skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

افشاگر متا از کمک‌های این شرکت به پیشبرد فناوری هوش مصنوعی چین می‌گوید

۲۰ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

سارا وین-ویلیامز، مدیر سابق متا که به تازگی مشغول افشاگری علیه این شرکت شده است، قصد دارد تا در برابر کنگره آمریکا علیه این شرکت شهادت دهد. وین-ویلیامز مدعی است که شرکت سابقش با دولت چین همکاری کرده و منافع ایالات متحده را به خطر انداخته است. یکی از اتهاماتی که او علیه متا مطرح می‌کند، کمک این شرکت به پیشبرد فناوری هوش مصنوعی چین در رقابت با آمریکا است.

به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، وین-ویلیامز که پیش‌تر مدیر سیاست‌گذاری جهانی شرکت متا بوده است روز چهارشنبه در مقابل کمیته فرعی مربوط به جرایم و مبارزه با تروریسم مجلس سنای آمریکا شهادت می‌دهد که شاهد تضعیف امنیت ملی ایالات متحده توسط متا بوده است.

او در اظهارات که متن آن به دست رسانه‌ها رسیده، مدعی است مدیران متا اقداماتی را به اجرا گذاشته‌اند که باعث تضعیف امنیت ملی آمریکا شده است. متن این شهادت همچنین اتهاماتی را علیه متا (فیسبوک سابق) در زمینه هوش مصنوعی و کمک به پیشرفت این کشور در رقابت با آمریکا شامل می‌شود.

وین‌-ویلیامز که به تازگی کتاب خاطرات پرفروشی را درمورد تجربه کاری‌اش در فیسبوک منتشر کرده است می‌گوید: «متا از سال ۲۰۱۵ شروع به اطلاع‌رسانی به حزب کمونیست چین کرده است. این اطلاع‌رسانی‌ها بر فناوری‌های مهم نوظهور از جمله هوش مصنوعی تمرکز داشتند و هدف روشن این اقدامات کمک به سبقت گرفتن چین از شرکت‌های آمریکایی بود.»

او مدعی است که می‌توان بین این جلسات توجیهی و استفاده فعلی ارتش چین از فناوری‌های مبتنی بر ابزارهای هوش مصنوعی متا، ارتباط مستقیمی را ترسیم کرد. با این حال وین ویلیامز در سخنانش شواهد مستقیمی برای این ادعا ارائه نکرده است. او در سال ۲۰۱۷ از شرکت متا جدا شد و به تازگی خاطرات خود را در کتابی با عنوان Careless People منتشر کرده است؛ کتابی که بلافاصله به فهرست پرفروش‌ترین‌ها راه یافت.

متن آماده شده شهادت وین-ویلیامز را اولین بار اخبار NBC گزارش کرد و سخنگوی متا نیز در واکنش به انتشار این خبر گفت شهادت او «با واقعیت متفاوت و مملو از ادعاهای غلط است.» او یادآور شد که تلاش‌های فیسبوک برای ورود به بازار چین بیش از یک دهه پیش عمومی شده بود، اما این تلاش‌ها به دلیل سیاست‌های سانسور دولت چین، هرگز موفق نشد.

همچنین استون در پاسخ به گزارش‌هایی از جمله یک مقاله خبرگزاری رویترز که ادعا می‌کرد محققان چینی مرتبط با ارتش خلق چین، از فناوری‌های هوش مصنوعی متا برای توسعه مدل‌های نظامی استفاده کرده‌اند، اعتبار این گزارش‌ها را زیر سوال برد و مدعی شد که وین-ویلیامز نیز به چنین گزارش‌هایی استناد کرده است.

مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا، پیش از این به صورت علنی به تمایل شرکت برای ارائه خدمات در چین اشاره کرده است و استون می‌گوید همین اظهارات با «جزئیات کامل» در حدود یک دهه پیش گزارش شده‌اند اما این شرکت «امروزه در چین فعالیتی ندارد.»

فیسبوک هیچگاه موفق به فعالیت در چین نشد و این پلتفرم شبکه اجتماعی همچنان در این کشور به دلیل مسائل مربوط به سانسور از دسترس خارج است. با این حال، وین-ویلیامز قصد دارد در شهادت خود به ادامه روند تجارت متا با چین اشاره کند و مستنداتی که نشان می‌دهد این شرکت چطور از شرکت‌های تبلیغاتی چینی کسب درآمد می‌کند؛ موضوعی که در اسناد مالی شرکت نیز ذکر شده است.

انتشار کتاب خاطرات وین‌-ویلیامز و جنجال‌های پیرامون آن، موجب جلب توجه قانون‌گذاران، از جمله سناتور جمهوری‌خواه جاش هاولی شده است. هاولی که ریاست کمیته فرعی قضایی سنا را برعهده دارد، به همراه گروهی متشکل از نمایندگان هردو حزب در اوایل ماه آوریل تحقیقاتی را درباره ادعاهای وین-ویلیامز مبنی بر ارائه ابزارهای هوش مصنوعی، از جمله نرم‌افزارهای نظارتی، از سو شرکت متا به دولت چین آغاز کرد.

پرونده شهادت وین-ویلیامز می‌تواند پیامدهای جدی برای شرکت متا در حوزه سیاست‌گذاری، اعتماد عمومی و نظارت‌های دولتی به همراه داشته باشد.

 

https://pvst.ir/ksp

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو