقلابی در مصرف آب مردم و با علم بر بحران آب در آینده، در قالب کسب‌وکاری به نام «چه‌گوارا»، تصمیم گرفته‌اند آب معدنی را به صورت منظم به منازل و شرکت‌ها ارسال کنند. این استارت‌آپ زمستان ۹۶ از شتاب‌دهنده آواتک خارج شده‌ است و هم‌اکنون به صورت مستقل به کار خود ادامه می‌دهد. در آخرین ماه بهار به سراغ این استارت‌آپ‌ رفتیم تا دریابیم چگونه چه‌گوارا می‌خواهد در عرصه فرهنگ مصرف آب انقلابی به پا کند.

سرویس اشتراکی آب چه‌گوارا نیروی انسانی: ۷ نفر سال تاسیس: ۱۳۹۵ از خردادماه یک هفته بیشتر نمی‌گذرد که هوا حالی شبیه تابستان دارد، هوا چنان دم کرده که واقعاً نیاز به حرف ‌زدن در مورد آب یک نیاز روانی است تا کسب‌وکار. با این ‌حال وقتی پا در خیابان عریض و طویل ولی‌عصر می‌گذاریم، با سایه‌گسترانی درختان سر به فلک‌کشیده‌اش خنکای هوا جانی تازه به آدم می‌بخشد. حتی کوچه پس‌کوچه‌ها و خیابان‌های فرعی ولی‌عصر چون خیابان طوس نیز باصفا و دیدنی هستند. ساعت چهار در خیابان طوس مهمان استارت‌آپ چه‌گوارا بویم. این خیابان بن‌بست‌ نیست اما پله‌های انتهای خیابان اجازه عبور و مرور به ماشین‌ها نمی‌دهند. ساختمانی که دفتر تیم چه‌گوارا در آن قرار دارد روی پله‌ها بنا شده است. ساعت کاری به پایان رسیده و ساختمان خلوت است. پس از گذر از راهرویی در اتاقی میان انبوهی از آب معدنی‌ها و خوراکی‌های بی‌شمار دیگر شنونده داستان‌های مجید و وحید بودیم. مجید و وحید هر دو متولد ۱۳۶۸ هستند. مجید درس‌خوانده رشته آی‌تی است و وحید نیز در رشته نرم‌افزار مدرک کارشناسی خود را دریافت و در مقطع کارشناسی ارشدِ رشته تجارت الکترونیکی تحصیل کرد. تابستان ۹۵ بود که ایده اولیه شکل گرفت اما پیش از آن وحید در بانک قوامین کار می‌کرد و مجید در شرکت سورن سیستم شریف. وقتی بانک‌ قوامین و شرکت سورن در زمینه پورتال بانک قوامین همکاری خود را آغاز کردند، مجید و وحید با هم آشنا شدند. آنها تصمیم داشتند کسب‌وکار خود را راه بیندازند و ایده‌های مختلف را بررسی کردند. مجید در مورد شکل‌گیری ایده اولیه می‌گوید: «ما تمام ایده‌ها را بررسی کردیم و به بحث فروش آب رسیدیم. همواره فکر می‌کردیم آب در ایران خیلی استراتژیک است و در ۲۵ سال آینده وضعیت بحرانی دارد. کشور ما هم خشک است. بنابراین تصمیم گرفتیم کسب‌وکاری در این حوزه راه‌اندازی کنیم.» او ادامه داد:...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۶۹ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۶۹ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/2qc
بهناز توحیدینویسنده میهمان

    سال ۸۷ به امید تغییرات بسیار در جامعه‌ام رشته علوم ارتباطات شاخه روزنامه‌نگاری را برگزیدم. به صورت پراکنده در همشهری و مجله فرهنگ وسینما می‌نوشتم. اما همواره فکر و ذکر منِ تازه‌کار پیرامون مسائل اجتماعی و سیاسی می‌گذشت. تا اینکه سال ۹۵ وارد پیوست شدم و به واسطه پیوست پا به دنیای بیکران فناوری گذاشتم و عاشقش شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو