skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

بازگشت تیک‌تاک به اپ‌استورهای آمریکا پس از غیبت یک ماهه

۲۶ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

پس از نزدیک به یک ماه حذف از اپ‌استورهای ایالات متحده، گزارشی از تک‌کرانچ می‌گوید اپل و گوگل شب گذشته تیک‌تاک را مجدد به فروشگاه‌های اپلیکیشن خود بازگردانده‌اند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که دولت آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، اجرای قانون ممنوعیت این اپلیکیشن را به تعویق انداخت.

به گزارش پیوست،‌علاوه بر تیک‌تاک، دو اپلیکیشن دیگر متعلق به شرکت چینی بایت‌دنس، اپلیکیشن ویرایش ویدیو CapCut و شبکه اجتماعی Lemon8 نیز که پیش‌تر به دلیل این قانون حذف شده بودند، به فروشگاه‌های اپلیکیشن بازگشتند.

تعویق ممنوعیت و بازگشت تیک‌تاک

در سال ۲۰۲۴، کنگره آمریکا قانونی را تصویب کرد و به امضای جو بایدن، رئیس جمهور وقت آمریکا رسید. براساس این قانون شرکت بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ملزم شد تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ مالکیت بخش آمریکایی تیک‌تاک را به یک شرکت مورد تایید دولت آمریکا واگذار کند و در غیر این از بازار آمریکا حذف شود. قانون تیک‌تاک به بحث مهمی در رقابت انتخاباتی تبدیل شد اما با وجود حمایت رئیس جمهور جدید آمریکا از این اپلیکیشن، دیوان عالی ایالات متحده نیز قانون ممنوعیت یا فروش را تایید کرد و در نتیجه، اپل و گوگل برای جلوگیری از جریمه‌های سنگین، تیک‌تاک را را از فروشگاه‌های خود حذف کردند و حتی این اپلیکیشن برای مدت ۱۴ ساعت در آمریکا از دسترس خارج شد. این اولین خاموشی یک اپلیکیشن شبکه اجتماعی بزرگ در ایالات متحده بود.

با این حال پس از روی کار آمدن ترامپ در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۵، او با امضای یک فرمان اجرایی، اجرای قانون ممنوعیت یا فروش را به مدت ۷۵ روز و با هدف رسیدن به راه‌حل، به تعویق انداخت تا فرصت بیشتری برای یافتن یک خریدار مناسب برای تیک‌تاک فراهم شود.

در پی این فرمان، شرکت اوراکل که ارائه دهنده ابری و میزبان اپلیکیشن تیک‌تاک در آمریکا است، همکاری خود را با این شرکت از سر گرفت و این شبکه اجتماعی مجدد در آمریکا فعال شد. اما اپل و گوگل به دلیل برخی ابهامات قانونی، همچنان از بازگرداندن اپلیکیشن در اپ‌استورها خودداری کردند، موضوعی که در بلند‌مدت می‌توانست به دلیل عدم دسترسی کاربران به نسخه های جدید اپلیکیشن مشکل‌ساز شود. اکنون با برطرف شدن این موانع، تیک‌تاک دوباره برای کاربران آمریکایی در دسترس قرار گرفته است

احتمال فروش تیک‌تاک و ورود سرمایه‌گذاران جدید

ترامپ به تازگی  پیشنهاد تاسیس یک صندوق ثروت ملی آمریکا را مطرح کرده است. این صندوق می‌تواند ۵۰ درصد سهام تیک‌تاک را در اختیار داشته باشد. همچنین شرکت‌هایی مانند مایکروسافت و اوراکل در صف خرید بخش آمریکایی این اپلیکیشن هستند و پیشنهادات خود را ارائه‌ کرده‌اند.

با اینکه در ابتدای کار زمزمه‌هایی از احتمال خرید تیک‌تاک توسط ایلان ماسک، مالک شبکه اجتماعی ایکس و متحد نزدیک ترامپ، به گوش می‌رسد، ماسک به تازگی اعلام کرد که میلی به خرید این پلتفرم ندارد.

تاثیر ممنوعیت و رفع ممنوعیت تیک‌تاک بر اکوسیستم شبکه‌های اجتماعی

هم‌زمان با ممنوعیت موقت تیک‌تاک، رقبای این پلتفرم از فرصت استفاده و قابلیت‌های مشابهی را معرفی کردند. شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) که پیش از این هم تمرکز خود را روی ویدیو‌های کوتاه افزایش داده بود، به سرعت فید اختصاصی برای ویدیوها مشخص کرد و شبکه اجتماعی بلواسکا، رقیب ایکس، نیز اقدام مشابهی انجام داد.

شرکت متا که با اپلیکیشن اینستاگرام در حال حاضر بزرگترین رقیب تیک‌تاک محسوب می‌شود پیشنهاد‌های وسوسه‌کننده‌ای‌ را به تولیدکنندگان محتوای تیک‌تاک ارائه کرد، به طوری که گزارش اینفورمیشین می‌گوید بین ۱۰ تا ۵۰ هزار دلار در ماه به فعالان تیک‌تاک برای مهاجرت به اینستاگرام پیشنهاد شد. متا همچنین اپلیکیشن ویرایش ویدئوی جدیدی را معرفی کرد که مستقیماً با CapCut  رقابت می‌کند.

طبق آمار منتشر شده توسط Sensor Tower، تیک‌تاک دومین اپلیکیشن پر دانلود در آمریکا در سال گذشته با ۵۲ میلیون دانلود بوده است. بازگشت این اپلیکیشن به اپ‌استورها احتمالا رقابت در بازار محتوای ویدئویی را بار دیگر داغ خواهد کرد.

 

https://pvst.ir/kbc

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو