skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

۲۶۰ هزار مرکز خدمات سلامت به شبکه ملی سلامت متصل می‌شوند

میثم قاسمی تحریریه

۶ مرداد ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

وزارت بهداشت و شرکت مخابرات ایران تفاهم‌نامه همکاری برای توسعه زیرساخت‌های دیجیتال امضا کردند. انتظار می‌رود در صورت اجرایی شدن این تفاهم‌نامه، ۲۶۰ هزار مرکز خدمات سلامت در کشور به شبکه ملی سلامت (شمس) متصل شوند.

به گزارش پیوست، تفاهم‌نامه همکاری برای توسعه زیرساخت‌های سلامت دیجیتال بین وزارت بهداشت و شرکت مخابرات ایران، امروز (۶ مرداد) میان معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات و رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت امضا شد.

در مراسم امضای این تفاهم‌نامه، رضا مظهری رئیس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: در کشور بیش از صد نوع مرکز مرتبط با سلامت وجود دارد؛ از بیمارستان‌های دولتی، نظامی، خیریه و تامین اجتماعی گرفته تا داروخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، مراکز جامع سلامت، خانه‌های بهداشت و سایر نهادهای ارائه‌دهنده خدمات پزشکی. هدف ما این است که این تنوع عظیم از مراکز را بر بستر یک شبکه ارتباطی امن و مقاوم در برابر تهدیدات سیاسی، امنیتی و حوادث غیرمترقبه، به‌هم متصل کنیم.

او با اشاره به ماموریت وزارت بهداشت برای استقرار نظام‌های داده‌محور در حوزه سلامت گفت: یکی از اولویت‌های ما، راه‌اندازی کامل نظام اپراتوری سلامت است که در برنامه هفتم توسعه نیز به آن اشاره شده. امروز بیش از ۹۵ درصد نسخه‌های پزشکی به صورت الکترونیکی صادر می‌شود و تنها پنج درصد باقی‌مانده است که با اصلاحات فنی و ساده‌سازی فرآیندها، در مسیر کامل شدن قرار دارد.

مظهری همچنین از پروژه‌هایی چون تحلیل الگوهای تجویزی، برای کاهش خطا، ارتقاء تیم سلامت خانواده و توسعه شبکه ملی سلامت (شمس) به‌عنوان محورهای همکاری آینده یاد کرد و افزود: یکی از اهداف ما، اولویت‌بندی اتصال مراکز با توجه به شرایط جغرافیایی و دسترسی است. به‌عنوان مثال، خانه بهداشتی که ۱۵ کیلومتر از شهر فاصله دارد، از نظر ما در اولویت بالاتری قرار دارد تا مرکزی که تنها دو کیلومتر با زیرساخت ارتباطی فاصله دارد، چرا که مردم آن مناطق برای دریافت خدمات با دشواری بیشتری مواجه‌اند.

او همچنین تأکید کرد: امیدواریم با همکاری شرکت مخابرات ایران، بتوانیم شبکه ملی سلامت را با پوشش کامل برای همه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و مراکز وابسته آنها مستقر کرده و زمینه‌ساز توسعه خدمات نوین درمانی و مراقبتی در سراسر کشور باشیم.

در این مراسم مرتضی بهرامی، معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران، با تأکید بر فراهم‌سازی زمینه‌های تحول دیجیتال در ساختار شرکت گفت: شرکت مخابرات ایران به‌عنوان دارنده قدیمی‌ترین و گسترده‌ترین شبکه ارتباطی کشور، امن‌ترین مسیرهای ارتباطی را در اختیار دارد. با تکیه بر این ظرفیت‌ها و بهره‌گیری از خدمات نوین، می‌توانیم نقش مؤثری در توسعه خدمات سلامت ایفا کنیم.

او با اشاره به اینکه بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی، کلان‌داده، اینترنت اشیاء، نسل پنجم ارتباطات (5G) و رایانش ابری، از محورهای اصلی این همکاری است، افزود: در این مسیر، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین نظیر هوش مصنوعی، کلان‌داده، اینترنت اشیاء، نسل پنجم ارتباطات (5G) و رایانش ابری به عنوان پایه‌های تحول دیجیتال در نظام سلامت کشور مدنظر قرار گرفته شد.

او همچنین به برنامه‌ریزی برای اتصال مراکز سلامت به شبکه پایدار مخابراتی اشاره کرد و افزود: بر اساس جدول زمان‌بندی مشخص‌شده، در فاز نخست، حدود شصت هزار مرکز سلامت در سراسر کشور در یک فرآیند یک‌ساله به شبکه پایدار و امن مخابراتی متصل خواهند شد. این اتصال می‌تواند در ارائه خدمات فیزیکی سلامت نیز نقش مؤثری ایفا کند.

محمد امامی، معاون تجاری و مشتریان سازمانی شرکت مخابرات ایران نیز در این مراسم گفت: شرکت مخابرات ایران با پوشش سراسری و پشتیبانی از ارتباطات دو مسیر در تمامی مراکز، آماده است خدمات ارتباطی موردنیاز بیش از ۲۶۰ هزار نقطه سلامت را در چارچوب این تفاهم‌نامه فراهم کند. این ظرفیت منحصر‌به‌فرد، ما را قادر می‌سازد تا حتی مراکز بهداشتی روستایی و دورافتاده را نیز به شبکه امن و پایدار متصل کنیم.

https://pvst.ir/lvf
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو