بانک شهر ۴۲.۵ درصد از سهام «آپ» را به ارزش ۴۶۵۳ میلیارد تومان خرید
بانک شهر با خرید ۴۲.۵ درصد از سهام آسان پرداخت، مالکیت این بخش عمده را…
۲ اسفند ۱۴۰۳
۲۸ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
استفاده از ظرفیت فناوریهای جدید مثل هوش مصنوعی، بلاکچین، تحلیل کلان دادهها و داشتن راهبرد کلان و برنامههای عملیاتی میتواند باعث ایجاد تنوع در خدمات لیزینگها شود و توسعه صنعت لیزینگ جز آشتی با فناوریها ممکن نیست.
به گزارش پیوست، نوشآفرین مومنواقفی معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی در پنل هوشمندسازی و تحول دیجیتال در صنعت لیزینگ گفت: هوش مصنوعی میتواند در تحلیل ریسک مشتری که یکی از موارد مهم برای لیزینگهاست کاربرد جدی داشته باشد و تحلیل کلان داده و استفاده از الگوریتمهای پیشرفته هوش مصنوعی قاعدتا برای تشخیص کاهش ریسک هم در فرایند مشتری و هم کسب و کارها راهگشاست. ضمنا نادیده گرفتن نیازهای بازار و رقابت بدون در نظر گرفتن بازیگران جدید زیست بوم هر چند کوچک باعث تضعیف و میرایی این صنعت میشود.
طبق گفته مومن واقفی لندتکها چون فناوری محور هستند به سرعت میتوانند جایگاه خود را در بازار پیدا کنند و این لیزینگها هستند که باید خود را به فناوری نزدیک کنند.
فریدون رهنمای رئیس مرکز پژوهشی مهندسی مالی بازارساز هم عنوان کرد لیزینگها باید با فناوری آشتی کنند و در این باره توضیح داد: لیزینگها باید بپذیرند مدل کسب و کار خود را با فناوری تطبیق دهند و متوجه این نکته باشند که مضرات تکنولوژی به مراتب کمتر از فواید آن است و باید با این نگاه به سمت فناوریها بروند.
او همچنین توضیح داد: عوامل زیادی روی لیزینگها تاثیر میگذارند و این صنعت هم از بدنه اقتصاد یک کشور جدا نیست ضمن اینکه وقتی از تحول دیجیتال صحبت میکنیم باید شرایط لازم برای ورود به تحول دیجیتال را داشته باشیم. تحول دیجیتال تنها در اتومیشن و ابزار نیست بلکه اصل تحول دیجیتال تغییر در مدل کسب و کار است.
او ادامه داد: زیست بوم لیزینگ دچار تغییرات پارادایمی شده و این تغییر بدون فناوری امکانپذیر نیست و برای پویایی این صنعت رویکرد مهندسی مالی ضروری و لازم است.
سیدجلال سیدی مدیر اداره مجوزهای بانکی بانک مرکزی هم ادامه داد: بدیهی است که در صنعت لیزینگ همسطح دنیا نیستیم و یکی از این دلایل عدم دسترسی به دادههای با کیفیت و چارچوبهای ایستای بانک مرکزی است. اما توسعه زیرساختها و فرهنگسازی به توسعه صنعت کمک میکند.
روحالله جراحی رئیس هیات مدیره انجمن ملی لیزینگ و مدیرعامل لیزینگ جامع سینا هم توضیح داد از بعد بحث دیجیتال و هوش مصنوعی در ابتدای کار هستیم و کار زیادی برای انجام دادن داریم. لندتک و لیزتک دسترسی به خدمات مالی را بیشتر میکند و باعث فراگیری مالی میشود. دیجیتالسازی باعث استاندارد شدن صنعت لیزینگ میشود و باید به این سمت حرکت کرد. بهرهگیری از فناوریها باعث جهش لیزینگ میشود و لازمه این جهش تخصصی شدن لیزینگ و استفاده از لندتکها و لیزتکها هست.
او ادامه داد: پیشبینی شده است صنعت لیزینگ تا سال ۲۰۲۷ میزان ۲هزار و ۴۲۴ میلیارد دلار باشد و ۵۰ درصد حجم عملیات از طریق هوش مصنوعی، دیجیتال و فیجیتال صورت گیرد.
محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی هم در بخش دیگری از رویداد به سهم ۴۰ همتی و کوچک صنعت لیزینگ اشاره کرد و گفت: حالا که سیاست تامین مالی خرد در نظام بانکی افزایش پیدا کرده و از دوازده درصد به ۲۳ درصد رسیده است. میتوانیم با نگاه توسعهای به این صنعت چالشها را برطرف کنیم. تا کنون در مقررات صنعت لیزینگ نگاه توسعهای نداشتهایم و باید با رویکردی تکیعه محور به تخصصی شدن صنعت لیزینگ کمک کنیم.