skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

معاون سابق رئیس سازمان صداوسیما:

متاسفیم که دیر وارد شدیم

آرش برهمند تحریریه
سونیتا سراب‌پور نویسنده میهمان

۱۵ اسفند ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۱۲ دقیقه

شماره ۶۶

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۷ تیر ۱۳۹۹

در یکی از برج‌های شمالی‌ شهر دفتر مجموعه‌‌ای از صداوسیما قرار دارد که حالا چند ماهی است معاون سابق رئیس سازمان صداوسیما بر صندلی مدیریت آن تکیه زده است. فضای دفتر به شیوه کاملاً نوستالژیکی آرایش شده و در بخش‌های مختلف محیط آن می‌توان کتابخانه‌های قدیمی را دید که فیلم‌ها و برنامه‌های ویدئویی «شرکت صوت و تصویر سروش»، که هنوز در قالب سی‌دی هستند، کنار یکدیگر چیده شده‌اند. هرچند در اتاق نورگیر آقای مدیرعامل با وجود یک تلویزیون بزرگ که با کمک فرستنده‌های دیجیتالی در حال پخش HD برنامه‌های صداوسیماست می‌توان ورود تکنولوژی به این دفتر را هم دید. لطف‌الله سیاهکلی در حالی به عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب شده که چند ماه پیش، بعد از اجرای قانون منع استفاده از بازنشستگان، از سمت خود به عنوان معاون رئیس سازمان صداوسیما و رئیس سازمان تازه‌تاسیس تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بازنشسته شد. او که در دهه ۶۰ از دانشگاه صداوسیما در رشته الکترونیک فارغ‌التحصیل شده کارنامه کاری متنوعی در سازمان صداوسیما داشته است. آن‌طور که خودش در گفت‌وگو با پیوست می‌گوید هر نوع شغلی به جز شغل‌های حوزه خدماتی را تجربه کرده و بدون اینکه حامی سیاسی داشته باشد به عنوان فردی که از روستا آمده تا ریاست سازمان صداوسیما هم پیش رفته است. او در مقام معاون سابق فضای مجازی صدا‌وسیما و فردی که اولین تلاش‌های صداوسیما برای ورود به مقررات‌گذاری در فضای مجازی در زمان مدیریت او بر سازمان تنظیم مقررات صوت‌وتصویر فراگیر رقم خورده انحصار در حوزه صوت‌وتصویر فراگیر را حق صداوسیما می‌داند و ورود نهادهایی مانند وزارت ارتباطات و ارشاد به قانون‌گذاری در این زمینه را تخلف آشکار اعلام می‌کند. سیاهکلی در این گفت‌وگو بارها تاکید می‌کند که مشکلات کشور به دلیل نبودن مقررات‌گذاری درست است و آقایانی که از مقررات‌‌گذاری صداوسیما در بخش صوت‌وتصویر فراگیر فضای مجازی انتقاد می‌کنند بهتر است بروند و در حوزه فعالیت خود مدیریت کنند. با سیاهکلی به عنوان یکی از مدیران باسابقه سازمان صداوسیما، مخصوصاً در حوزه فضای مجازی، در مورد مناقشات چند سال اخیر این سازمان با وزارت ارتباطات و ارشاد گفت‌وگو کردیم که می‌خوانید:

اولین تلاش جدی صداو‌سیما برای ورود به حوزه رگولاتوری در فضای مجازی با تشکیل سازمان تنظیم مقررات صوت‌وتصویر فراگیر در فضای مجازی (اواخر سال ۹۴) دیده شد و اینکه این سازمان بر اساس تفکرات شما شکل گرفته است. ایده پشت تاسیس این سازمان با توجه به اینکه شما اولین رئیس آن هم بودید چه بود؟ ایجاد سازمان رگولاتوری در این حوزه ایده من نبود بلکه پرسشی بود که در زمان آقای مهندس ضرغامی من به عنوان معاون فضای مجازی و دکتر علی عسگری به عنوان معاون فنی سازمان در مظهر مقام معظم رهبری از طریق رئیس سازمان مطرح کردیم که اگر در زمینه صوت و تصویر فضای مجازی ما متولی هستیم ایشان دستور بفرمایند تا پیگیری امور را انجام دهیم و اگر هم کسی دیگری متولی است، مشخص شود. بنا بر اصل ۴۴ و اصل ۱۷۵ قانون اساسی، رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی انحصاراً در اختیار صداوسیما قرار گرفته و هرگونه انتشار صوت و تصویر از هر طریق ممکن یعنی در حوزه broadband و broadcast انحصاراً به صداوسیما واگذار شده است؛ این تفسیر شورای نگهبان است چرا که وقتی صدا‌وسیما تاسیس شد فضای مجازی نبود. مقام معظم رهبری هم در زمان مدیریت آقای سرافراز بر صداوسیما در پیوست حکم ایشان مرقوم فرمودند: «تنظیم مقررات، صدور مجوز صوت و تصویر فراگیر و نظارت بر آن انحصاراً در اختیار صداوسیماست.» این ماند تا اینکه در زمان آقای روحانی اولین جلسه شورای عالی فضای مجازی در مظهر ایشان (رهبری) تشکیل شد؛ اما در این جلسه ایشان فراموش کردند که مساله فضای مجازی را به آقای رئیس‌جمهوری بگویند. در نهایت ایشان نامه‌ای به رئیس‌جمهوری به عنوان رئیس شورای عالی فضای مجازی می‌نویسند که در آن به دو نکته مهم اشاره شده است؛ اول اینکه تعریفی از وزارت ICT را اعلام می‌کنند که این وزارتخانه مسئول زیرساخت فضای مجازی است و نهادهایی مانند صداوسیما، ارشاد...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۶۶ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۶۶ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/26p
آرش برهمندتحریریه

    روزنامه‌نگاری را از ابراراقتصادی شروع کردم و مدت کوتاهی در شرق، همشهری نوشتم و در برنامه‌های تلویزیونی فناوری اطلاعات کار کردم. در مورد فناوری و تاثیرش بر زندگی و کسب و کار می‌نویسم و تاریخ شفاهی و استارت‌آپ‌ها از حوزه‌های مورد علاقه من هستند. معتقدم رسانه پل مهمی است میان انسان‌ها، تصمیم‌سازها و کسب و کارهای جهان امروز.

    تمام مقالات
    سونیتا سراب‌پورنویسنده میهمان

      سال ۸۵ و با انتخاب رشته‌ دانشگاهی که نقشی در آن نداشتم وارد حوزه روزنامه‌نگاری شدم و حالا عاشق این کارم. ۱۲ سال است که به صورت تخصصی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کار می‌کنم؛ ۸ سال از این مدت به کار در تحریریه روزنامه‌های دنیای اقتصاد و ایران گذشت و با روزنامه‌های سرمایه، هم‌میهن، همشهری و اعتماد نیز همکاری داشتم. از سال ۹۷ مسیر فعالیتم تغییر کرد و در نهایت رسیدم به تحریریه پیوست.

      تمام مقالات

      0 نظر

      ارسال دیدگاه

      نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

      *

      برای بوکمارک این نوشته
      Back To Top
      جستجو