skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل آسیاتک: تعرفه اینترنت در جیب بخش خصوصی نمی‌رود

۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مدیرعامل آسیاتک گفت که درآمد اینترنت قرار نیست در جیب بخش خصوصی برود بلکه قرار است این‌ پول به اقتصاد دیجیتال و‌ در نهایت به خود مردم کمک کند. طبق گفته او، صنعت ارتباطات زمانی زنده می‌ماند که سرمایه‌ این صنعت به همین حوزه برگردد.

به گزارش پیوست، محمدعلی یوسف‌زاده، مدیرعامل آسیاتک در پنل «سرمایه گذاری در زیرساخت‌های دیجیتال، چالش‌ها و فرصت‌ها» که در پژوهشگاه فضایی ایران برگزار شد، گفت: وزارتخانه به جای قیمت دستوری باید به بخش خصوصی فضا بدهد. هیچ دولتی هیچ برنامه‌ مشخص و‌ نقشه راهی ارائه نداده است. تمام اشخاصی که در صنعت ارتباطات‌ مانده‌اند بدون تفکر به بعد اقتصادی است زیرا این صنعت از جهت اقتصادی نتیجه‌ای ندارد و حضور ما عشق به این صنعت است.

به گفته مدیرعامل آسیاتک، درآمد اینترنت قرار نیست در جیب بخش خصوصی برود بلکه قرار است این‌ پول به اقتصاد دیجیتال و‌ در نهایت به خود مردم کمک کند. او گفت که صنعت ارتباطات فقط در شرایطی زنده می‌ماند که سرمایه در همین حوزه دوباره‌ سرمایه‌گذاری شود.

او تاکید کرد: ما نقشه راه مشخص فراجناحی و فرادستی نیاز داریم و درحال حاضر وجود ندارد که اگر داشتیم صنعت ارتباطات و‌ فیبر این‌گونه نبود. درخواست ما این است نقشه راه مشخصی ارائه شود و رویکرد دولت بازنگری شود و‌ براساس تغییرات روز در وزارتخانه وجود داشته‌ باشد.

تبدیل ایران به هاب منطقه‌ای ترانزیت داده

بهزاد احمدی، مشاور وزیر در امور راهبردی و بین‌الملل وزارت‌ ارتباطات در این پنل گفت: بدون دیپلماسی فناوری وزارت ارتباطات بخشی از قول‌هایی که داده را نمی‌تواند عمل کند. با وجود اینکه تحریم بودیم شرکت‌ها توانستند در بازار منطقه خودشان را ثابت کنند. دیپلماسی فناوری در دیپلماسی همسایگی پیش می‌رود ما در چارچوب سیاست همسایگی در تلاش ایجاد بازار برای شرکت‌‌ها هستیم.

به گفته مشاور وزیر ارتباطات در امور بین‌الملل، ایران قرار است به هاب منطقه‌ای ترانزیت داده و مراکز داده ابری تبدیل شود. همچنین تبدیل ایران به بازیگر کلیدی منطقه‌‌ای هوش مصنوعی، در کنار ایفای نقش محوری با نمایندگی از ایران در سازمان بین‌المللی وابسته‌ به سازمان ملل در زمینه هوش مصنوعی درحال انجام است.

او با تاکید بر اینکه دولت در تلاش است ایران را به هاب منطقه‌ای ترانزیت داده و مراکز داده ابری وصل کند گفت: علاوه‌بر تلاش دولت برای تبدیل شدن ایران به هاب منطقه‌ای ترانزیت داده، قرار است ایران به بازیگر کلیدی منطقه‌‌ای هوش مصنوعی تبدیل شود. همچنین از برنامه‌های وزارت ارتباطات دفاع موثر از ظرفیت‌های فرکانس ماهواره‌ای کشور و نقاط مداری ایران در مجامع بین‌المللی است.

احمدی اشاره کرد: امسال اولین اجلاس هوش مصنوعی در ایران برگزار می‌شود. در هوش مصنوعی آن‌چه که وزارت‌ ارتباطات تا الان انجام داده خوب بوده است. ما درحال ظرفیت‌سازی هستیم. فضایی که بریکس ایجاد کرده بسیار خوب است زیرا کارگروه هوش مصنوعی ایجاد شده است.

او تاکید کرد که قدرت ایران در اتصال است نه انزوا. ما در ارتباط با جهان حرف برای گفتن داریم و بخش خصوصی نیز باید ورود کند. فناوری امروز به اصل اساسی دیپلماسی تبدیل شده است.

مشاور امور بین‌الملل وزیر ارتباطات گفت: ورود فناوری به حوزه دیپلماسی از دهه ۱۹۶۰ با همکاری‌های فضایی آمریکا و‌ شوروی شروع شد. کشوری که فناوری روز را در دسترس نداشته باشد، کار بسیار سخت است و‌ شکاف ایجاد می‌شود. ماهیت دیپلماسی ماهیت و‌ شکل کاملا فناورانه دارد؛ درواقع دیپلماسی فناوری اصل دیپلماسی در قرن ۲۱ است.

طبق گفته او، کشورهای پیشرو در این حوزه ایالات متحده آمریکا، روسیه، چین و‌ اتحادیه اروپا هستند.

قیمت دستوری شرایط را پیچیده کرده است

 مازیار نوربخش، رئیس کمیته تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران در این پنل گفت: مذاکره با سایر کشورها در شرایطی جواب می‌دهد که بخش خصوصی بتواند برنامه‌ریزی برای آینده بازار انجام دهد. ما نمی‌توانیم  برای چند ماه آینده برنامه‌‌ریزی کنیم. بعضی از شرکت‌های خصوصی یا حتی همراه‌ اول به پیمانکار بدهکار هستند و جرئت نمی‌کنند برنامه و‌ پروژه جدید انجام دهند. تا تحریم‌‌ها به جایی نرسد و‌ رویکرد تحولی ایجاد نشود با فعالیت‌های این‌چنینی دولت به جایی نمی‌رسد.

نوربخش توضیح داد: وزیر ارتباطات برای موضوع رفع فیلترینگ قول داده است؛ پس قدم اول برداشتن فیلترینگ است.

او‌ ادامه‌ داد: موضوع قیمت‌گذاری دستوری در اقتصاد چپ طرفدار زیاد دارد اما در عمل به نفع مردم نیست. با پیچیده کردن این موضوع تعرفه اینترنت را به چالشی سخت تبدیل کرده‌ایم.

https://pvst.ir/l60

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو