skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل تپسی فود: شرایط جنگی برنامه‌های استراتژیک شرکت‌ها را به برنامه‌ریزی‌های روزانه تقلیل داد

سمانه سمیع تحریریه

۱۲ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

امین سلامی پرگو مدیرعامل تپسی‌فود معتقد است جنگ تنها محدود به روزهای پرسروصدا و غمبار جنگ نیست و تاثیرات مخرب آن در شرایطی که مشکل دیگری رخ ندهد، گاه تا سال‌ها کسب و کارها را رها نمی‌کند. سلامی می‌گوید شرایط جنگی برنامه‌ریزی‌های استراتژیک تپسی‌فود را از برنامه‌های بلندمدت به برنامه‌ریزی‌های روزانه تقلیل داد.‌او همچنین راهکار شرایط فعلی را نه اختلال در اینترنت که اقدامات هوشمندانه دولت در حمایت از کسب و کارها می‌داند.

به گزارش پیوست، امین سلامی پرگو مدیرعامل تپسی‌فود در این باره می‌گوید: این ۱۲ روز جنگ برای همه مردم و تمام کسب و کارها، فضا به شدت غیر منتظره و پرتنش پیش رفت. ضمن اینکه کسب و کارهای پلتفرمی مثل ما تحت تاثیر کم شدن عرضه و تقاضا آسیب جدی می‌بینند و از سویی در جریان لطمه‌های جدی مجموعه‌هایی که با آنها همکاری داشته‌اند، هم قرار می‌گیرند.

سلامی می‌گوید: اگر با شباهت‌ها و تفاوت‌هایی این ۱۲ روز را به دوران کرونا شبیه بدانیم، این تجربه را آموخته‌ایم که هیچ آسیبی محدود به همان دوره نیست و اگر با نگاه خوشبینانه به موضوع نگاه کنیم که شرایط به شکل فعلی باقی بماند، چندین ماه طول می‌کشد تا به شرایط عادی قبل از جنگ برگردیم.

تمرکز روی حفظ سرمایه‌های انسانی است

مدیرعامل تپسی‌فود درباره جنگ ۱۲ روزه و اثرات آن بر تپسی‌فود و برنامه‌هایش می‌گوید: فعالیت‌های تیم با چالش جدی و به‌هم خوردن برنامه‌هایی که از قبل خود را برای آن آماده کرده بودیم، همراه شد. عملا دیگر امکان تدوین برنامه‌های کسب و کاری به صورت ماهانه یا کوتاه‌تر هم وجود نداشت. ما سعی کردیم برنامه ریزی‌های کسب و کار را در شروع به صورت هفتگی پیش ببریم. ولی بعد از دو سه روز متوجه شدیم که برنامه‌ریزی هفتگی هم ممکن نیست و باید به برنامه‌ریزی‌های روزانه بسنده کنیم. برنامه‌هایمان را روز به روز پیش بردیم و تمام تمرکزمان را به سمت حفظ روحیه و شرایط کاری برای حفاظت از سرمایه‌های انسانیمان گذاشتیم.

او ادامه می‌دهد:من فکر می‌‌کنم این روزها باید حداکثر تلاش و تمرکزمان را روی حفظ سرمایه‌های انسانی بگذاریم. از همان روز اول امکان دورکاری را فراهم کردیم و بعد از دو سه روز و با مشاهده شرایط و به خاطر امنیت همکاران اجازه حضور در دفتر را مطلقا به همکاران ندادیم. حقوق همکاران را زود هنگام واریز کردیم تا از لحاظ مالی به مشکلی نخورند. اما بسیاری از تصمیم‌های استراتژیک کسب و کارمان متوقف شد. به صورت خیلی واقع‌گرایانه ما انتظاری برای تحولات جدی در کسب و کار نداشتیم. شرایط اضطرار را فراتر از یکی دو هفته در نظر گرفتیم و در سه لایه کوتاه مدت، میان مدت و روزانه سناریوها را در ژانر بدبینانه، واقع‌بینانه و خوش‌بینانه چیدیم که برای همه اتفاقات آماده باشیم. چون جدا از زمانی که جنگ تمام می‌شد ما باید تبعات و اثرات آن در دراز مدت را هم بررسی می‌کردیم. در نتیجه بیشتر اهدافمان را روی مسائل تاب آوری و آمادگی از لحاظ زیرساختی گذاشتیم.

تسهیلات هوشمندانه به کسب‌وکارها

سلامی در ادامه از مطالبه صنفی و کسب و کاری خود می‌گوید: ما فعالان اقتصادی و علی‌‌الخصوص اقتصاد دیجیتال به یک ثبات سیاسی نیاز داریم. زمانی که این ثبات سیاسی وجود ندارد، دولت باید با فعالان اقتصادی منعطف و با درک بیشتری همراه شود. مالیات‌، تامین اجتماعی بخشی از این سازمان‌ها هستند که می‌توانند با درک بیشتری همراه شرکت‌ها باشند. چون در صورت فشار شرکت‌ها مجبور به تعدیل می‌شوند و تاثیر منفی بیکاری در جامعه، دولت را نیز در امان نگه نمی‌دارد.

او اضافه می‌کند: ما فعالان اقتصاد دیجیتال هستیم و اساس فعالیت اکوسیستم استارت‌آپی زیرساخت های پایدار است، اختلال و قطعی اینترنت و مشکلاتی که در دیتاسنترها پیش می‌آید به کسب و کارهای فناور آسیب می‌زند و در نهایت سهم دولت از اقتصاد دیجیتال کاهش پیدا می‌کند و در نگاه کلان آسیب جدی به خود دولت وارد می‌شود. ارتباطات شرکت‌های های‌تک روی بستر اینترنت است و اگر دولت آن را از کسب و کارها بگیرد یعنی کسب و کار را خاموش کرده است.

سلامی به موضوع ارائه تسهیلات از طرف دولت هم اشاره می‌کند و می‌گوید: تسهیلات باید هوشمندانه باشد که بودجه‌ای اتلاف نشود. تسهیلات به طور مقطعی ممکن است تعدادی از کسب و کارها را نجات بدهد اما اگر تسهیلات به صورت مشروط و هوشمند نباشد فایده‌ای ندارد.  کسب و کارها به انگیزه‌هایی مثل معافیت مالیاتی و امثال این اقدامات هوشمند نیاز دارند.  اقدامات هوشمندانه به پایداری و  اقتصاد دیجیتال کمک می‌کند.بیزینس‌ها با همین حمایت‌ها می‌توانند از نیروهای انسانی خود حمایت کنند، با اشتغال چرخ اقتصادی جامعه را حرکت دهند، تکنولوژی بسازند و به خصوص در رشد و توسعه کشور کمک کنند.

دوره وزارت ارتباطات دولت دوازدهم همکاری ساختارمندی بین دولت و  فعالان اکوسیستم استارت‌آپی در یک کارگروه مشترک وجود داشت که حالا آن را از دست داده‌ایم اینها نباید مقطعی باشد باید آن را به چشم یک دستورالعمل جدی و دائمی نگاه کنند که منافع ملی پایدارتر حفظ شود.

https://pvst.ir/lle
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو