رفع فیلتر سایرپلتفرمها به شرط رعایت چهارچوبهای نامعلوم
دبیر شورای عالی فضای مجازی محمد امین آقامیری ضمن تاکید بر موضوع امنیت ملی در…
۶ دی ۱۴۰۳
۴ دی ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
وزیر ارتباطات گفت که شرکت مخابرات ایران نگاه خود را از سیم و کابل به خدمت ارتقا داده است و این گام ارزشمندی است البته باید توجه شود که کیفیت فدای سرعت توسعه نشود. مردم انتظار بهبود کیفیت و سرعت را دارند و نباید دچار سردرگمی بین اپراتورها و سروکوها بشوند.
به گزارش پیوست، ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم آئین امضای تفاهمنامههای شرکت مخابرات ایران گفت: اقدامی که امروز میبینیم، نتیجه نگاه و شعار وفاق در این دولت است امیدواریم در ادامه مسیر در بدنه اجرایی نیز شاهد همافزایی باشیم.
در این جلسه مخابرات ایران با اپراتورهای ایرانسل، مبیننت، صبانت و نداگستر برای توسعه فیبرنوری تفاهمنامه همکاری و با ۱۶ سروکو قرار داد امضا کرد. همچنین طی امضای تفاهمنامهای با رئیس سازمان فناوری اطلاعات مقرر شد تا مکان استفاده از زیرساخت برخی از مراکز مخابرات برای توسعه زیرساختهای ابر دولت و مراکز دولت فراهم شود.
هاشمی با اشاره به ظرفیتهای موجود اضافه کرد: این ظرفیتهای مشترک یک دارایی ملی است و باید به آن توجه کرد. شرکت مخابرات ایران در این خصوص پیشگام بوده است و این میراث را با سایر اپراتورهای ارتباطی و شرکتهای سروکو (Servco) به اشتراک میگذارد. البته باید توجه شود که این آغاز راه است و باید گفت که راه سادهای نیست اما امکان پذیر است. این اتفاق میتواند مسیر توسعه و اتصال فیبرنوری با کیفیت مناسب را تسریع ببخشد، اما نکات و ملاحظاتی دارد که باید به صورت ویژه مدنظر قرار بگیرد.
اوادامه داد: اگر به جای پوشش صحبت از اتصال میکنیم و با وجود اینکه میدانیم پیچیدگی وجود دارد، به این دلیل است که خدمت باید حال مردم را خوب کند و صرفا شعار دادن و امضای تفاهمنامه کافی نیست. درنتیجه در کنار توسعه خدمات باید لایه زیرساخت، خدمت و ارتباط با مشتریان را فراهم کنیم و سامانهها باید در شان مردم باشد. اگر این اتفاق نیفتد، کار ما بدون حاصل و کمنتیجه است.
درنهایت هاشمی درباره زیرساختهای ابری توضیح داد: زیرساختهای ابری و فناوری اهمیت ویژهای دارد؛ از همین رو به رئیس رگولاتوری ماموریت میدهم که ضمن تسهیلگری امور، به کیفیت خدمات نظارت داشته باشد.
در ادامه محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران گفت: ما برای اتصال یک میلیون فیبرنوری منازل و کسبوکارها هدفگذاری و برنامهریزی کردهایم که منابع خود را در اختیار سایر حوزهها قرار دهیم و مشارکت هایی با شرکتهای ایرانسل، صبانت، نداگستر، رایتل و مبیننت داریم.
طبق گفته جعفرپور، قرار است ۱۶ قرارداد بین شرکت مخابرات ایران و شرکتهای Servco در حوزه توسعه فیبرنوری منعقد شود.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با تاکید بر اهمیت انعقاد تفاهمنامهها توضیح داد: تفاهمنامهها در راستای به اشتراکگذاری زیرساختهای مراکز داده است.
او ادامه داد: در همین راستا از ابر مخابرات ایران رونمایی میکنیم. ابر مخابرات به نام ابرما در اختیار کاربران قرار میگیرد. توسعه پلتفرمهای ابری در راستای استفاده بهینه از منابع است تا در کنار فیبرنوری سرویسهای دیگری نیز ارائه کنیم. مهم ترین نکته ابرما توزیعشدگی قابل توجهی است که در مراکز مخابراتی وجود دارد؛ بیش از ