skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کسب‌و‌کار

نسرین ابوئی نویسنده میهمان

معرفی کتاب؛ عاقلانه‌‌تر: بهبود افکار گروهی برای هوشیارتر کردن گروه‌ها نوشته کاس آر. سانستاین و رید هستی

نسرین ابوئی
نویسنده میهمان

۳ اردیبهشت ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

کتاب عاقلانه‌‌تر در مورد گروه است. از آغاز تاریخ بشر، مردم در گروه‌ها تصمیم می‌گیرند. این گروه‌ها ابتدا شامل خانواده‌ها بود و سپس به روستاها می‌رسید. امروزه افراد در گروه‌هایی شامل شرکت‌ها، دولت‌ها، مدارس، سازمان‌های مذهبی و بسیاری گروه‌های دیگر عضو هستند. افراد در این گروه‌ها می‌توانند از مزایای بهره‌مندی از دانش جمعی استفاده کنند. البته همه ما در زمان گرفتن تصمیمات گروهی با سختی‌ها و چالش‌هایی هم مواجه شده‌ایم. حتی بسیاری افراد، تصمیمات بد را به گردن «تفکر گروهی» می‌اندازند، بدون اینکه ایده روشنی از معنای واقعی این واژه داشته باشند.

کاس سانستاین (Cass R. Sunstein) نویسنده همکار در Nudge و رید هستی (Reid Hastie) محقق برجسته تصمیم‌گیری، در کتاب عاقلانه‌‌تر: بهبود تفکر گروهی برای هوشیارتر کردن گروه‌ها (Wiser: Getting Beyond Groupthink to Make Groups Smarter) جزئیات چرایی و چگونگی اشتباهات معمول در تصمیم‌گیری‌های گروهی را روشن می‌کنند. همچنین کتاب شامل تاکتیک‌ها و درس‌هایی برای کمک به رهبران است تا در مسیر رسیدن به نتایج بهتر از دام‌های احتمالی اجتناب کنند.

درباره کتاب عاقلانه‌‌تر

کتاب به بررسی چالش‌های تصمیم‌گیری گروهی و راهکارهای بهبود آن می‌پردازد. نویسندگان با استناد به تحقیقات گسترده توضیح می‌دهند که گروه‌ها اغلب به جای اصلاح خطاهای فردی، آنها را تشدید می‌کنند و تحت تأثیر پدیده‌هایی مانند «تأثیر آبشاری» (اعضای گروه از نظرات اولیه پیروی می‌کنند) یا «قطبی‌شدن» (گرایش به مواضع افراطی) قرار می‌گیرند. همچنین، گروه‌ها تمایل دارند بر اطلاعات مشترک تمرکز کنند و از دانش تخصصی اعضا غافل بمانند، که منجر به تصمیم‌های ضعیف می‌شود.

در بخش دوم کتاب، راهکارهای عملی برای هوشمندتر کردن گروه‌ها ارائه می‌شود. از جمله این راهکارها می‌توان به خاموش کردن صدای رهبر (برای جلوگیری از تحمیل نظرات)، طراحی سیستم‌های پاداش‌دهی برای تشویق اعضا به اشتراک‌گذاری دانش شخصی، و تقسیم نقش‌ها بر اساس نقاط قوت افراد اشاره کرد. نویسندگان با مثال‌هایی از سازمان‌هایی مانند گوگل و سیا نشان می‌دهند که چگونه این روش‌ها می‌توانند از «گروه‌اندیشی» جلوگیری و تصمیم‌های بهتری ایجاد کنند.

در نهایت، کتاب بر این نکته تأکید دارد که هوش جمعی نیازمند ساختارهای درست و فرهنگ گفت‌وگوی باز است. سانستاین و هاستی استدلال می‌کنند که گروه‌های موفق، اعضایی را تشویق می‌کنند که نه تنها با اکثریت همراهی نکنند، بلکه اطلاعات انتقادی و متفاوت را نیز مطرح نمایند. این کتاب با ترکیب نظریه‌های روانشناسی اجتماعی و تجربیات عملی، راهنمایی ارزشمند برای رهبران و سازمان‌هایی است که می‌خواهند از اشتباهات رایج تصمیم‌گیری گروهی اجتناب کنند.

کتاب عاقلانه‌‌تر می‌گوید با وجودی که تصمیمات گروهی اغلب بهتر از تصمیمات فردی هستند، اما گروه‌ها هم نقاط ضعفی دارند که ممکن است باعث بروز اختلال در نتایج شود. در بخش اول کتاب، نویسندگان با جزئیات واضح و جذاب به توضیح مشکلات گروه‌ها پرداخته‌اند:

  • افراد اغلب اشتباهات اعضای گروه را به جای تصحیح کردن، بزرگ می‌کنند.
  • آنها ممکن است قربانی تاثیرات آبشاری (cascade effects) ‌شوند، چون اعضا معمولاً کورکورانه از آنچه دیگران می‌گویند یا انجام می‌دهند، پیروی می‌کنند.
  • اعضای گروه ممکن است قطبی شوند و مواضع افراطی‌تری نسبت به مواضع اولیه خود اتخاذ کنند.
  • افراد معمولاً در گروه‌ها اطلاعات مهمی که فقط افراد کمی از آن اطلاع دارند را ارائه نمی‌کنند. در عوض بر اطلاعاتی که همه می‌دانند تأکید دارند.
درباره کتاب عاقلانه‌ تر
کتاب عاقلانه‌ تر می‌گوید با وجودی که تصمیمات گروهی اغلب بهتر از تصمیمات فردی هستند، اما گروه‌ها هم نقاط ضعفی دارند.

