skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

تفاهم‌نامه اجرای طرح سامانه «فواد» امضا شد

وزیر ارتباطات: دولت هوشمند به میزان مورد انتظار در زندگی مردم جاری نیست

۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه دولت هوشمند به میزان مورد انتظار در زندگی مردم جاری نیست و مردم از عواید آن بهره‌مند نشده‌اند، سامانه «فواد» را طرحی در ارتقای کیفیت خدمت‌رسانی به مردم عنوان کرد. طبق گفته هاشمی، امکان دسته‌بندی و پیگیری شکایات و نظارت دقیق‌تر بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی دیگر قابلیت این سامانه است.

به گزارش روابط عمومی ایرانسل‌، تفاهم‌نامه سه‌جانبه همکاری مشترک وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان اداری و استخدامی کشور و ایرانسل، به منظور راه‌اندازی سامانه « فواد» در تاریخ یکم اردیبهشت ۱۴۰۴ امضا شد.

وزیر ارتباطات در این نشست تاکید کرد که یکی از پروژه‌های پیشران و امیدبخش در وزارت ارتباطات، دولت هوشمند است. او در این باره گفت: در خصوص دولت هوشمند باید به سه مؤلفه توجه کنیم، مورد اول اصلاحاتی است که در فرآیندها و نحوه اداره امور باید مدنظر قرار دهیم و در حوزه مأموریت‌های سازمان اداری و استخدامی کشور است. حوزه دوم، فناوری است و حوزه سوم بحث افرادی است که این زیست‌بوم را راهبری می‌کنند. نیاز است این سه بخش را همواره در کنار هم ببینیم.

وزیر ارتباطات همچنین افزود: در سطح ملی با نگاه وفاق و با انعقاد و اجرایی کردن طرح «فواد» باید با اتکا به بخش خصوصی بتوانیم گام بلندی را در این حوزه برداریم و ایرانسل عهده‌دار این وظیفه شده است. باورمان این است که با وجود تمام زحمت‌ها، دولت هوشمند به میزان مورد انتظار در زندگی مردم جاری نیست و مردم از عواید آن بهره‌مند نشده‌اند. امیدواریم با پیگیری و انجام این تفاهم‌نامه، شاهد بهبود زندگی مردم، شفافیت و انسداد بسترهای فساد شویم.

هاشمی با اشاره به اینکه، حکمرانی داده‌محور از موارد مورد تاکید رئیس جمهور است، تحقق این مهم را با حضور دست اندرکاران این حوزه متصور شد. وزیر ارتباطات پیرو این موضوع گفت: استفاده از ظرفیت‌های ایرانسل به عنوان یکی از اپراتورهای برتر و موفق کشور، به واسطه تجارب ارزشمندی است که این اپراتور، در توسعه سکوهای ارائه خدمت، کسب رضایت مردم و تجربه استفاده از ظرفیت‎های بین‌المللی البته با اتکا به توان داخلی، داشته است.

وزیر ارتباطات با تاکید گفت: از ایرانسل می‌خواهیم تدبیری کند تا بتوانیم «دستیار هوشمند خدمات دولت» را که می‌تواند سردرگمی‌های مردم را به حداقل برساند، در سامانه «فواد» به کار بگیریم. سامانه‌های جزیره‌ای باعث سردرگمی‌ شده و با یکپارچه شدن و همگرایی آن می‌توان خدمات بهتری ارائه کرد.

وزیر ارتباطات ۲ کارکرد مهم سامانه «فواد» را مشتمل بر ارتقای کیفیت خدمت‌رسانی به مردم و امکان دسته‌بندی و پیگیری شکایات و نظارت دقیق‌تر بر عملکرد دستگاه‌های اجرایی عنوان کرد.

علاءالدین رفیع‌زاده معاون رئیس‌‌جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور  با تأکید بر اینکه «اگر خروجی تلاش‌هایی که کارگزاران در قالب فرآیندهای اداری انجام می‌دهند، باعث رضایت مردم از نحوه ارائه خدمات نشود، گویی کار و پیشرفتی حاصل نشده است» به ۲ مساله نداشتن وحدت فرماندهی و مورد استفاده نبودن خروجی تلاش‌ها و اقدامات متولیان در حوزه هوشمندسازی دولت اشاره کرد.

او با اشاره به اینکه کارگروهی از مجموعه معاونان و مدیران وزارت ارتباطات، سازمان برنامه و بودجه و سازمان استخدامی کشور تشکیل شد، گفت: حاصل این نشست‌ها، سندی است که با عنوان نقشه راه دولت هوشمند تدوین و ابلاغ شد که می‌تواند مساله اول ما را حل کند.

رفیع‌زاده همچنین افزود: ما معتقدیم هر چقدر بخش دولتی نقش راهبری داشته باشد و فرآیندهای اجرایی را به بخش خصوصی بدهد، رضایتمندی مردم افزایش پیدا خواهد کرد. او معتقد است طرح «فواد»، یکی از پروژه‌های مهم و عامل حرکت دستگاه‌های اجرایی به سمت ارائه خدمات مناسب خواهد بود.

معاون رئیس‌‌جمهور در ادامه صحبت‌های خود افزود: خودم از نزدیک از روند اجرایی این طرح بازدید کردم و یک مورد تست انجام دادیم و نشان داد که سامانه به خوبی فعالیت می‌کند. بر اساس برنامه، این پروژه را همین ماه در استان قزوین بهره‌برداری خواهیم کرد و در ادامه، برنامه داریم که این پروژه بتواند در سطح کشور هم اجرایی شود.

علیرضا رفیعی، مدیرعامل ایرانسل با اشاره به اینکه با توجه به اینکه اقدامات اجرایی طرح «فواد»، پیش از امضای قراردادها، آغاز شده است، بیان کرد: سامانه فواد، یکی از اقدامات ایرانسل در تحقق دولت هوشمند است و نزدیک به ۲ ماه است که ایرانسل فرآیند اجرایی‌سازی این طرح و بستر اصلی آن را آغاز کرده و نرم‌افزار ویژه‌ای برای آن طراحی شده. علاوه‌بر آن، ما دستیار هوشمندی داریم که روی سامانه‌های ایرانسل فعال است و می‌توان در صورت نیاز، روی سامانه فواد نیز اجرایی شود.

رفیعی ادامه داد: شکایاتی که از سمت متقاضیان برای ارائه خدمات می‌آید، داده‌های وسیعی است که می‌تواند به ارزیابی نهادها و واحدها کمک شایانی کند. در حوزه توسعه هوشمندسازی، احساس می‌کنیم باید اقدامات مختلفی صورت بگیرد که سامانه فواد یکی از آنهاست و از طریق آن، می‌توان بازخوردهای خدمات را از طریق این سامانه دریافت کرد.

مدیرعامل ایرانسل پیشروی این سیستم را مستلزم همکاری تمامی ارگان‌ها قلمداد کرد و گفت که انجام این کار می‌تواند ارزیابی بسیار جامعی در سطح کشور ارائه دهد و گزارش‌های مفیدی از آن استخراج شود.

کامل داوودی،‌ رئیس مرکز فوریت‌های اداری سازمان اداری و استخدامی کشور نیز در این نشست تأکید کرد: پروژه فواد توانسته است زیر پنج ساعت به شکایات پاسخ دهد، در حالی که حتی در جهان هم نمونه‌های بسیار معدودی از آن می‌توان پیدا کرد. بنابراین باید گفت که این موضوع، اقدام بسیار بزرگی بوده و برای نظام اداری یک نوع انقلاب به حساب می‌آید.

محمدمحسن صدر، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران،‌ اجرای اقدامات اصلی سامانه «فواد» پیش از امضای تفاهم‌نامه را نشانه‌ای بر این دانست که این پروژه تنها یک امضا روی کاغذ نیست و کاملا اجرایی خواهد شد.

اجرای پروژه «سامانه فوریت‌های اداری (فواد)» در پی امضای تفاهم‌نامه‌ای در بهمن‌ماه ۱۴۰۳، بین ایرانسل و سازمان امور اداری و استخدامی کشور آغاز شده و هدف آن، ایجاد بستری برای رسیدگی سریع و مؤثر به مسائل اداری در نهادهای دولتی و حاکمیتی است.

در پایان مراسم، در حضور معاون رئیس‌‌جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، تفاهم‌نامه طرح استقرار سامانه فوریت‌های اداری (فواد)، توسط محمدمحسن صدر معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، علیرضا رفیعی مدیرعامل ایرانسل و سیدعلی تفرشی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی سازمان امور اداری و استخدامی امضا شد.

 

https://pvst.ir/kwa

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو