skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

نبرد میلیارد‌رها در فضا: پرتاب ماهوره‌های اینترنتی جف بزوس به تاخیر افتاد

۲۱ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۳ فروردین ۱۴۰۴

جف بزوس، بنیان‌گذار آمازون و ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا و بنیان‌گذار اسپیس‌ایکس، که در سال‌های گذشته چندین بار جایگاه ثروتمندترین فرد جهان را به دست آورده‌اند، از رقابت در جایگاه ثروتمندان به جدال در فضا رسیده‌اند. شرکت تحت رهبری ماسک با پروژه استرالینک در حال حاضر بزرگترین ارائه دهنده اینترنت ماهواره‌ای در سراسر جهان است و با وجود مشکلات ژئوپلیتیک، پیشتازی قاطعی در این صنعت دارد. جف بزوس و آمازون با پروژه‌ جدیدی برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای به نام Kuiper قصد دارند تا سلطه استارلینک بر این بخش را به چالش بکشند.

به گزارش پیوست، با اینکه در حال حاضر استارلینک بیش از ۷ هزار ماهواره اینترنتی در مدار پایینی زمین دارد، اما پروژه تحت حمایت بزوس از سال ۲۰۲۳ و با آزمایش دو نمونه آزمایشی از ماهواره‌های Kuiper وارد میدان رقابت شده است.

گزارشی از نیویورک تایمز می‌گوید با وجود شباهت استارلینک و Kuiper در هدف گرفتن مشترکان حقیقی و ارائه اینترنت به کاربران معمولی، آمازون در تلاش است تا با پروژه تحت حمایتش بخش تجاری را جدی‌تر از اسپیس‌ایکس هدف بگیرد.

اینترنت ماهواره‌ای Kuiper قرار است که در بخش ابری آمازون یا AWS ادغام شود. آمازون بزرگترین ارائه دهنده زیرساخت رایانشی ابری در جهان است و به شرکت‌ها و دولت‌های سراسر جهان خدمت رسانی می‌کند. ادغام این دو گزینه جذابی برای کسب‌وکارهایی است که هم به انتقال حجم داده زیادی در اینترنت نیاز دارند و همچنین باید محاسباتی را روی داده‌های خود انجام دهند (بخشی که زیرساخت ابری آمازون آن را برعهده می‌گیرد.)

در نتیجه پروژه تحت حمایت بزوس با رویکردی متفاوت ممکن است موفقیت بیشتری در جذب مشتریان شرکتی و دولتی داشته باشد. اما گزارش نیویورک تایمز می‌گوید پرتاب اولین دسته ماهواره‌های این پروژه به تعویق افتاده است، مساله‌ای که رقابت را برای این شرکت دشوار‌تر می‌کند.

پرتاب به تعویق افتاد

قرار بر این بود که اولین دسته از ۲۷ ماهواره پروژه Kuiper شامگاه چهارشنبه، بین ساعت ۷ تا ۹ شب به وقت کرانه شرقی آمریکا، از ایستگاه فضایی نیروی فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا به فضا پرتاب شود. این ماهواره‌ها قرار بود با موشک Atlas V، که توسط شرکت United Launch Alliance ساخته شده است و حاصل همکاری بوئینگ و لاکهید مارتین است، به مدار بروند.

اما باران، وزش باد و آسمان ابری باعث شد شرایط برای پرتاب ایمن فراهم نباشد و با آنکه زمان پرتاب چندین بار در بازه‌ی تعیین‌شده به تعویق افتاد، در نهایت مدیر پرواز U.L.A تصمیم به لغو عملیات گرفت و در ساعت ۸:۴۱ شب پرتاب لغو شد.

حالا شرکت U.L.A می‌گوید در حال بررسی زمان بعدی برای انجام پرتاب است.

این در حالی است که آمازون در حال حاضر نیز از رقیب خود فاصله زیادی دارد و برای ارائه اینترنت در نقاط کور و ایجاد پوشش سراسری باید هزاران ماهواره را در مدار قرار دهد. طبق اعلام رسمی، این شرکت قصد دارد بیش از ۳,۲۰۰ ماهواره در سال‌های آینده به مدار بفرسد.

اما پروژه استارلینک ماسک، با هزاران ماهواره در مدار پایینی زمین به گزینه‌ای معتبر برای استفاده در مناطق خارج از پوشش اینترنت کابلی تبدیل شده است و حتی همکاری نزدیکی را با اوپراتور‌های آمریکایی دارد تا امکان استفاده را برای گوشی‌های معمولی فراهم کند. استارلینک در حال حاضر میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان دارد.

اما همانطور که گفتیم آمازون با تکیه بر زیرساخت ابری گسترده خود در تلاش است تا با رویکردی متفاوت این عقب‌ماندگی را جبران کند. ماهوار‌ه‌های پروژه Kuiper به پایگاه‌های زیمنی و سپس به زیرساخت ابری متصل می‌شوند و در نتیجه شرکت‌ها می‌توانند با تجهیزات از راه داخلی خود با ماهواره‌ها ارتباط بگیرند.

برای مثال آمازون می‌گوید شرکت‌های حوزه انرژی می‌توانند برای نظارت و کنترل مزارع دور دست بادی یا پلتفرم‌های حفاری دریایی از این سیستم استفاده کنند.

اینترنت ماهواره‌ای آمازون چه زمانی فعال می‌شود؟

آمازون در سال ۲۰۲۰ به کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC) اعلام کرده بود که خدمات اینترنتی خود را پس از استقرار ۵۷۸ ماهواره آغاز می‌کند. آمازون در تازه‌ترین بیانه خود اعلام کرده است که پیش‌بینی می‌کند تا تا پایان سال جاری میلادی مشتریان خود را به اینترنت متصل کند.

با وجود اینکه برای پوشش کامل جهانی به هزاران ماهواره نیاز است، ارائه خدمات در برخی مناطق خاص با تعداد کمتری نیز امکان‌پذیر است.

با این حال کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا برای جواز ارائه اینترنت این شرکت را ملزم کرده است تا نیمی از ماهواره‌ها را حداکثر ۳۰ ژوئیه ۲۰۲۶ در مدار مستقر کند. تحلیل‌گران معتقدند در صورتی که آمازون پیشرفت قابل‌توجهی در آن زمان نشان دهد، ممکن است تمدید مهلت دریافت کند.

یکی از چالش‌های مهم پرتاب ماهواره برای آمازون، دسترسی به تعداد کافی موشک‌ها است. این در حالی است که شرکت اسپیس‌ایکس خود به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ موشک‌های حامل ماهواره‌، محدودیت چندانی در این بخش ندارد. آمازون در صورت دسترسی به موشک‌های مورد نیاز باید برنامه‌ زمان‌بندی پرتاب‌ها را نیز به خوبی رعایت کند؛ موضوعی که ممکن است چالش‌برانگیز باشد.

افزون بر این، آمازون باید صدها ایستگاه زمینی برای انتقال سیگنال‌ها به کاربران احداث کند.

لازم به یادآوری است که دو ماهواره آزمایشی این پروژه در اکتبر ۲۰۲۳ به مدار فرستاده شدند و پس از هفت ماه، به جو بازگردانده شدند و سوختند. با این حال آمازون پرتاب آزمایشی این دو ماهواره‌ را موفق برآورد کرد و می‌گوید طراحی همه سیستم‌ها و زیرسیستم‌ها از آن زمان تاکنون به‌روزرسانی شده‌اند.

راجیو بادیال، مدیر پروژه Kuiper، پیش از پرتاب در ویدیویی تبلیغاتی گفت: «بین پرتاب دو ماهواره و پرتاب سه‌هزار ماهواره تفاوت زیادی وجود دارد.»

 

https://pvst.ir/kt6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو