skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

وزارت ارتباطات مکلف به تشخیص تهدیدهای الکترونیکی شد «سند راهبردی پدافند غیرعامل الکترونیک» ابلاغ شد

۶ اسفند ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

«سند راهبردی پدافند غیرعامل الکترونیک کشور» توسط رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و کمیته دائمی پدافند غیرعامل کشور ابلاغ شد؛ بر اساس این سند، تشخیص تهدید‌های الکترونیکی در لایه شبکه ارتباطی و مقابله و محدودسازی حملات الکترونیکی با وزارت ارتباطات است و باید مسیرهای جایگزین مخابراتی، ارتباطی و اینترنت (امکان اتصال و انفصال شبکه‌های خارجی متصل به شبکه ملی اطلاعات) را فراهم کند.

به گزارش پیوست؛ «سند راهبردی پدافند غیرعامل الکترونیک کشور» از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان یکی از دستگاه‌های اجرایی موظف شده نام برده است. امن‌سازی و مصون‌سازی زیرساخت‌های الکترونیکی و وابسته به آن در برابر تهدید‌های الکترونیکی با تاکید بر زیرساخت‌های ارتباطی ( با سیم‌و بی‌سیم، ارتباطات فضا پایه، شبکه زیرساختی کشور، ماهواره‌ای) بر عهده این وزارتخانه است و باید از مرزهای الکترونیکی کشور با هماهنگی قرارگاه پدافند غیرعامل الکترونیکی صیانت کند.

دو مرکز جدید تاسیس می‌شود

سند راهبردی پدافند غیرعامل الکترونیک کشور به دنبال آن است که در پی انجام اقدام‌های اساسی، مرکز رصد و پایش عملیاتی الکترومغناطیس (EDOC) در حوزه کشوری راه‌اندازی و سند نظام عملیاتی هماهنگ و هم ‌افزای پدافند غیرعامل الکترونیکی در کشور تنظیم شود. همچنین از دیگر مراکزی که در پی اجرایی شدن این سند راه‌اندازی می‌شود، مرکز تنظیم مقررات پدافند غیرعامل الکترونیکی است.

هدف از تدوین این سند، تعیین اهداف و راهبردها، اقدام اساسی و تقسیم کار بین‌دستگاهی در حوزه دستگاه‌های اجرایی است؛ همچنین تدوین چارچوب معین برای فعالیت‌های پدافند غیرعامل در برابر تهدیدها، یکی دیگر از عواملی است که موجب انتشار این سند شده‌ است. همچنین اهداف کلان این سند، مصون‌سازی و افزایش تاب‌آوری در برابر تهدید‌های حوزه الکترونیکی و تعیین متولی و ساختار پدافند غیرعامل الکترونیکی کشور و تعیین نقش‌ها، وظایف، و جایگاه دستگاه‌ها و نهادهای ذی‌ریط آن است.

ماموریت‌های نام‌برده شده در این سند، دست پیدا کردن به اشراف اطلاعاتی بر تهدیدهای خارجی در حوزه‌های ۱۰ گانه الکترونیکی است و با اجرای این سند، انتظار می‌رود از شبکه مخابراتی و الکترونیکی کشور در برابر حملات الکترو مغناطیس مراقبت شود. طبقه‌بندی و سطح‌بندی زیرساخت‌ها، دارایی‌ها و سامانه‌های الکترونیکی کشور بر اساس اهمیت و ماهیت آنها انجام می‌شود.

تشدید غربالگری ورود فناوری‌ به کشور

راهبردهایی که برای حوزه پدافند غیرعامل الکترونیکی در نظر گرفته شده است، مصون کردن زیرساخت‌ها در برابر حملات تروریستی و خرابکارانه مبتنی بر میکروماهواره‌ها با استفاده از ابزار GETSAT، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی است. قرار است از ورود فناوری به کشور تا بهره‌برداری در لایه‌های طراحی تا ارتقا با استفاده از ظرفیت‌های نظارتی گمرکی و آزمایشگاه غربالگری شوند. از صنعت تولید تراشه در کشور برای خودکفایی حوزه میکروالکترونیک و کاهش وابستگی در حوزه نانوالکترونیک کشور حمایت خواهد شد. سیاستی که قرار است در پیش گرفته شود، پرهیز از هرگونه غافیلگیری و اعتماد نکردن به سامانه‌ها و خدمات خارجی است. بر این اساس محصولات الکترونیکی وارداتی به صورت مضاعف پایش می‌شوند تا از تهدید‌های دورن‌زا  مبتنی بر فناوری‌های نوین جلوگیری شود.

قبل از عملیات، مهارت نیروها افزایش پیدا کند

در سند راهبردی پدافند غیرعامل الکترونیکی، اقدام به عملیات پدافند غیرعامل الکترونیکی، با اشراف اطلاعاتی شروع‌ می‌شود و برآورد عملیاتی و بررسی نقاط  ضعف در این مرحله انجام می‌شود تا عملیات به وضعیت آمادگی برسد. قبل از اعلام آمادگی عملیات، وضعیت پدافند غیرعامل الکترونیکی تعیین می‌شود، مهارت و تخصص نیروهای پدافند غیرعامل ارتقا پیدا می‌کند و هماهنگی‌های لازم با نیروهای آفند الکترونیکی انجام می‌شود. بعد از اعلام آمادگی، مصونیت دارایی‌هایی حیاتی و حساس در مقابل هر نوع تهدید الکترونیکی انجام می‌شود تا یکپارچه‌سازی، تقویت تعامل و تعمیق همکاری و مشارکت نیروهای پدافند غیرعامل الکترونیکی برای مقاومت در جنگ الکترونیکی، افزایش یابد.

رویکردهای عملیاتی پدافند غیرعامل الکترونیکی، رویکرد عملیاتی پیش‌بینانه، پیش‌دستانه، مقابله و عکس‌العملی است. بر اساس این رویکردها، رصد و پایش زودهنگام تهدید‌ها و آمادگی برای رویارویی انجام می‌شود تا تمرکز تهدید‌های خارجی بر هم زده‌ شود و در موقعیت مناسب، به آن حمله خارجی پاسخ داده شود و حادثه رخ داده را کنترل کنند.

https://pvst.ir/nnu

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو