ایران دچار سندرم ایجاد سامانه شده است
فعالان حوزه فناوری بانکی و بیمهای(فینشورتک) معتقدند تعدد سامانهها در ایران به کاهش نرخ بهرهوری…
۷ اسفند ۱۴۰۳
۷ اسفند ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
۴۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی تولید و مصرف روزانه گاز طبیعی در زمستان ۱۴۰۴ و ۲۵ هزار مگاوات ناترازی تولید و مصرف برق در تابستان ۱۴۰۴ بخشی از چالشهای ایران در زمینه انرژی هستند و کارشناسان این حوزه میگویند تنها راه حل برونرفت از این بحران هوشمندسازی است.
به گزارش پیوست، محمد کشوری مدیر گروه طیف و فروم اینترنت اشیا ایران در نشست تخصصی “مدیریت ناترازی انرژی؛ سرمایهگذاری اپراتورها در هوشمندسازی مصرف” گفت: ایران حالا با ابرچالش ناترازی انرژی مواجه شده است. ۴۰۰ میلیون مترمکعب ناترازی تولید و مصرف روزانه گاز طبیعی در زمستان ۱۴۰۴ و ۲۵ هزار مگاوات ناترازی تولید و مصرف برق در تابستان ۱۴۰۴ بخشی از این چالشها هستند.
او ادامه داد مسیر پیشروی کشور در مدیریت بحران سمت مدیریت مصرف رفته است اما رفع این بحران به فرآیندی هوشمندانهتر نیاز دارد.
خدادای مجری طرح اپراتور هوشمند هم در ادامه به افزایش ۵۰ برابری مصرف برق و اهمیت به تغییر در فرهنگ اشاره کرد و توضیح داد: فرهنگ، خود معلول و زاده شرایط موجود است و فرهنگسازی نیاز به الزاماتی برای اجرا دارد. حتی بخش خصوصی هم در این مسیر کم و کاستیهای زیادی داشته است.
ساجد کاشفی مدیر بخش انرژی و کربن شرکت ملیگاز هم نصب سامانه و پلتفرمهای هوشمند را از راهکارهای مهم این معضل برشمرد و افزود: هوشمندسازی است که میتواند ایران را از بحران ناترازی انرژی نجات دهد.
علی نقوی مدیرعامل بورس انرژی ایران هم در این باره اضافه کرد: انرژی هم مانند یک کالاست تا زمانی که به عنوان کالا به انرژی نگاه نشود مشکل حل نمیشود.
مصطفی درجزی مدیرعامل شرکت همراه کسب و کارهای هوشمند هم توضیح داد: اپراتور هوشمند لزوما منظور اپراتور مخابراتی نیست. اپراتور مخابراتی از آن جهت حائز اهمیت است که امکان اتصال یا کانکتیویتی را فراهم میکند. اما در اینجا مسئله این است که در میان انبوه دادهها امکان ارائه به بخش خصوصی برای تحلیل داده وجود ندارد. در صورتی که خلا این مسیر همین دادهها و تحلیل آن است.
علیمحمد میرشمس رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای خدمات انرژی ایران هم توضیح داد تعرفه باید بر مبنای زمان باشد و مسئله صنعت، قیمت انرژی نیست بلکه پایداری است و باید با نگاهی تجاری به فکر حل این مشکلات بود.
مهدی کلانتر هرمزی معاون فناوری ارتباطات و اطلاعات مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری هم به واقعی شدن قیمت تعرفهها اشاره کرد و از گامهای این سازمان و تعامل با بخش خصوصی سخن گفت.
آرش نجفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران و رئیس هیات مدیره انجمن بهینهسازی مصرف انرژی ایران هم به موضوع تعمدی بودن قیمت برق از سال ۸۰ اشاره کرد و افزود: کسانی قیمت برق را ثابت نگه داشتند که پیشرفت ایران را نمیخواستند چطور میتوان قیمت برق را در برابر این همه تورم ثابت نگه داشت.
هادی مدقق عضو هیات مدیره انجمن علمی شبکه هوشمند انرژی ایران هم در بخش دیگری از رویداد به ایجاد ساختار شبکهای هوشمند تولید و توزیع برق با اتکا به منابع انرژیهای تجدیدپذیر اشاره کرد و به نقش پراهمیت اپراتورها در این باره پرداخت.
سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران هم به ظرفیت های اتاق بازرگانی ایران برای کمک به رفع موضوع ناترازی انرژی اشاره کرد و توضیح داد: اتاق بازرگانی ۱۴۰ سال سابقه فعالیت دارد و حالا به یکی از پرظرفیتترین تشکلهای کشور تبدیل شده است. به علت ظرفیت کارشناسی بالا در اتاق بازرگانی امکان پیشبرد حل مسائل با حاکمیت وجود دارد و ظرفیتهای مختلف اتاق در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد.