skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیر عامل ایران‌تلنت: در این مدت ۱۶ درصد افراد شغل خود را از دست داده‌اند

ملینا جعفری نویسنده میهمان

۱۶ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

یکی از ملموس‌ترین نتایج بحران جنگ اخیر، موج گسترده تعدیل نیرو، به‌ویژه در شرکت‌های خصوصی بود. اگرچه جنگ به پایان رسید، اما بازار کار وارد مرحله‌ای تازه از بی‌ثباتی شد. مرحله‌ای که مستقیماً اعتماد و امنیت شغلی بسیاری از افراد را هدف گرفته است. مدیرعامل ایران‌تلنت، با اشاره به بازتاب موج تعدیل‌ها در شبکه‌های اجتماعی می‌گوید: «در نتیجه‌ نظرسنجی‌ که برای بررسی این موضوع در لینکدین منتشر کردیم، ۱۶ درصد از مخاطبان ما تعدیل شده یا به‌نوعی شغل خود را ترک کرده‌اند.»

آسیه حاتمی، مدیر عامل ایران‌تلنت، در گفت‌وگو با پیوست علت این ۱۶ درصد را، ترکیب دلایلی از جمله تعطیل شدن کسب‌‌وکار، تعدیل یا ترک خود خواسته دانسته و می‌گوید: «۱۰ درصد آنها به طور مشخص تعدیل شده‌ و ۶ درصد هم گفتند که استعفا داده‌اند. هرچند اینکه به چه طریقی منتهی به استعفا شده هم جای سوال است.»

به گفته او هرچند که نمی‌توان گفت این ۱۶ درصد تنها مختص به بخش خصوصی است، اما اگر در نظر بگیریم حدود ۲۰ میلیون نفر در بخش خصوصی مشغول به فعالیت هستند این ۱۶ درصد عدد بزرگی خواهد شد. 

طبق گفته مدیر عامل ایران‌تلنت جدای از محدودیت‌ در دسترسی، به دلیل اختلال‌های ایجاد شده روی اینترنت، در بازه‌ جنگ ۱۲ روزه فعالیت شرکت‌ها برای جذب نیرو نزدیک به صفر و فعالیت کارجویان نیز بسیار کم شده بود.

حاتمی می‌گوید تغییرات روزانه در محدودیت اینترنت به سایت ایران‌تلنت آسیب وارد کرده و آنها همواره در تلاش بوده‌اند تا شرایط را پایدار نگه‌دارند، او اضافه کرد: «به نظر من تمام کسب‌وکارهایی که به نوعی روی بستر اینترنت فعال هستند با اختلال درگاه پرداخت و خرید مشتری مواجه شدند. چراکه از یک سمت بانک پاسارگاد نیز هک شده بود و درگاه و حساب‌های بانکی درگیر مشکل شده بودند و از سوی دیگر افراد نمی‌دانستند که آیا باید خرید خود را از شرکت یا سایت مورد نظر انجام دهند یا تا پایان جنگ صبر کنند.»

به باور مدیر عامل ایران‌تلنت برخی افراد شغل خود را از دست داده بودند و برخی دیگر در بلاتکلیفی به‌سر می‌بردند؛ نمی‌دانستند آیا قرار است همچنان در شغل قبلی خود باقی بمانند، کار خود را از دست بدهند یا شرکت‌شان کوچک‌تر شود.

وقتی تنها راه بقا تعدیل نیرو یا توقف استخدام می‌شود

از نظر او هرچند که برخی از کسب‌وکارها با به کارگیری راهکارهایی مانند تعلیق یا توقف استخدام در تلاش برای گذر از این دوره هستند اما در سویی دیگر بعضی از کسب‌وکارها تصمیم به بستن شرکت خود گرفته‌اند.

حاتمی در ادامه می‌گوید: «شرکت‌های خدماتی و تجارت الکترونیکی از جمله شرکت‌هایی هستند که با استفاده از این راهکارها برای بقا تلاش می‌کنند. این در حالی است که در این دوره شرکت‌های حوزه کالاهای مصرفی، فعالیت خوبی داشته‌ و گاهی با رشد و افزایش حجم استخدام نیز همراه بوده‌اند. شرکت‌های حوزه‌های نفت، گاز، ساخت‌وساز و… نیز شامل تغییری نبوده و استخدام‌ در آنها مثل قبل در حال انجام است.»

دولت بخش خصوصی را تحت فشار قرار می‌دهد

مدیر عامل ایران‌تلنت معتقد است دولت‌ها در هر جای دنیا هنگام بحران از کسب‌وکارها حمایت می‌کنند تا شرکت‌ها بقا پیدا کنند، حفظ شوند و اقتصادشان توانایی گذر داشته و دچار فروپاشی نشود.

او همچنین می‌گوید با وجودی که دولت توانایی انجام این امور را دارد، نه تنها تاکنون اقدام تاثیرگذاری از سوی آن انجام نشده، بلکه به نظر می‌رسد اولین کسی که می‌خواهد مطالبات خود را به زور دریافت کند دولت است.

حاتمی می‌گوید: «اگر دولت را شبیه شرکتی بزرگ ببینیم، کمبود درآمد نتیجه سیاست‌هایی است که در پیش گرفته و طبیعتاً برای رفع آن باید بتواند راهکار پیدا کند و نه اینکه از شرکت‌های خصوصی بخواهد تا کسری‌هایش را پوشش دهند.»

به گفته حاتمی، طبق تجربه خودش و نظرسنجی‌هایی که از شرکت‌های گوناگون دریافت شده، تمام کسب‌وکارهای  فعال در ایران که عمری از فعالیت آنها گذشته نهایتا در دوران بحران سه نوع راهکار در پیش دارند: «سبک کردن خود و کاهش هزینه‌ها تا جای ممکن، جستجوی بازار جدیدی که دچار بحران نشده یا ارائه محصولی نو و تکمیلی که بتوانند آن را جایگزین محصولی کنند که بازار آن از بین رفته است.»

مدیر عامل ایران‌تلنت با تکیه بر سه راه‌حل گفته شده در خصوص راهکار تاب‌آوری در این دوره می‌گوید: «با توجه به بخشی که ما در خارج از کشور داریم و بدون مشکل مشغول به کار است، به تشکیل بازار جدیدی فکر کردیم تا بتوانیم محصولی که از قبل موجود بوده را در آن عرضه کنیم.»

https://pvst.ir/lm4

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو