شورای نگهبان با انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی موافقت کرد
سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد بند «ت» تبصره ۳ بودجه درباره انتقال سهمیه سوخت به…
۱۹ دی ۱۴۰۳
۱۸ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تحریمها یکی از دلایل کاهش کیفیت اینترنت و اختلالات هستند. مدیرعامل شرکت زیرساخت گفت که از ۱۰۰ هزار دامنه پربازدید دنیا ۱۶ هزار و ۲۳۹دامنه به دلیل آلودگی در ایران تحریم هستند. ۳۰ درصد دامنههای خارجی برای ایرانیها مسدود است.
به گزارش پیوست، بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در در نشست پسافیلترینگ که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد گفت: در سال ۱۴۰۱ کاهش شدید ترافیک دیتا داشتیم. درحال حاضر بعد از این روند داریم به تابستان ۱۴۰۱ نزدیک میشویم. رشد ترافیک در دنیا ۲۵ تا ۳۰ درصد است.
به گفته اکبری، فیلترینگ باعث شده سرمایهگذاری در بخش تلکام کاهش پیدا کند. ارزش کل تلکام زیر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است؛ فروش دو اپراتور بزرگ کشور در سال ۱۴۰۲ تنها حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است. اندازه کل این بخش نصف فروش یکی از شرکتهای بزرگ بورسی است.
مدیرعامل زیرساخت با اشاره به حملاتی که از مبدا ایران به کشورهای دیگر انجام میشود گفت: آلودگی شدیدی که در این حوزه وجود دارد باعث حملات روزانه از ایران به خارج شده است. دلیل آن هم آلودگی سرویسها به دلیل فیلترشکن غیرامن روی گوشیها است. این حملات باعث میشود IP ایران در بلکلیست سایر کشورها قرار بگیرد. دیروز ۱۱ هزار و ۷۴۵ حمله از داخل به خارج شده است و امروز تا الان ۶ هزار و ۴۲۵ حمله شده است.
او در ادامه با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره فیلترینگ اشاره کرد: من هم مصوبه شورای عالی فضای مجازی را ندیدهام. حدود ۱۵ روز از تصویب مصوبه ۳۲بندی شورای عالی فضای مجازی در مورد رفع فیلترینگ میگذرد اما هنوز متن آن منتشر نشده است.
اکبری با اشاره به فیلترینگ یوتیوب گفت: در پلتفرمی مثل یوتیوب اگر رفع فیلترینگ اتفاق نیفتد، امکان اینکه پوسته یوتیوب ایجاد شود، کم است زیرا از نظر فنی پوسته مشکلات زیادی دارد و مورد استقبال کاربران قرار نمیگیرد و احتمالا حریم خصوصی تحتالشعاع قرار گیرد.
مدیرعامل زیرساخت تاکید کرد که نباید به موضوع فیلترینگ صفر و یک نگاه کرد. او گفت: ممکن است با رفع فیلترینگ ترافیک افزایش پیدا کند اما اینطور نیست که شبکه نتواند این مسئله را کنترل کند. نمیگوییم همه چیز رفع فیلتر شود اما پلتفرمهایی که کاربران زیادی داردند باید رفع فیلتر شود.
در ادامه پیام باقری، نائب رئیس اتاق ایران گفت: در حوزه الکترونیکی شدن، فاصله زیادی تا اقتصاد دیجیتال داریم زیرا به نظر میرسد فضای الکترونیکی شدن دولت محیا نیست.
به گفته باقری، برای رشد در حوزه اقتصاد دیجیتال، زیرساختها باید تجهیز شوند، فیلترینگ برداشته شود، پهنای باند افزایش یابد و سرمایهگذاری افزایش یابد. سرمایهگذاری زمانی اتفاق میافتد که سرمایه فرد تضمین شده باشد که سرمایهاش از بین نرود.
در این نشست جهانگیر آقازاده، عضو کمیسیون اینترنت و انتقال داده نصر تهران گفت: پسافیلترینگ یعنی ساختمانی که فروریخته است و بعد از ریزش میخواهیم ببینیم چه میشود کرد. حملات گسترده داخلی و خارجی، مسدود شدن دامنههای خارجی از عواقب فیلترینگ است. حتی اگر فیلترینگ از بین برود، باز هم کلی زمان میبرد تا به شرایط قبل برسیم.
به گفته آقازاده، باید مشخص شود که بعد از فیلترینگ چه کسی باید آواربرداری کند. او گفت: بخش زیادی از دیتاسنترها فیلترشکن فروش شدهاند؛ فیلترینگ را باید سیستماتیک درست کنیم در غیر این صورت عواقب بدی دارد.