دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
حمیدرضا ضرابیزاده، رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف درباره این مسابقه گفت: ما در مسابقات رایان، به دنبال ایجاد بستری برای شکوفایی استعدادها و تقویت مهارتهای فنی جوانان در این حوزه هستیم. هدف ما صرفا برگزاری یک رقابت نیست، بلکه تلاش میکنیم تا با برگزاری این مسابقات، به توسعه و پیشرفت کشور در زمینه فناوری اطلاعات کمک کنیم. شرکت در این مسابقات باعث ارتقای توانمندیهای فنی و تخصصی شرکتکنندگان در زمینه برنامهنویسی، حل مسائل پیچیده و تفکر الگوریتمی میشود و حضور در این رقابتها، فرصتهای شغلی متعددی را برای شرکتکنندگان فراهم میکند.
به گفته ضرابیزاده، مسابقات برنامهنویسی، فرصتی مناسب برای شناسایی و حمایت از استعدادهای جوان در زمینه برنامهنویسی است. با برگزاری این مسابقات، ما میتوانیم استعدادهای درخشان را شناسایی کنیم و به آنها کمک کنیم تا در صنعت داخلی مشغول به کار شوند و ماندگاری آنها در کشور افزایش یابد. همچنین، این مسابقات، فرصتی برای تعامل و تبادل نظر بین برنامهنویسان از سراسر جهان است.
رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد: مسابقات رایان یک رویداد جهانی است. مرحله انتخابی این مسابقات با شرکت بیش از ۲۵هزار نفر از بهترین برنامهنویسان سراسر دنیا برگزار شد. این رقابتها با میزبانی دانشگاه صنعتی شریف و با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد.
ضرابیزاده ادامه داد: برنامهنویسان برتر از ۱۴۰ کشور مختلف دنیا در این رقابت شرکت کردند که از نظر تعداد شرکتکننده به ترتیب کشورهای هند، بنگلادش، چین، روسیه، مصر، ایران، ویتنام، قزاقستان، آمریکا و ژاپن بیشترین آمار را به خود اختصاص دادند.
طبق گفته او، ۴۶ کشور از قاره اروپا از جمله آلمان، بریتانیا، اسپانیا، رومانی، لهستان و ۳۸ کشور از قاره آسیا چین، هند، بنگلادش، ویتنام، ایران، قزاقستان، ژاپن؛ ۲۴ کشور از قاره آفریقا از جمله مصر، تونس، مراکش، اتیوپی، نیجریه و ۱۸ کشور از قاره آمریکا از جمله ایالات متحده، برزیل، مکزیک، کانادا و ۱۱ کشور از قاره اقیانوسیه و ۳ کشور از قاره جنوبگان نیز در این رقابتها شرکت کردهاند.
گفته میشود در پایان مسابقه و بر اساس میانگین امتیازات سه نفر برتر هر کشور، کشورهایی که حداقل سه شرکتکننده در بین ۲۰۰ نفر برتر داشتند، به ترتیب چین، ژاپن، آمریکا، هنگکنگ، روسیه، کانادا، کره جنوبی، ایران، لهستان، تایوان، ویتنام، هند و قزاقستان توانستند رتبههای برتر این مسابقه را کسب کنند.
ضرابیزاده تاکید کر که مرحله نهایی مسابقات بینالمللی رایان، با حضور حدود ۱۰۰ برنامهنویس برگزیده از مسابقات انتخابی، به صورت حضوری در بهار سال ۱۴۰۴ به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف در شهر تهران برگزار خواهد شد. برنامهنویسان شرکتکننده در این مسابقه، طی یک رقابت فشرده سه ساعته، به پاسخگویی به این سوالات پرداختند.
او درباره جوایز مسابقه گفت: در مرحله نهایی، شرکتکنندگان علاوهبر دعوت به حضور در ایران، برای کسب جوایز ارزندهای به رقابت میپردازند. نفر اول مدال طلا و ۱۵ هزار دلار، نفر دوم مدال نقره و ۱۰ هزار دلار و نفر سوم مدال برنز و ۵ هزار دلار جایزه نقدی دریافت میکند. همچنین، نفرات چهارم تا ششم هر کدام ۲ هزار دلار و نفرات هفتم تا دهم هر کدام یک هزار دلار جایزه نقدی دریافت میکنند.