با این حال، کتاب عاقلانه‌‌تر، بیشتر بر تصمیم‌گیری‌های بهتر تمرکز دارد و تاکید می‌کند که بسیاری از گروه‌ها تحت‌تاثیر سوگیری‌های خاص قرار نمی‌گیرند. در بخش دوم کتاب، نویسندگان روش‌ها و توصیه‌های ساده‌ای را برای هوشیارتر کردن گروه‌ها و بهبود تصمیم‌گیری گروهی ارائه کرده‌اند. این روش‌ها عبارتند از:

  • سکوت رهبر با این هدف که نظرات سایر اعضای گروه بیان شود.
  • تشویق افراد به افشای دانش خود با دادن پاداش‌ها و انگیزه‌ها
  • تعیین درست نقش‌ برای افراد متناسب با نقاط قوت آن‌ها (مانند برچسب زدن به فردی به عنوان متخصص با هدف استخراج اطلاعاتی که به اشتراک‌ نگذاشته‌)
  • تشویق اعضا به تفکر انتقادی
  • پاداش دادن به موفقیت گروهی به ویژه برای مقابله با خودسانسوری (چون برخی افراد به دلیل شهرت نظرات خود را بیان نمی‌کنند.)
  • حمایت شیطان (Devil’s advocacy) شامل انتصاب برخی از اعضای گروه برای دفاع عمدی در مقابل تمایلات گروه
  • روش دلفی شامل گرفتن نظر افراد قبل از مشورت با هم و به صورت ناشناس یا همان رای مخفی

کتاب عاقلانه‌‌تر برای چه کسانی مفید است؟

در این کتاب نویسندگان به کمک مثال‌های واقعی در مورد طیف گسترده‌ای از سازمان‌ها، از گوگل گرفته تا سیا مفاهیم را به خوبی توضیح می‌دهند. نویسندگان متن کتاب را به سبکی جذاب و طنزآمیز نوشته‌اند و همه این عوامل به شما کمک می‌کند تا تصمیمات بهتری در جهت رسیدن به موفقیت بگیرید.

این کتاب برای هر کسی که در فرآیند تصمیم‌گیری دخیل است، مفید خواهد بود. به ویژه برای رهبرانی که قصد دارند از پتانسیل کامل تیم‌های متنوع خود استفاده کنند، بسیار ارزشمند است.

کتاب عاقلانه‌ تر برای چه کسانی مفید است؟
کتاب عاقلانه تر برای هر کسی که در فرآیند تصمیم‌گیری دخیل است، مفید خواهد بود.

درباره نویسندگان

کاس سانستاین یک محقق رشته حقوق در ایالات متحده است که به عنوان مدیر دفتر اطلاعات و امور تنظیم مقررات کاخ سفید در دولت اوباما خدمت می‌کرد. او در حال حاضر استاد دانشگاه رابرت والمزلی (Robert Walmsley) در دانشکده حقوق هاروارد است.

رید هستی متخصص روانشناسی تصمیم‌گیری به ویژه توسط گروه‌هاست. او چندین کتاب آکادمیک از جمله انتخاب منطقی در یک جهان نامشخص (Rational Choice in an Uncertain World) را تالیف کرده است. او در حال حاضر استاد علوم رفتاری در دانشکده کسب‌وکار دانشگاه شیکاگو است.

جمع‌بندی

کتاب عاقلانه‌‌تر مفروضات قدیمی در مورد کار تیمی را به چالش می‌کشد و چارچوبی مبتنی بر تحقیقات برای تقویت هوش جمعی ارائه می‌دهد. بنابراین می‌توان آن را راهنمایی به موقع و روشنگر برای هدایت تصمیم‌گیری در کسب‌وکار و فراتر از آن در زندگی دانست.

نویسندگان کتاب ارزیابی انتقادی و هوشمندانه‌ای از وضعیت فعلی تصمیم‌گیری گروهی ما انجام و سپس مکانیسم‌های بهتری برای حل مشکل در آینده ارائه می‌دهند. آن‌ها نشان می‌دهند که چگونه گروه‌ها می‌توانند از اطلاعاتی که اعضایشان دارند، برای ارائه خلاقیت بیشتر استفاده کنند. آنها دلایل شکست گروه‌ها را بیان می‌کنند و سپس سازوکارهای جدید موثر برای حل مشکلات و تصمیم‌گیری جمعی را توضیح می‌دهند.

منابع: amazon، readings، nationalcioreview، jasoncollins

https://pvst.ir/kwu

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو