skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آمازون نخستین ماهواره‌های پروژه Kuiper را برای رقابت با استارلینک به فضا فرستاد

۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

آمازون روز دوشنبه اولین دسته از ماهواره‌های پروژه اینترنت ماهواره‌ای خود موسوم به Kuiper را از فلوریدا به فضا پرتاب کرد. به دنبال پرتاب ماهواره‌های اینترنتی، این شرکت حالا به طور رسمی وارد رقابت با Starlink، پروژه اینترنت ماهواره‌ای ایلان ماسک، می‌شود.

به گزارش پیوست به نقل از رویترز،‌ این پرتاب تعداد ۲۷ ماهواره را شامل می‌شد و نقطه آغازین استقرار شبکه‌ای متشکل از ۳۲۳۶ ماهواره در مدار پایینی زمین (LEO) است که قرار است پوشش سراسری را برای Kuiper ممکن سازد. این پروژه که حدود ۱۰ میلیارد دلار هزینه آن شده است را آمازون از سال ۲۰۱۹ برای ارائه اینترنت پرسرعت به کاربران، کسب‌وکارها و نهادهای دولتی سراسر جهان آغاز کرد.

این ماهواره‌ها توسط موشک Atlas V، متعلق به شرکت مشترک بوئینگ و لاکهید مارتین به نام United Launch Alliance (ULA)، از پایگاه فضایی نیروی فضایی کیپ کاناورال به فضا پرتاب شدند. پرتاب اولیه که قرار بود در تاریخ ۹ آوریل انجام شود، به دلیل شرایط بد جوی به تعویق افتاد.

پروژه Kuiper یکی از بزرگ‌ترین و پرریسک‌ترین سرمایه‌گذاری‌های آمازون به شمار می‌رود و این شرکت را در رقابت مستقیم با اسپیس‌ایکس و پروژه استارلینک آن و همچنین اپراتورهای مخابراتی جهانی مانند AT&T و T-Mobile قرار می‌دهد. آمازون این سرویس را به‌ویژه برای مناطق محروم و دورافتاده که دسترسی به اینترنت در آن‌ها محدود یا غیرممکن است، مفید می‌داند.

با وجود تاخیر بیش از یک‌ساله در پرتاب نخستین ماهواره‌های عملیاتی، آمازون همچنان باید تا اواسط سال ۲۰۲۶ نیمی از صورت فلکی خود، معادل ۱۶۱۸ ماهواره، را بر اساس الزامات کمیسیون فدرال ارتباطات آمریکا (FCC) به مدار بفرستد؛ موضوعی که به باور تحلیل‌گران ممکن است شرکت را مجبور به درخواست تمدید مهلت کند.

آمازون انتظار دارد که چند ساعت یا چند روز پس از پرتاب، ارتباط اولیه با تمامی ماهواره‌ها را از مرکز عملیات فضایی خود در ردموند، واشنگتن برقرار کند. شرکت می‌گوید در صورت موفقیت‌آمیز بودن این روند، انتظار دارد ارائه خدمات به مشتریان را تا پایان سال جاری آغاز کند. طبق گفته مدیرعامل ULA، این شرکت ممکن است تا پنج ماموریت دیگر برای Kuiper در سال جاری انجام دهد.

براساس اطلاعات ارائه‌شده به FCC، آمازون می‌تواند با پرتاب ۵۷۸ ماهواره خدمات خود را در برخی مناطق شمالی و جنوبی آغاز کند و با پرتاب‌های بعدی پوشش خود را به سمت استوا گسترش دهد.

پروژه Kuiper تلاش جاه‌طلبانه‌ای از سوی آمازون برای ورود به بازار اینترنت ماهواره‌ای است، بازاری که تاکنون در تسلط کامل اسپیس‌ایکس بوده است. با این حال، مدیران آمازون معتقدند تجربه گسترده این شرکت در محصولات مصرفی و زیرساخت ابری آن که Kuiper نیز با آن یکپارچه خواهد شد، مزیت رقابتی آنها نسبت به استارلینک محسوب می‌شود.

آمازون پیش از این در سال ۲۰۲۳ دو ماهواره آزمایشی را با موفقیت به فضا پرتاب و در سال ۲۰۲۴ از مدار خارج کرد، اما تا اوایل ماه جاری اطلاعات کمی درباره پیشرفت پروژه منتشر شده بود.

در حالی که استارلینک از سال ۲۰۱۹ تاکنون بیش از ۸۰۰۰ ماهواره به فضا فرستاده و به طور متوسط هر هفته یک پرتاب انجام می‌دهد، آمازون با تاخیر و سرعتی آهسته‌تر وارد این رقابت شده است. استارلینک اکنون بیش از ۵ میلیون کاربر در ۱۲۵ کشور دارد و توجه آژانس‌های نظامی و اطلاعاتی را نیز به خود جلب کرده است.

جف بزوس، رئیس هیئت‌مدیره آمازون، در مصاحبه‌ای با رویترز در ژانویه اطمینان خود از موفقیت پروژه Kuiper را ابراز داشت و گفت: «فضا برای برندگان زیادی وجود دارد. من پیش‌بینی می‌کنم که استارلینک موفق خواهد بود، و همچنین Kuiper نیز موفق می‌شود.»

او همچنین افزود که اگرچه Kuiper بیشتر یک سیستم تجاری خواهد بود، اما کاربردهای دفاعی نیز برای منظومه‌های مدار پایین زمین وجود دارد.

آمازون در سال ۲۰۲۳ آنتن‌های کاربری Kuiper را معرفی کرد که شامل یک ترمینال به اندازه یک صفحه گرامافون برای ارتباط با ماهواره‌ها و نسخه‌ای کوچک‌تر به اندازه یک دستگاه Kindle است. این شرکت قصد دارد ده‌ها میلیون از این ترمینال‌ها را با قیمتی کمتر از ۴۰۰ دلار تولید کند.

در نهایت، آمازون در سال ۲۰۲۲ قراردادهایی برای ۸۳ پرتاب فضایی با شرکت‌های ULA، Arianespace فرانسه و شرکت فضایی Blue Origin متعلق به بزوس منعقد کرد، قراردادی که به بزرگ‌ترین توافق پرتاب فضایی صنعت تا به امروز تبدیل شده است.

 

https://pvst.ir/kyk

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو