رئیس کمیسیون موبایل اتاق اصناف ایران: قیمت موبایل افزایشی شده است
بازار موبایل در مدتی که ایران درگیر جنگ ۱۲ روزه بود کاملا راکد بود؛ به…
۱۲ تیر ۱۴۰۴
۳۰ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
دادستان تهران اعلام کرد ۹ متهم در پرونده شرکت کوروش کمپانی به اتهام مشارکت در کلاهبرداری شبکهای از طریق پیشفروش گوشی و کالاهای الکترونیکی به مبلغ بیش از ۳۲۸ میلیارد تومان تحت پیگرد قضایی هستند. این پرونده تاکنون بیش از ۶۵۰۰ شاکی دارد و اموال متهمان شناسایی و توقیف شده است.
به گزارش پیوست، دادستان تهران، علی صالحی درباره پرونده شرکت کوروش کمپانی گفت: متهمان این پرونده ۹ نفر هستند که عنوان اتهامی ۸ نفر از آنان مشارکت در کلاهبرداری شبکهای از طریق پیشفروش گوشی تلفن همراه و سایر کالاهای الکترونیکی به مبلغ حدود ۳۲۸ میلیارد تومان و اتهام متهم ردیف نهم معاونت در ارتکاب بزه یاد شده است.
به گفته دادستان تهران، این شرکت در مراحل اولیه به تعهدات خود عمل کرده و در مراحل بعدی به کمک شگردهای تبلیغاتی و استفاده چهرههای مطرح ورزشی و هنری در آگهیهای تبلیغاتی در فضای مجازی موفق شد تعداد دنبالکنندگان صفحه مجازی خود را به بیش از یک میلیون نفر برساند و کلاهبرداری کرد.
دادستان تهران در خصوص جزئیات شناسایی اموال متهمان این پرونده ادامه داد: بخشی از اموال متهمین شامل ۱۱ میلیارد تومان وجه نقد، چند دستگاه خودروی لوکس و یک ملک تجاری شناسایی توقیف شده است. در همین راستا نسبت به خودروهای اخیر ۲ نوبت مزایده فروش برگزار شد، اما به دلیل اختلاف فاحش ارزش عرفی این اقلام با قیمت پایه اعلامی در مزایده، این مزایده از سوی دادستانی تهران ابطال و نسبت به اعلام فراخوان مزایده جدید با قیمتهای پایه اصلاح شده (حدودا ۲ برابر قیمتهای پایه قبلی) اقدام شده است که به زودی برگزار خواهد شد.
صالحی تاکید کرد: این پرونده در حال حاضر ۶ هزار و ۵۴۷ نفر شاکی دارد که میزان دقیق مطالبات آنان در کیفرخواست صادره ۳۲۸ میلیارد و ۸۶۲ میلیون تومان برآورد شده است. با توجه به فقدان مجوزهای لازم برای فروش فوقالعاده، ضمن احضار تمامی کارکنان این شرکت جهت انجام تحقیقات قضایی و همچنین شناسایی همه شکات و تعیین میزان دقیق کلاهبرداری صورت گرفته برای متهمان پرونده قضایی تشکیل و دستور توقف ثبتنام و پیشفروش محصولات این شرکت صادر و مقرر شد صرفاً نسبت به ایفای تعهدات قبلی اقدام شود.
او گفت که در بدو تشکیل پرونده و شروع تحقیقات قضایی طی مکاتبه با شهرداری تهران دستور جمعآوری تمامی بیلبوردهای تبلیغاتی شرکت مذکور از سطح شهر صادر و همچنین به پلیس فتا دستور داده شد نسبت به مسدود کردن صفحه شرکت در فضای مجازی اقدام شود.
دادستان تهران با اشاره به نقش گسترده برخی از چهرههای مشهور فرهنگی و ورزشی در وقوع این کلاهبرداری، توضیح داد: تمامی افراد مشهوری که در قبال اخذ وجه اقدام به تبلیغات کرده بودند وجوه دریافتی را به حساب معرفی شده واریز کردند؛ ضمن اینکه طی مکاتبه با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد جهت جلوگیری از بروز اتفاقات مشابه در آینده ضوابط و دستورالعملهای ناظر بر نحوه تبلیغ در فضای مجازی با قید فوریت تدوین و اجرایی شود.
طبق گفته او، طی مکاتبات جداگانه با مرکز مبارزه با پولشویی وزارت امور اقتصادی و دارایی وزارت صمت و ریاست بانک مرکزی تاکید شد موضوع را بررسی و ترک فعلهای منجر به پیدایش این وضعیت را گزارش کنند.
مهر ۱۴۰۳ بود که اعلام شد، اموال کوروش کمپانی با دستور فروش فوری به مزایده میرسد. در آن زمان رئیس سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی، عبدالمجید اجتهادی گفته بود که تنها یکی از املاک زمینی او به وسعت ۸۵ هزار متر در مازندران است و بالغ بر ۳۰۰ ملک مربوط به دو گروه سادات خوزستان و شهمیری است. اموال کوروش کمپانی در تهران و قشم در اختیار سازمان قرار گرفته و دستگاه قضا تاکید کرده هرچه سریع تر این اموال به فروش برسد.