تعداد تراکنشهای خرید در «طلاین» ۲۴ درصد کاهش یافت
مراجعه کاربران در ۱۲ روز جنگ به پتلفرم «طلاین» برای اطلاع از قیمتها ۱۲ درصد،…
۱۷ تیر ۱۴۰۴
۱۷ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
مدیرعامل گروه تپسل معتقد است اتفاقات زنجیرهای مثل برهم خوردن برجام، تحریمها، فیلترینگ، قطعی اینترنت آبان ۹۸ و بحران نیمه دوم ۱۴۰۱ و حالا هم جنگ، همه و همه سرمایهگذاری در حوزه فناوری را کاهش داده است. در اینصورت چطور میتوان از این بدنه نحیف و کلنگی شده توقع تابآوری داشت.
به گزارش پیوست، سبحان فروغی مدیرعامل گروه تپسل ( پگاه داده کاوان شریف ) درباره میزان تابآوری تپسل و کسب و کارها در شرایط و بحرانهای اخیر میگوید: فراموش نکنیم کشور ۲۰ سال تحریم بوده و شرکتهای فناور از آنجا که رویشان سرمایهگذاری نشده هر روز ناتوان و نحیفتر از قبل شدهاند. در واقع نباید فکر کنیم این ۱۲ روز جنگ کار شرکتها را به اینجا رسانده است.
از نظر او بحرانهای بعد از به هم خوردن برجام، قطعی اینترنت آبان ۹۸، نیمه دوم سال ۱۴۰۱ و حالا جنگ باعث شده در سالهای اخیر سرمایهگذاری کلانی روی شرکتهای فناورانه در داخل کشور انجام نشود. او ادامه میدهد: پروپاگاندایی هم وجود داشت که اکوسیستم استارتاپی از جنس نفوذ است و با نگاه امنیتی گفتند نباید با اینها کار کرد. مسلم است این اکوسیستم طاقت یک ماه تابآوری را ندارد.
سبحان فروغی در ادامه با اشاره به اهمیت حیاتی کسب و کارهایی مثل تپسل به اینترنت توضیح میدهد: بدیهی است که شرکتهای فناور به شکل جدی به اینترنت وابسته باشند و اینترنت برای ما نیازی حیاتی و به مثابه آب و غذاست. مثل همه مردم که به دنبال آب و غذا بودند، ما هم از روز اول جنگ به دنبال اینترنت برای بقای کسب و کار و ارائه سرویس به مخاطبانمان بودیم. اما متاسفانه مثل سالهای گذشته دولت از روش حل مسئله به شکل غلط یعنی همان فیلترینگ، اختلال و قطعی اینترنت استفاده کرد. فیلترینگ مردم را به سمت و سوی استفاده از VPNها برد. همان ابزاری که به خودی خود میتوانند بدافزار باشند و خطرات امنیتی جدی را برای کل کشور ایجاد کنند.
او ادامه میدهد: برای من همچنان سوال است مگر در زمان جنگ، آب یا برق را قطع میکنیم که به همین سادگی مسئولان دستشان را روی دکمه اینترنت میگذارند؟ اینترنت برای ما کسب و کارها ابزاری حیاتی و الزامی است، ما بدون وجود اینترنت، وجود نداریم. در این مدت به جاهایی که دستمان میرسید مثل وزارت ارتباطات، نصر، انجمن صنفی و هرجا که در توانمان بود، مطالبه خود را مطرح کردیم و هنوز هم اینترنت پایدار و باثباتی در اختیارمان نیست
فروغی در پاسخ به اینکه ممکن است برای تامین این نیاز اضطراری از اینترنت طبقاتی استقبال کنند هم میگوید: مگر در شرایط اضطرار ما به یک سری از آدم ها آب میدهیم و به عده دیگر نمیدهیم؟ من با این پیشنهادها موافق نیستم و این راه مسیر غلطتری است. اینترنت طبقاتی شکاف بین آدمهای مختلف، بین شرکتها و بین حاکمیت را بیشتر میکند و مردم را به استفاده از روشهای دیگر سوق میدهد و نتیجه این تصمیمات باعث شدهاعتماد به حاکمیت کم شده است.
مدیرعامل تپسل همچنین در پاسخ به این سوال که شرکتها اولین هزینههایی که بعد از بحرانها کم میکنند هزینه تبلیغات است و تپسل راه بقای خود را در این شرایط چه میداند هم اضافه میکند: بله تبلیغات؛ اولین قربانی در شرایط بحرانی است. چون شرکتها در شرایط بحرانی به دنبال مشتری جدید نیستند در پی بقا هستند. در صورتی که تبلیغات یعنی مشتری جدید،یعنی توسعه و رشد. در واقع هزینههای مارکتینگ بیشترین آسیب را نسبت به سایر هزینهها میبیند و ما به عنوان شرکت فعال در این حوزه هم به تبع در خط مقدم این لطمات هستیم اما فعلا برای ادامه مسیر با تمام توان تلاش میکنیم و با برنامهریزیهای منطقی به دنبال ایجاد شرایط مناسبتری هستیم.