بازنگری اساسی در نقشه راه اینترنت اشیا کشور باید انجام شود
نقشه راه اینترنت اشیا که بیش از ۸ سال از تدوین آن میگذرد در حال…
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
سامانه فوریتهای اداری (فواد ۱۲۸) با طراحی و اجرای ایرانسل، آغاز به کار کرد. رئیس سازمان اداری و استخدامی، این سامانه را باعث نظارت همگانی مردم بر نحوه ارائه خدمات و ارزیابی عملکرد کارمندان سازمانهای دولتی دانست و تاکید کرد باید مدیریت مبتنیبر داده مبنای عمل ما در اصلاح نظام اداری قرار گیرد.
به گزارش پیوست، فاز اول اجرای سامانه فوریتهای اداری (فواد ۱۲۸) در استان قزوین آغاز شد. این سامانه به سفارش سازمان اداری و استخدامی از سوی ایرانسل طراحی پیادهسازی شده است.
علاءالدین رفیعزاده، رئیس سازمان اداری و استخدامی، در مراسم بهرهبرداری سامانه فوریتهای اداری (فواد ۱۲۸) گفت: این سامانه اهداف مختلفی دارد؛ نظارت همگانی مردم بر نحوه ارائه خدمات و کسب رضایت مردم از خدمات، حل فوری مسائل مردم در مواجهه با نظام اداری، ارزیابی سطح عملکرد کارکنان در خدمات ارائه شده، اصلاح نظام اداری بر اساس نظر مردم و مدیریت مبتنی بر داده از اهداف این سامانه است.
رفیعزاده با اشاره به اهمیت این سامانه توضیح داد: هدف سامانه حفظ و ارتقای کرامت مردم است. راهاندازی این سامانه ایده خوبی بود ما هم در چند کشور تجربه آن را دیدیم و عملیاتی کردیم. تستهای لازم انجام شده و در حال حاضر در قزوین به بهرهبرداری رسید.
او با تاکید بر اهمیت ارزیابی عملکرد کارمندان توسط مردم ادامه داد: یکی از اهداف این سامانه ارزیابی عملکرد کارمندان سازمانهای دولتی است. نظرات مردم باعث میشود سازمانها و کارمندان در ارائه خدمات بهتر با یکدیگر رقابت کنند. البته عملکرد کارمندان با پرداختیها ارتباط مستقیم دارد.
طبق گفته رئیس سازمان اداری واستخدامی، سیستم تنبیه و تشویق باعث ارائه خدمات بهتر به مردم میشود. او گفت که اصلاح نظام اداری باید براساس نظر مردم باشد. اگر تا الان در ستاد برنامهریزی میکردیم و بخشنامه مینوشتیم الان با این سامانه نظرات مردم را در ایم حوزه دخیل میکنیم. اگر در ستاد حوزه های مختلف را اجرا میکردیم و ارزیابی دقیقی نداشتیم ببینیم مردم خدمات را چگونه ترجیح میدهند دریافت کنند.
رفیعزاده اشاره کرد: باید مدیریت مبتنیبر داده مبنای عمل ما در اصلاح نظام اداری شود. زیرا نمیشود با نگاه صرفا علمی کار را پیش برد بلکه باید براساس دادههای جمعآوری شده در این سامانه و تکنیکهای مدیریت بر داده نظام اداری را اصلاح کنیم.
علیرضا رفیعی، مدیرعامل ایرانسل در این مراسم گفت: سرریز فناوری و دانش ما در سطح کشور عرضه میشود؛ ایرانسل در بخش امور مشتریان روزانه حدود ۷۰ میلیون کاربر دارد. در این مسیر از ابزارهای مختلف روز استفاده می کنیم تا ظرفیت خود را به مجموعه حاکمیت ارائه دهیم.
مدیرعامل ایرانسل اشاره کرد: در حوزه حکمرانی داده با سازمان فناوری اطلاعات همکاری را شروع کردیم و فواد میتواند ماژول کنترل کیفیت دولت هوشمند باشد.
در ادامه محمدمحسن صدر، رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: در تفاهمنامهای که در حوزه توسعه دولت هوشمند پیش بردیم، ایرانسل به عنوان یکی از ضلعهای این پروژه وارد شد. مسیر خوبی را آغاز کردیم و حکمرانی داده و شفافیت و ارائه خدمات به مردم مغفول مانده که باید به سرانجام برسد.
کامل داوودی، رئیس مرکز بازرسی، نظارت بر خدمات عمومی و فوریتهای اداری سازمان اداری و استخدامی کشور در این مراسم گفت: امروز سامانه فوریتهای اداری به صورت آزمایشی در استان قزوین به بهرهبرداری میرسد و استانهای دیگر نیز به زودی به این طرح مجهز میشوند.
او درباره اهداف این طرح ادامه داد: ایجاد دادههای ثبتی پیرامون شکایات شهروندان، ارائه بازخوردهای کوتاه مدت به روسای استانها و صدور و ابلاغ کارنامه مدیران براساس شکایات شهروندان از مزایای این سامانه است.
مهدی تیپ، مدیر تحلیل کسبوکار شایای ایرانسل در این مراسم اشاره کرد: سامانه فواد با هدف ارزیابی و پایش خدمات ارائه شده از طریق دستگاههای اجرایی، مقرر شده تا ارتباطی پایدار برقرا کند و برطرف کننده مشکلات مردمی بوده و در راستای رفع مشکلات، تحلیل کند و ساختار اداری را اصلاح کند همچنین فواد قادر به مقیاس پذیری است.