skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

موفقیت دیپ‌سیک جرقه همکاری هوش مصنوعی بزرگترین بانک روسیه با پژوهشگران چینی شد

۱۸ بهمن ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

اسبربانک روسیه با چین در حوزه هوش مصنوعی همکاری می‌کند. گزارشی از رویترز به نقل از یکی از مدیران بزرگترین بانک روسیه می‌گوید این بانک پس از موفقیت دیپ‌سیک در صنعت هوش مصنوعی، با پژوهشگران چینی در پروژه‌های مشترک هوش مصنوعی همکاری می‌کند. اسبربانک نیز همانند شرکت چینی به دنبال کاهش هزینه و رویکرد‌های نوآورانه به جای سرمایه‌گذاری‌های چند میلیارد دلار در حوزه هوش مصنوعی است.

به گزارش پیوست، چین و روسیه که براساس یک همکاری استراتژیک «بدون محدودیت» روابط نزدیکی با یکدیگر دارند، مدت‌ها است درمورد همکاری هوش مصنوعی از جمله در حوزه نظامی، در حال همکاری و مذاکره هستند.

جرمن گرف، مدیرعامل اسبربانک، این بانک را به یکی از مهمترین بازیگران تلاش‌های هوش مصنوعی روسیه تبدیل کرده است و این شرکت در سال ۲۰۲۳ از مدل GigaChat رونمایی کرد.

الکساندر ودیاخین، معاون اول مدیرعامل اسبربانک، به رویترز گفت: «اسبربنک پژوهشگران بسیاری دارد. ما در نظر داریم تا از طریق آنها پروژه‌های تحقیقاتی مشترکی را با محققان چینی انجام دهیم.» با این حال او مشخص نکرد که اسبربانک دقیقا با کدام نهاد در چین همکاری می‌کند.

استارت‌آپ چینی دیپ‌سیک چند هفته پیش با رونمایی از مدل جدیدی به نام R1 و انتشار مقاله‌ای در مورد نحوه توسعه آن، شوک سنگینی به بازارهای سرمایه و شرکت‌های فناوری وارد کرد و سرمایه‌گذاران درمورد سلطه آمریکا و شرکت‌هایی مثل انویدیا بر این صنعت با توجه به موفقیت مدل‌های کم هزینه ابراز تردید کردند.

واشنگتن اتحاد احتمالی چین و روسیه در حوزه هوش مصنوعی را یکی از بزرگترین تهدید‌های دولت ملتی علیه غرب می‌داند که ممکن است ضربه دیگری به صنعت هوش مصنوعی جهان وارد کند و به وزنه دیگری در رقابت آمریکا و چین برای سلطه بر هوش مصنوعی تبدیل شود.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین، هردو غرب را در حال افول و تضعیف برآورد می‌کنند و چین در حال حاضر پیشتازی آمریکا را در حوزه‌های مختلفی از جمله هوش مصنوعی و رایانشی کوانتومی و یا قدرت نظامی به چالش کشیده است.

پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، تحریم‌های غرب باعث شد تا پکن و مسکو بیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند و پوتین در ماه‌های اخیر از چین به عنوان یک «متحد» یاد کرده است.

معاون اول مدیرعامل اسبربانک افزود: «چین در موضوعات بسیاری در حوزه بین‌المللی شریک روسیه است و سطح هکاری علمی بین دو کشور را می‌توان با همکاری بین پژوهشگران‌مان تقویت کرد.»

اسبربانک که تحت تحریم کشور‌های غربی قرار دارد از سوی پوتین دستور دارد تا با چین و دیگر کشور‌های عوض بریکس برای به چالش کشیدن سلطه آمریکا بر عرصه هوش مصنوعی همکاری کند. اما با توجه به سری بودن برخی از پروژه‌های هوش مصنوعی روسیه،‌ سنجه خوبی برای ارزیابی عملکرد این کشور وجود ندارد.

روسیه نیز همانند چین امکان خرید پردازنده‌های پیشرفته هوش مصنوعی را به دلیل تحریم‌های غرب ندارد و به دنبال راهکار دیگری برای حفظ موقعیت خود در عصر هوش مصنوعی است.

روسیه در حال حاضر براساس شاخص بین‌المللی هوش مصنوعی شرکت انگلیسی Tortoise Media در جایگاه ۳۱ام از بین ۸۳ کشور مورد ارزیابی از لحاظ استفاده از هوش مصنوعی، نوآوری و سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرد و نه تنها از آمریکا و چین و بلکه از برخی دیگر از کشور‌های عضو بریکس از جمله هند و برزیل نیز در این زمینه عقب‌تر است.

ودیاخین می‌گوید از زمان عرضه مدل‌های شرکت دیپ‌سیک، اسبربانک آنها را با GigaChat MAX، پیشرفته‌ترین مدل اسبربانک، مقایسه کرده است. این ارزیابی نشان داد که رقیب چینی در وظایف علمی عملکرد بهتری دارد اما GigaChat در حوزه بانکی هم‌تراز یا حتی بهتر از آن است.

ودیاخین می‌گوید موفقیت دیپ‌سیک با استراتژی این بانک مبنی بر یافتن راه‌حل‌های کم‌هزینه به جای سرمایه‌گذاری چند میلیارد دلاری در پروژه‌های زیرساختی مثل استارگیت آمریکا، هم‌خوانی دارد.

ودیاخین می‌گوید: «دیپ‌سیک اثبات کرد که حتی با کاهش توانمندی‌ها، می‌توان کیفیتی هم تراز مدل‌های آمریکایی را ممکن کرد. این مساله سوالاتی را درمورد لزوم سرمایه‌گذاری گسترده با توجه به نوآوری‌های مهندسی پدید می‌آورد.»

ودیاخین می‌گوید که اسبربانک نیز همانند سازندگان دیپ‌سیک بیشرت پلتفرم‌های هوش مصنوعی خود را به صورت عمومی عرضه کرده است و از جمله آنها می‌توان به مدل متن به تصویر Kandinsky و مدل GigaChat Lite اشاره کرد.

ودیاخین می‌گوید: «موفقیت دیپ‌سیک عمدتا برآمده از شفافیت آن است که با رازداری اوپن‌ای‌آی در تناقض است. این موضوع باعث جذب جامعه بزرگی شد.»

https://pvst.ir/k9b

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو