skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بانک سپه به دنبال توسعه رمزارز ملی و استیبل‌کوین است

سمانه سمیع تحریریه

۳۱ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

معاون فناوری اطلاعات بانک سپه، از برنامه‌های این بانک برای توسعه رمزارز ملی و استیبل‌کوین اختصاصی خبر داد و ادغام موفق ۶ بانک در بانک سپه را نمونه‌ای از توانمندی فناورانه بانک سپه برشمرد.

به گزارش پیوست، بهزاد صفری، معاون فناوری اطلاعات بانک سپه در رویداد امید‌تاک، با اشاره‌ای به تاریخچه صد ساله بانک سپه از اقدامات فناورانه این بانک در سال‌های اخیر گفت و توضیح داد: ادغام ۶ بانک در بانک سپه کار آسانی نبود اما ما از پس آن برآمدیم‌ و توانستیم حتی بدون تغییر رمز کارت‌های بانکی از پس این تحول بربیاییم این موضوع به ظرفیت‌های قابل توجه بانک سپه و پتانسیل فناورانه این بانک اشاره دارد.

او در ادامه به توجه ویژه بانک سپه به حوزه رمزارزها اشاره کرد و از چالش‌های ناشی از تحریم‌ها و تعدد رگولاتورها در مسیر توسعه رمزارزها پرداخت. او در این باره گفت: بانک‌های ایرانی باید استیبل کوین خود را تولید کنند و با توجه به مشکلات ناشی از تحریم‌ها، رمزارزها هستند که می‌توانند راهکاری کارآمد برای تسهیل مبادلات مالی و تجاری باشند.

صفری در ادامه به لزوم بررسی و برنامه‌ریزی برای انتشار رمزارز ایرانی تاکید کرد و آن را به عنوان اولویتی مهم برای آینده بانک سپه برشمرد. او افزود: رمز ارز ایرانی می‌تواند در کنار پروژه ریال دیجیتال، به ابزار قدرتمندی برای تسویه‌های بین‌المللی و حتی اوراق بهادار در بورس تبدیل شود. ما جلساتی را برای بررسی پیاده‌سازی قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) آغاز کرده‌ایم.

صفری با اشاره به اینکه برخی نهادهای قانون‌گذار همچنان با دیدگاه قهری به رمزارزها نگاه می‌کنند، گفت: روزهایی بود که تحویل پول از عابربانک برای بخش بازرسی بانک به مثابه جرم تلقی می‌شد که چطور ممکن است بدون امضا دستگاه پول بدهد. اما امروز هیچکس تصور بانک بدون عابربانک را ندارد. باید همین موضوع را به رمزارزها تعمیم بدهیم. این فناوری رفتنی نیست و.پ ما نمی‌توانیم با فناوری‌های نوین مالی مقابله کنیم. امروز استفاده از رمزارزها در مبادلات تجاری و بین‌المللی یک واقعیت انکارناپذیر است و بانک‌ها باید برای استفاده بهینه از این فناوری برنامه‌ریزی کنند.

متولی طرح ریال دیجیتال

صفری ادامه داد بانک سپه یکی از ۱۲ بانک متولی اجرای طرح ریال دیجیتال است و سال گذشته، این پروژه به‌صورت آزمایشی در برخی نانوایی‌ها اجرا شد. در ابتدای مسیر هستیم، اما این حرکت، آغاز یک تغییر بنیادین در نظام پرداخت کشور است.

در ادامه رویداد صدرا بابایی، مدیرعامل کارخانه هوشمندسازی نوآوری امیدپی، با تشبیه نوآوری‌های مالی به آب شدن یخ‌های قطبی، به اهمیت فناوری‌های بلاک‌چین و رمزارزها در ایجاد تغییرات اساسی در اکوسیستم مالی تأکید کرد. بابایی گفت: همکاری میان بازیگران این حوزه، ضروری است و نیاز به چارچوب‌های قانونی شفاف و تلاش برای ایجاد اعتماد عمومی در این زمینه الزامی است.

او ادامه داد: نوآوری همیشه آغازگر تغییرات بوده و امروزه، رمزارزها و فناوری‌های نوین به وجود آمده‌اند و رفتنی نیستند‌.دیجیتالی کردن کارهای سنتی صرفاً تحول دیجیتال نیست و آن‌هایی که بهبود تجربه کاربری را اولویت قرار می‌دهند، پیشرو هستند. او  تأکید کرد که تجربه مشتری با فناوری و نوآوری، کلید همراه شدن با آینده‌ای روشن‌تر است و نسل جدید مشتریان را مشتریان دیجیتال‌محور برشمرد که به دنبال خدمات مالی سریع و شفاف هستند.

بابایی در مورد برنامه‌های آینده این مرکز گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، کارخانه نوآوری امیدینو در سال جاری ۲۹ رویداد تخصصی را برگزار خواهد کرد که ۱۲ رویداد آن در قالب نشست‌های تخصصی امید تاک خواهد بود. همچنین راه‌اندازی آکادمی تخصصی در حوزه‌های فین‌تک، رمزارز و بلاک‌چین، توسعه مراکز نوآوری در چهار نقطه کشور برنامه‌های این مجموعه در سال  گذشته بوده است.

توسعه استیبل کوین‌ها

محمد مهدی متولی، مدیرعامل شرکت امیدپی، هم در بخش دیگری از رویداد به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های رمز ارزها در دنیای مالی پرداخت.

او از توسعه استیبل کوین‌ها و CBDC (ارز دیجیتال بانک مرکزی) در کشورهای مختلف گفت و توضیح داد: بسیاری از کشورها در حال توسعه ارزهای دیجیتال هستند و این موضوع می‌تواند به بهبود وضعیت مالی در کشورهای در حال توسعه کمک کند.

متولی در ادامه به اهمیت توکن‌سازی دارایی‌ها اشاره کرد و افزود: امروزه توکن‌سازی دارایی‌هایی مثل طلا و املاک، این امکان را فراهم می‌کند که دارایی‌ها به شکل دیجیتال معامله شوند و از این طریق، شفافیت و کارایی بیشتری به بازار تزریق شود.

در ادامه این رویداد پنل تخصصی با محوریت «فرصت‌ها و چالش‌های رمزارز در تجارت بین‌الملل و مدیریت ریسک» برگزار شد.

در این پنل مجموعه‌ای از دیدگاه‌های تخصصی پیرامون نقش رمزارزها در آینده پرداخت‌های بین‌‌المللی، جایگاه آنها در زنجیره ارزش جهانی و چالش‌های ریسک‌پذیری و مقررات‌گذاری در فضای اقتصاد دیجیتال ایران مطرح شد.

احمد وطنی بنیان‌گذار و مدیرعامل ونسی به بررسی چالش‌های قانونی، رگولاتوری و ریسک در بازار رمزارز پرداخت و علیرضا بزرگمهری عضو هیات مدیره انجمن تحول دیجیتال ایران و مدرس سازمان مدیریت صنعتی از نقش رمزارز به‌عنوان وثیقه در نظام‌های مالی آینده صحبت کرد.

احمدرضا قودجانی متخصص رمزارز و ریال دیجیتال ایران به نیاز مبرم ساختارهای انعطاف‌پذیر نظارتی برای مواجهه با فناوری‌های نو اشاره کرد و سینا ساجدی مدیرعامل شرکت توسعه زیرساخت فناوری‌های نوین ارزش(ارزش ولت) هم‌افزایی بین بخش‌ها را لازمه توسعه این صنعت برشمرد.

https://pvst.ir/kw1
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو