skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مدیرعامل سیگما: مجوز زدایی یکی از درخواست‌های اصلی بخش خصوصی از دولت است

۲۲ دی ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تعدد سامانه‌ها و کمبود سرمایه‌گذاری در حوزه شرکت‌های توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات یکی از چالش‌هایی است که بسیاری از مجموعه‌‌ها با آن مواجه هستند. به گفته مدیرعامل شرکت‌‌ سیگما، مقررات‌زدایی و مجوززدایی یکی از کارهایی است که دولت می‌تواند برای کمک به صنعت IT کشور انجام دهد. شرکت سیگما به عنوان شرکتی که سال‌ها با ارگان‌های دولتی و وزارتخانه‌ها کار می‌‌کرد، چند سالی است به دلیل مسائل مالی و کمبود بودجه شرکت‌‌‌های دولتی همکاری‌اش با آنها را متوقف کرده است.

به گزارش پیوست، تعدد مقررات و مجوزها یکی از مواردی است که شرکت‌های حوزه ICT را با چالش مواجه کرده است. در همین خصوص علی کاظمی، مدیرعامل شرکت سیگما به پیوست گفت: مقررات‌زدایی و مجوززدایی به صنعت  IT کشور کمک می‌‌کند. باتوجه به اینکه مصوبات شورای عالی فضای مجازی در حکم قانون است؛ به نظر من این شورای عالی، با تصویب یک مصوبه می‌تواند کمکی بزرگی به شرکت‌های بخش خصوصی کند و آن مصوبه این است که کلیه مجوزها و گواهی‌های مربوط به شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور اعم از گواهی انفورماتیک، گواهی خدمات افتا، گواهی محصولات افتا، گواهی خدمات پدافند، گواهی محصولات پدافند، گواهی تایید فنی نرم‌افزار، گواهی سلامت نظام اداری، پروانه بهره‌برداری، پروانه تحقیق و توسعه، رتبه‌بندی دیتاسنتر وغیره از تاریخ مصوبه شورا باطل می‌شود و تنها مجوزی که برای شرکت‌های فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات لازم است، پروانه کسب سازمان نظام صنفی رایانه‌ای است.

به گفته کاظمی، یک گواهی محصول افتا با احتساب هزینه چند صد میلیونی آزمایشگاه به ازای هر نوبت و تکمیل مستندات در چند نوبت و تغییرات نرم‌افزاری و نصب‌های متعدد برای یک شرکت چندین میلیارد تومان هزینه دارد.

او گفت که سازمان نظام صنفی رایانه‌ای طی قراردادی با سازمان فناوری اطلاعات ایران، بخشی از این موضوعات مربوط به تنوع مجوزها و سامانه‌ها را دریافت کرده است، اما هنوز در دولت ترتیبات لازم برای اجرایی شدن خروجی‌های پروژه مذکور، داده نشده است.

کاظمی با اشاره به یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی که در صنعت ICT در کشور وجود دارد توضیح داد: مسیر سرمایه‌گذاری خارجی تا حد بسیار زیادی در این صنعت مسدود شده است، زیرا همه قراردادهای بخش دولتی به دریافت مجوزهای امنیتی محصولات و خدمات محدود شده است و دریافت مجوزهای امنیتی مطابق اطلاعات موجود در درگاه مجوزها، منوط به نبود هرگونه فرد خارجی یا چندتابعیتی در میان سهامداران، مدیران و حتی کارمندان شرکت‌های صنعت ICT کشور شده است و این محدودیت باید برداشته شود زیرا مسیر سرمایه‌گذاری خارجی را بسیار دشوار یا حتی مسدود کرده‌است و عملا  این شروط بر خلاف قوانینی مانند قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها مصوب سال ۱۴۰۳ است که در فصل پنجم آن، مشوق‌های متنوعی برای سرمایه‌گذاران خارجی مطرح شده است.

او ادامه داد: چالش دیگر صنعت نرم‌افزار کشور که یکی از زیرشاخه‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات است، استفاده از محصولات خارجی دارای معادل داخلی یا اوپن‌سورس‌های فارسی شده دارای معادل‌های داخلی توسط سازمان‌های دولتی است. اگر دولت استفاده از محصولات نرم‌افزاری خارجی یا اوپن‌سورس فارسی‌شده دارای معادل بالغ داخلی، را ممنوع کند از تولید داخل در این خصوص حمایت می‌شود مشروط بر آنکه محصول داخل واقعا عمق تولید داخل داشته باشد و متعهد به نوآوری و جلب رضایت مشتری باشد و اوپن‌سورس فارسی شده یا خارجی فارسی‌شده نباشد.

کاظمی درباره این شرکت گفت که شرکت دانش‌بنیان سیگما ۲۰ سال است که تاسیس شده است و در حال حاضر در ۴ زمینه پورتال‌های سازمانی، ارائه خدمات ابری، ارائه خدمات مشاوره فناوری اطلاعات و ارائه خدمات امنیت سایبری فعالیت می‌کند.

۷۰ درصد مشتریان سیگما خصوصی هستند

او با اشاره به اینکه دلیل قطع همکاری سازمان‌های دولتی با سیگما چالش‌های مالی بود؛ توضیح داد: ما قبل از تاسیس شرکت سیگما در طی سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۳ نسخه اول از نسل اول نرم‌افزار پورتال ‌سازمانی خود را ایجاد کرده‌ بودیم و پس از آن در سال ۱۳۸۳ شرکت سیگما تاسیس شد. تا سال ۱۳۹۸، حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد مجموع وزارتخانه‌‌ها و سازمان‌ها مانند وزارت کشور و سازمان بازرسی کل کشور و نهادها مانند شورای نگهبان، ریاست جمهوری، افتا، آستان قدس و غیره مشتری پورتال ما بودند.

او ادامه داد: باتوجه به محدودیت‌های مالی و بودجه‌ای اکثریت سازمان‌های دولتی و نهادها، به ناچار مجبور شدیم، به تدریج فعالیت‌مان را در بخش دولت کمتر کنیم تا زمانی‌ که مشکلات مالی دولت کاهش یابد و در حال حاضر کمتر از ۳۰ درصد مشتریان سیگما سازمان‌های دولتی هستند.

کاظمی مدعی شد، یکی از دلایلی که تا سال‌های قبل از ۱۳۹۹-۱۴۰۰، موفقیت حملات سایبری در خصوص هک‌های سازمان‌های بزرگ به نسبت هک‌های سال‌های ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ که طی این سال‌ها، هر سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه و ده‌ها وزارتخانه و سازمان هک شدند، کمتر بود، حضور سیگما در سازمان‌های بزرگ بود. برای مثال در سال ۱۳۸۸ حملات سایبری بسیار زیادی اتفاق افتاد (در حدود بیش از ۱۰۰میلیون حمله به وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مشتری سیگما)، همچنین در سال ۱۳۹۵ که دوران حملات داعش بود، حملات سایبری داعش، در سطح گسترده‌ای به موازات حملات فیزیکی آنها اتفاق افتاد، اما در سطح بسیاری از سازمان‌های بزرگ کشور نتیجه موفقی نداشت.

علی کاظمی، مدیرعامل شرکت سیگما
علی کاظمی، مدیرعامل شرکت سیگما

مدیرعامل شرکت سیگما گفت که بخش های دیگر فعالیت این شرکت، بخش اعتبارسنجی (MyCredit)  است که در سال ۱۳۹۶ آغاز کردیم و توانستیم فروشنده گزارش‌های اعتبارسنجی به فروشگاه‌هایی مانند دیجی‌کالا، تبدیل شویم. همچنین بخش ارائه خدمات ابری (SigmaCloud) را از سال ۱۳۹۷راه‌اندازی کردیم و درحال حاضر ابر سیگما دانش‌بنیان است.

کاظمی درباره مشتریان سیگما در بخش خدمات ابری گفت: در حوزه ابری از نظر تعدادی، در حال حاضر در حدود ۲۰ درصد از مشتریان خدمات ابری سیگما دولتی و ۸۰ درصد خصوصی هستند اما از نظر درآمدی، سهم مشتریان دولتی از تعداد آنها بالاتر است. درحال حاضر دانشجویان، استارت‌آپ‌ها، شرکت‌های کوچک، شرکت‌های بزرگ مانند پتروشیمی‌ها، سازمان‌های دولتی، دانشگاه‌ها، سازمان‌های استانی از جمله مشتریان خدمات ابری ما هستند.

او در نهایت درباره برنامه‌هایی که این شرکت در آینده دارد گفت: ما همچنان قصد توسعه جدی پورتال و خدمات ابری را داریم. در بخش خدمات ابری هم باتوجه به اینکه ارزش‌گذاری ابر سیگما انجام شده است و مجوزهای مختلفی دارد، دنبال سرمایه‌گذار برای توسعه آن هستیم و در تلاش هستیم تنوع و عمق سرویس‌های ابری سیگما را در کنار امنیت و پایداری آنها ارتقا دهیم. درحال حاضر باتوجه به قوانین مصوب و هزینه‌های بسیار بالای سخت‌افزار و کمبود نیروی انسانی متخصص و لزوم تمرکز کسب‌وکارها روی فعالیت‌های محوری خود، حوزه ارائه خدمات ابری یکی از حوزه‌های بسیار جذاب برای سرمایه‌گذاران است. تا بهار ۱۴۰۴ نیز حوزه‌های جدیدی به فعالیت‌های سیگما اضافه خواهد شد.

https://pvst.ir/k0l

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو