تعداد تراکنشهای خرید در «طلاین» ۲۴ درصد کاهش یافت
مراجعه کاربران در ۱۲ روز جنگ به پتلفرم «طلاین» برای اطلاع از قیمتها ۱۲ درصد،…
۱۷ تیر ۱۴۰۴
۱۷ تیر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
دورکاری، تعطیلی و حتی تعدیل در ایام جنگ و پس از آن منجر به افزایش تعداد فریلنسرها و مراجعه به فضاهای کار اشتراکی شد. طبق گفته دبیر انجمن فضاهای کار اشتراکی در ۱۲ روز جنگ، میزان تقاضا برای حضور در این فضاها در اطراف تهران، قزوین، اصفهان، همدان، مشهد و شمال کشور افزایشی بود. او «وضعیت دشوار اینترنت» را چالش عمده مخاطبان فضاهای کار اشتراکی عنوان کرد و از رایزنی با دولت برای در اختیار قرار دادن اینترنت مخصوص کسبوکارهادر این فضاها خبر داد.
فرشاد جعفرپور، دبیر انجمن فضاهای کار اشتراکی در گفتوگو با پیوست ماموریت این انجمن در این ایام را فراهم آوردن فضایی برای تداوم و تسهیل فعالیت فعالان اقتصاد دیجیتال و همچنین تلاش برای بازسای روحیه آنها عنوان کرد.
او در تعریف یکی از نقشها و مسئولیتهای انجمن در این شرایط گفت: ما یک کانون بازسازی اجتماعی، اقتصادی و روانی هستیم. تعداد قابل توجهی از افراد بهسبب بلاتکلیفی و فشار روانی موجود که این روزها با آن مواجهاند به این فضاها مراجعه میکنند. افراد سعی دارند با حضور در اجتماع و در کنار دیگر کسانی که برای حفظ کسبوکار و شغل خود تلاش میکنند روحیه خود را حفظ کنند. ما نیز در تلاشیم تا در این مسیر کنار آنها باشیم.
دبیر انجمن فضاهای کار اشتراکی شرایط این ۱۲ روز و پیامدهای آن را برای این انجمن مشابه تاثیر موج کرونا دانست. جعفرپور در گفتوگو با پیوست اشاره کرد که هرچند جنگ نتایج خاص خود را داشت اما آثار آن روی کسبوکارها شبیه دوران کرونا است. در آن دوران نیز اکوسیستم با افزایش میزان تعدیلها و در نهایت افزایش تعداد فریلنسرها مواجه بود.
او چالش و مشکل عمده این فضاها را مانند هر حوزه دیگر در این مدت، وضعیت دشوار اینترنت خواند. بهگفته او این چالش روز به روز تشدید میشد و فعالیت را برای مراجعان سخت میکرد. دبیر انجمن فضاهای کار اشتراکی از رایزنی با دولت برای تخصیص اینترنت مخصوص کسبوکارها در این فضاها خبر داد.
از نظر او یکی از اقداماتی که دولت و نهادهای مربوطه در این زمان میتوانند انجام دهند بهبود و تسهیل زیرساخت اینترنت کشور است. او همچنین اشاره کرد که انجمن بهعنوان نهاد صنفی همواره تلاش کرده تا زیرساخت فیزیکی را در اختیار متقاضیان قرار دهد و نقش دولت در اینجا بهعنوان تسهیلگر ارتباطی در بهبود شرایط اینترنت بسیار حائز اهمیت است.
جعفرپور اعلام کرد که در این مدت فضاهای کار اشتراکی در نقاط مختلف کشور میزبان مراجعان بود. طبق گفته او در این بازه زمانی مهاجرت معکوسی را تجربه کردیم و بسیاری از افراد مجبور به ترک شهر و محل کار خود شدند. آنها برای تداوم کار خود به یک محیطی مانند فضاهای کار اشتراکی نیاز داشتند.
دبیر انجمن فضاهای کار اشتراکی اعلام کرد که در این مدت فضاهای کار اشتراکی در شهر و شهرستانهای کشور فعال و پذیرای مراجعان بود. او از آمادگی و فراهم بودن زیرساخت فیزیکی این فضاها در ۱۲ روزی که گذشت و بهطور کلی شرایط بحرانی و ناگهانی خبر داد.
دبیر انجمن فضای کار اشتراکی پیرو این موضوع گفت: انجمن تلاش کرد در شرایط نابسمان، مبهم و سخت، زیرساخت فیزیکی برای فعالیت افراد را چه در تهران و چه در شهرستانها مهیا کند. ما همچنین در تلاشیم تا در صورت وقوع هر مشکل سریعا مانعزدایی کرده و به حفظ شغل افراد هم در قالب شرکت و هم در قالب فریلنسرها کمک کنیم.
او گام و ماموریت دوم فضاهای کار اشتراکی را فراهم آوردن امکان بازسازی اقتصادی، اجتماعی و روانی برای جامعه کارآفرین و فعلان اقتصاد دیجیتال کشور عنوان کرد.
دبیر انجمن فضاهای کار اشتراکی در پاسخ به سوال پیوست مبنی بر آمادگی فضاهای کار اشتراکی در ارائه خدمات در صورت وقوع بحران گفت: فضاهای کار اشتراکی اگر بحرانی پیش بیاید در سطح ایران آمادگی میزبانی از مراجعان را دارند.
طبق گفته او فضاهای کار اشتراکی شهرهای اطراف تهران در این ۱۲ روز با بیشترین متقاضی رو بهرو بود. پس از آن فضاهای کار اشتراکی شهرهای قزوین، همدان، اصفهان، مشهد و شهرهای شمالی کشور نیز بیشترین مراجعهکننده را داشتند.