skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کسب‌و‌کار

تحریریه پیوست

نتایج نظرسنجی کوئرا از جامعه برنامه‌نویسان منتشر شد

تحریریه پیوست

۱۲ دی ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

نظرسنجی کوئرا در شهریور ماه امسال از جامعه برنامه‌نویسان انجام شد که در آن بیش از ۵۱۰۰ نفر شرکت داشتند. نتایج این نظرسنجی داده‌های مهمی را در موضوعاتی همچون حقوق، مهاجرت، فیلترینگ، زبان‌های برنامه‌نویسی و موارد دیگر نشان می‌دهد.

به گزارش پیوست، نتایج نظرسنجی کوئرا در پنج بخش کلیدی منتشر شده است که جنبه‌های مختلفی از جامعه برنامه‌نویسان ایران را از بررسی ویژگی‌های شخصیتی و جمعیتی برنامه نویسان فناوری‌ها و ابزارهای محبوب گرفته تا تأثیرات هوش مصنوعی در کار شرایط شغلی و کاری و همچنین دیدگاه‌ها نسبت به شرایط اجتماعی پوشش می‌دهد. این نظرسنجی توسط بیش از ۱۰ هزار نفر بازدید شده و ۵۱۲۰ نفر در آن مشارکت داشته‌اند.

تحلیل‌های ارائه شده این گزارش بر اساس نتایج به دست آمده از نظرسنجی تخصصی است که شهریور ماه ۱۴۰۳ به مناسبت روز برنامه‌نویس برگزار شده است بنابراین لزوما نمی‌توان این تحلیل‌ها را به کل جامعه برنامه‌نویسی ایران تعمیم داد. در ادامه برخی از نتایج این نظرسنجی را مرور می‌کنیم.

آمار جمعیتی شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی در تصویر زیر مشخص است. در نظرسنجی‌های جهانی استک‌اورفلو مشارکت زنان حدود ۵ درصد است که نشان می‌دهد خانم‌ها در ایران نسبت به میانگین جهانی مشارکت بیشتری داشته‌اند.

بر اساس گزارش کوئرا منابع آنلاین به ویژه ویدئوهای یوتیوب به دلیل سهولت دسترسی و تنوع، به ابزار اصلی یادگیری برنامه‌نویسان تازه‌کار تبدیل شده‌اند. این گروه با تکیه بر منابع بصری و تعاملی، سرعت و انعطاف بیشتری در یادگیری تجربه می‌کنند در کنار آن یادگیری در صنعت و مستندات رسمی به تقویت مهارت‌های عملی و کاربرد دانش در دنیای واقعی کمک می‌کند در مقابل منابع سنتی مانند کتاب‌ها و آموزش‌های دانشگاهی به دلیل کندی در به روزرسانی جذابیت خود را از دست داده اند.
همچنین برنامه‌نویسان حرفه‌ای بیشتر بر یادگیری عملی از طریق تجربه مستقیم در صنعت و منابع تخصصی تمرکز دارند. این تغییر نشان دهنده نیازهای متفاوت در روشه‌ای یادگیری با افزایش تجربه و ورود به مراحل پیشرفته‌تر شغلی است.
ویدیوهای یوتیوب مهمترین منبع یادگیری برنامه‌نویسانی است که تازه کار خود را شروع کرده‌اند.
پایتون همچنان محبوب‌ترین زبان برنامه‌نویسان است و بعد از آن زبان‌های مرتبط با فرانت‌اند قرار گرفته‌‌اند. درصدی از جامعه برنامه‌نویسان نیز همچنان از زبان‌های سی‌شارپ و سی‌پلاس استفاده می‌کنند.
عده‌ای از برنامه‌نویسان تصمیم دارند در سال آینده به زبان‌های دیگری مهاجرت کنند که در این میان رشد زبان GO قابل‌توجه است.
هشتاد درصد از برنامه‌نویسان از هوش مصنوعی برای برنامه‌نویسی کمک می‌گیرند و مهمترین منبع آن‌ها نیز ChatGPT است. کدنویسی، یادگیری و دیباگ به‌ترتیب مهمترین اهداف استفاده از هوش مصنوعی هستند. ۵۴ درصد از برنامه‌نویسان گفته‌اند دغدغه‌ای در مورد جایگزین‌شدن هوش مصنوعی به جای انسان‌ها نگرانی ندارند.
مهمترین چالش برنامه‌نویسان در همکاری‌های بین‌المللی موضوع پرداخت‌ها است.
نزدیک به ۶۰ درصد از برنامه‌نویسان درآمدی کمتر از ۳۰ میلیون تومان در ماه دارند و در این میان فریلنسرها با درآمد پایین‌تری مواجه هستند.
با بررسی درآمد چهار رده‌ سازمانی کلیدی در حوزه برنامه‌نویسی می‌توان به روندی جذاب از رشد مالی و حرفه‌ای پی برد. از کارآموزی که بیشتر به یادگیری و تجربه اندوزی اختصاص دارد تا کارشناسی فنی که تفاوت چشمگیری در سطح درآمد ایجاد می‌کند، مسیر شغلی به تدریج فرصت‌های بیشتری برای پیشرفت فراهم می‌کند.
اگرچه موارد مرتبط با حقوق در خروج برنامه‌نویسان جایگاه اول را دارند اما دلایلی بعدی به شرایط و محیط کار اشاره می‌کنند.
برنامه‌نویسان با ابهام در محل کار بیشتری چالش را دارند.
یکی از مهمترین بخش‌های این گزارش به دلایل مهاجرت اختصاص دارد و برنامه‌نویسان به‌ترتیب کیفیت زندگی بالاتر، بهبود شرایط اقتصادی و آزادی‌های اجتماعی را به عنوان دلایل مهاجرت نام برده‌اند.
دور از انتظار نبود که چالش‌های مرتبط با اینترنت به عنوان مهمترین مشکلات برنامه‌نویسان نام‌برده شود.
فیلترینگ و تحریم‌ها تاثیر جدی بر دسترسی برنامه‌نویسان به ابزارهای مورد استفاده این گروه دارند.
نسخه کامل گزارش کوئرا از نظرسنجی جامعه برنامه‌نویسان را می‌توانید در لینک زیر مشاهده کنید.
گزارش نظرسنجی جامعه برنامه‌نویسان ایران ۱۴۰۳
https://pvst.ir/jxn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو