بازار پوشاک زیر نظارت گسترده سامانه جامع تجارت قرار میگیرد
بازار پوشاک با ضوابط اختصاصی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز زیر نظارت…
۲۳ فروردین ۱۴۰۴
۲۳ فروردین ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
بانک مرکزی اجازه صدور کارت ریالی برای گردشگران را به بانکها داد. بر این اساس، اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم میتوانند از کارت ریالی با آستانه تراکنش یکسان با کارت اشخاص ایرانی استفاده کنند. در این دستورالعمل تاکید شده شارژ کارت ریالی بایستی از محل «خرید اسکناس یا حواله ارزی» انجام شود و تسویه آن نیز از طریق فروش ارز و در توافقی میان بانک و دارنده کارت عنوان شده است.
به گزارش پیوست، بانک مرکزی بر اساس بند «پ» ماده (۲۹) قانون تامین مالی تولید و زیرساختها به شبکه بانکی اجازه داده تا برای گردشگران و «اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم» کارت ریالی صادر کنند. بانک مرکزی این اجازه را در قالب «دستورالعمل نحوه صدور کارت ریالی برای گردشگران و سایر اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم» به شبکه بانکی ابلاغ کرده است.
طبق این دستورالعمل بانکها میتوانند بنا به درخواست شخص حقیقی خارجی غیرمقیم بالاتر از ۱۸ سال تمام، از طریق درگاههای حضوری و غیرحضوری متعلق به خود از جمله شعبه، باجه فرودگاهی و غیر آن، دستگاه خودپرداز یا خوددریافت یا کیوسک، نسبت به صدور کارت ریالی و اعطای آن به متقاضی اقدام کنند.
در این دستورالعمل تاکید شده که به هر شخص حقیقی خارجی غیرمقیم فقط یک کارت ریالی تعلق میگیرد و صدور کارت ریالی جدید منوط به ابطال کارت قبلی است.
طبق دستورالعمل بانک مرکزی، بانک به منظور صدور کارت ریالی، مجاز به افتتاح انواع حساب سپرده ریالی و ارزی به نام شخص حقیقی خارجی نیست و باید عملیات حسابداری مترکز مربوط به این اشخاص را طبق ضوابط ابلاغی بانک مرکزی در رابطه با اقلام خلاصه دفتر کل و با اختصاص حساب معیین به دارنده کارت، مدیریت کند.
متن کامل «دستورالعمل نحوه صدور کارت ریالی برای گردشگران و سایر اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم»
دستورالعمل بانک مرکزی شارژ کارت ریالی را منوط به «محل خرید اسکناس یا حواله ارزی» از طرف شخص حقیقی خارجی غیرمقیم دانسته است و شیوه شارژ اولیه و مجدد کارت ریالی را از طریق درگاههای حضوری یا غیرحضوری بانک صادرکننده مجاز عنوان کرده است.
بانک مرکزی برای سقف تراکنش کارت ریالی تفاوتی با سقف تراکنش کارتهای اشخاص حقیقی ایرانی قائل نشده است و اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم میتوانند برای خرید، کارت به کارت، دریافت وجه نقد و پرداخت قبض مشابه با آستانه تراکنشی تعیین شده برای کارتهای برداشت اشخاص حقیقی ایرانی، تراکنش انجام دهند.
براین اساس گردشگران یا اشخاص ایرانی غیر مقیم نیز میتوانند روزانه ۲۰۰ هزارتومان از دستگاه خودپرداز پول برداشت کنند و تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان از طریق کارت بانکی انتقال وجه انجام دهند و ۱۰ میلیون نیز کارت به کارت کنند.
همچنین اگر شخص حقیقی خارجی غیر مقیم درخواست داد امکان مشاده صورتحساب ریالی، مانده ریالی و معادل ارزی آن با نرخ روز توافقی در زمان نمایش مانده را از طریق ارسال پیامک یا همراه بانک یا محصولات مشابه برای صاحب کارت ریالی فراهم کند البته ارائه این خدمات منوط به احراز مالکیت سیم کارت شخص حقیقی خارجی غیرمقیم توسط بانک است.
در دستورالعمل بانک مرکزی فرایند تسویه موجودی ریالی باقیمانده از کارت ریالی منوط به فروش ارز از محل منابع ارزی بانک (به استثنای ارز حاصل از صادرات و منابع بانک مرکزی) عنوان شده است.
همچنین برای تسویه موجودی ریالی، این دستورالعمل مبنای پرداخت را توافق بین بانک و شخص حقیقی خارجی غیرمقیم (دارنده کارت) دانسته است.
طبق مصوبه بانک مرکزی بانک باید مدت اعتبار کارت ریالی را در چارچوب مقررات به صدور و تمدید کارتهای پرداخت حداکثر تا تاریخ اعتبار روادید صادر کند. در خصوص اشخاص حقیقی خارجی دارای تابعیت کشورهای لغو روادید با ایران نیز مدت اعتبار کارت ریالی نباید بیش از ۳ ماه از زمان ورود شخص به کشور باشد.
پس از ابطال کارت ریالی به دلیل اتمام مدت اعتبار یا دلایل دیگر، در خصوص مانده ریالی استفاده نشده باید ارز را به صورت اسکناس به صاحبت کارت ریالی براساس نرخ توافقی ارائه کند.
کارمزد تمامی خدماتی که به اشخاص حقیقی غیر مقیم ارائه میشود بر عهده دارنده کارت است.