موتورهای برقی وارد ناوگان لجستیک دیجیکالا شدند
دیجیکالا ۷۵۰۰ موتور برقی را جایگزین موتورهای فرسوده ناوگان حملونقل خود میکند. این اقدام بهمنظور…
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
حسین عزیزی، مدیرعامل و همبنیانگذار دکیو «پلتفرم فعال در زمینه نوبتدهی و مدیریت هوشمند نوبتها» میگوید هوشمندسازی زمانِ انتظار، بازدهی افراد را افزایش میدهد و آنها با وجود اینکه میتوانند مشکل ایجاد صف در مراکز پرازدحام دولتی را حل کنند، اما سازمانهای دولتی با آنها همکاری نمیکنند.
به گزارش پیوست، حسین عزیزی، مدیرعامل و همبنیانگذار دکیو «پلتفرم فعال در زمینه نوبتدهی و مدیریت هوشمند نوبتها» بزرگترین مشتری بخش دولتی سرویس دکیو را، قوهقضاییه(بخش دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی کل کشور) معرفی میکند و میگوید: بارها برای ورود به مراکز دولتی تلاش کردیم اما فرایند طولانی و چالشهای این مسیر به نوعی است که گویی مراکز دولتی اصلا رفع این مشکل را دغدغه خود نمیدانند.
عزیزی، با اشاره به اهمیت و نیاز وجود این سرویس در مراکز دولتی، مانند تامین اجتماعی یا داروخانههای ارائه دهنده داروهای خاص، که ازدحام در آنها وجود دارد، ادامه میدهد: ما مشتاق همکاری با این مراکز هستیم و از جهت هزینهای و موارد دیگر با آنها کنار میآییم، با این حال مسیر همکاری طولانی و پر از چالش است. جدای از قوهقضاییه، ما با سازمان اداره مالیات دو سال است مشغول نامهنگاری هستیم. پزشک قانونی نیز از جمله مراکزی است که برای ارائه سرویس به آن تلاش کردیم. با این وجود تلاش برای همکاری با سازمانهای دولتی یا پاسخهای دلسردکننده به همراه دارد یا به اندازهای طولانی و زمانبر است که از نتیجهبخشی این فرایند ناامید میشویم.
او از شروع فعالیت این استارتآپ در سال ۱۴۰۱ بعد از جذب سرمایه از تریگآپ میگوید و با اشاره به ماهیت کار این مجموعه ادامه میدهد: دکیو، نسلی جدید در سیستم نوبتدهی است. این سیستم با ایجاد صفی دیجیتال این امکان را میدهد که مردم بعد از دریافت نوبت خود به صورت حضوری یا آنلاین بتوانند وضعیت صف را لحظهای و بدون حضور در مرکز چک کنند. در کنار این ویژگی این سیستم به کسبوکار گزارشهای تبین عملکرد نیز ارائه میدهد.
به گفته عزیزی، دکیو تاکنون بیش از چهار میلیون نوبت صادر کرده است. طبق گفته او به طور میانگین زمان معطلی مردم از ۱۲۰ دقیقه به ۱۵ دقیقه رسیده و این به معنای صرفهجویی ۸۰ درصدی در وقت است. با هوشمندسازی زمان انتظار، هنگام نزدیک شدن نوبت فرد، سیستم آلارم ارسال میکند تا فرد بتواند به موقع برای دریافت خدمات در مرکز مورد نظر حضور داشته باشد. این مساله موجب میشود افراد بتوانند، زمان انتظار خود را صرف کارهای دیگر کنند و از این طریق بازدهی خود را افزایش دهند.
به گفته عزیزی، دکیو به دلیل این شرایط و نبود حمایت در سال گذشته از بازار دولتی فاصله گرفته و تمرکز خود را بر بخش خصوصی گذاشته است. در بخش مراکز پزشکی مراجعان بیشتری برای تهیه این سیستم وجود داشته و برای آنها جذاب بوده است.
مدیرعامل و همبنیانگذار دکیو، در خصوص مدل درآمدی این مجموعه میگوید: ما به مراکز خصوصی در ابتدا یک لایسنس میفروشیم و در سالهای بعد هزینه اشتراک را دریافت میکنیم. یکی از دیگر مدلهای درآمدی ما فروش سازمانی به سازمانها و ارگانهای خصوصی یا دولتی است که ابعاد بزرگی دارند. این نوع مدل درآمدی به این شکل است که بر اساس نیازهای موجود مجموعه مورد نظر سطح مورد نیاز از شخصیسازی در سیستم اتفاق میفتد.
او تبدیل دکیو به یک هاب نوبتدهی در کشور را چشمانداز و از اهداف آینده این مجموعه میداند. او ادامه میدهد: اینکه همه مردم بتوانند قبل از حضور در یک مرکز نوبت خود را از سرویس دکیو دریافت و وضعیت نوبت خود را در لحظه بررسی کنند از جمله اهداف آینده ما است. برای این هدف نیز ما در فروردین سال ۱۴۰۴ جذب سرمایه انجام دادیم و در مسیر افزایش نفوذ خود در بازار هستیم.
به گفته عزیزی، همکاری در برخی از بازارها میتواند با رشد و نفعی سه طرفه شامل دکیو، مجموعه متقابل و مردم همراه باشد. او ادامه میدهد: بسیاری معتقدند مردم ایران به صف علاقهمند هستند. اما به عقیده من ایرانیان راهی بجز ایستادن در صف ندارند. هر نقطهای که تاکنون در آن سرویس ارائه کردیم با استقبال مردم روبرو بوده و همین مساله نشانه این است که مردم اگر مجبور نباشند در صف نمیایستند، چراکه به آن علاقهای ندارند.