skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مشکلات مالی سرمایه‌گذاران خطرپذیر: VCها به تورم می‌بازند

۲۹ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

توسعه فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی مستلزم سرمایه‌گذاری‌های قابل توجهی است. از سمتی این نیاز به خوبی در همه ابعاد کشور درک نشده است و از سمت دیگر تامین مالی برای این حوزه چندان میسر نیست. سرمایه‌گذاری‌های دولتی کافی نیست و  با در نظر گرفتن شرایط اقتصاد کلان، VCها چندان راغب به سرمایه‌گذاری در این حوزه‌ها نیستند. البته که وضعیت مالی سرمایه‌گذاران خطرپذیر هم چشمگیر نیست.

به گزارش پیوست، گردش مالی در حوزه هوش مصنوعی کافی نیست. صنایع برای رشد باید از فناوری‌های جدید استفاده کنند و اکوسیستم فناوری و نوآوری نیز برای توسعه باید از لحاظ مالی تامین شود.

محمود کریمی، مدیرعامل سکوی خلق آینده در پنل سرمایه‌گذاری و کسب و کارهای هوش مصنوعی در رویداد IRANAI4 گفت: هوش مصنوعی از صنعت جدا نمی‌شود و قرار است این فناوری در خدمت صنعت باشد. چون در میانه این پدیده بزرگ هستیم درکش نمی‌کنیم.

مدیرعامل سکوی خلق آینده همچنین اشاره کرد که در حال حاضر با یک پدیده فناوری‌ساز، رو به رو هستیم. کریمی با قائل شدن به استثنائات گفت: یک مقاومتی نسبت به پذیرش این نوآوری در صنایع وجود دارد. اگر دیر بجنبیم خیلی خیلی عقب می‌مانیم.

از نظر او نوع نگاه و رویکرد در میان نسل جدید که مدیران آینده خواهند بود با اکنون متفاوت است و آنها نسبت به فناوری و نوآوری‌ پذیرا هستند. او نقش صندوق توسعه ملی در توسعه هوش مصنوعی را بزرگ و مهم شمرد. از نظر او باید نسبت به این فناوری‌های جدید به‌خصوص هوش مصنوعی مانند یک نهضت آموزش و یادگیری نگاه کرد. کریمی همچنین گفت: صنایع ما چاره‌ای ندارند جز اینکه با هلدینگ‌ها و تیم‌های نوآور همکاری کنند.

سرمایه‌گذاران به تورم می‌بازند

مهدی غلاملو، معاون توسعه صندوق توسعه تکنولوژی گلایه‌های حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر را که بیشتر از جنس نگاه کوتاه مدت به سرمایه‌گذاری و کاهش یا ورود نکردن آن در حوزه‌های فناور و نوآور است معطوف به مشکلات اقتصاد کلان دانست.

از نظر معاون توسعه صندوق توسعه تکنولوژی نتیجه نداشتن نگاه کوتاه مدت به سرمایه‌گذاری در شرایط تورمی و پرنوسان قیمت‌ها،‌ متضرر شدن سرمایه‌گذار است. او در همین رابطه گفت: اگر شکستی اتفاق میفتد باخت با تورم است. به همین دلیل است که سرمایه‌ها به سمت کسب و کارهای فناور زودبازه می‌رود که البته حجم آن در کشور ما چندان نیست.

غلاملو پیرو شرایط اقتصادی و نگرانی‌های مربوط به جاماندن از تورم و از دست دادن ارزش سرمایه وجود بازارهایی مانند طلا و ارزهای مختلف را اولویتی رایج و زودبازده‌تر نسبت به حوزه فناوری از منظر جامعه عنوان کرد. او به تشویق سرمایه‌گذاران خطرپذیر به سمت حوزه‌های فناورانه و ترویج پول از سمت نهادهای دولتی اشاره کرد.

موفقیت‌هایی اندک اما راهگشا

محمدحسین سجادی نیری، رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر در این پنل اتفاقات امسال حوزه سرمایه‌گذاری خطرپذیر را مرور کرد. او اشاره کرد که از ابتدای سال دشواری اگزیت قفل پای استارت‌آپ‌ها بود که چندین اگزیت و نمونه موفق موجب تغییرات مثبتی شد. خروج سرآوا و خرید دیجی‌کالا توسط همراه اول و پذیرش آن در بورس از جمله این موارد است که سجادی نیری به آنها پرداخت. رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر خرید کافه‌بازار توسط تپسل را نمونه خوبی در حوزه ادغام و تملک توصیف کرد که مانند آن در اکوسیستم بسیار کم اتفاق افتاده است.

رئیس هیات مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر با لحاظ وقوع چندین اتفاق مثبت در زمینه سرمایه‌گذاری خطرپذیر و اکوسیستم استارت‌آپی گفت: به‌نظر من علی‌رغم این اتفاقات تا ۲ سال آینده سرمایه‌گذاری در این اکوسیستم توسط VCها صورت خواهد گرفت.

یکی از راه‌حل‌های پیشنهادی سجادی نیری در شرایط کنونی استارت‌آپ‌ها رفتن به سمت کسب موفقیت‌های کوچک است. او همچنین بر تعامل با سازمان مادر تاکید کرد.

مهدی محمدی، رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران با لحاظ ابعاد و تاثیر گسترده هوش مصنوعی گفت: در سبدهای VCها هنوز سرمایه‌گذاری روی هوش مصنوعی به صورت چندان وجود ندارد.

رئیس انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران معتقد است که VCها و CVCها باید به‌طور جدی به حوزه هوش مصنوعی ورود کنند. محمدی با اشاره به اینکه محصولات و سرویس‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به ویژه هوشمندسازی عمدتا B2B است گفت: به‌نظر من در ایران سرمایه‌گذاری کمتری روی این حوزه خواهد اتفاق افتاد.

او ایجاد کنسرسیوم تخصصی در حوزه هوش مصنوعی با حضور صنعت و استارت‌آپ‌ها به عنوان یک راهکار معرفی کرد.

 

 

https://pvst.ir/kcd

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو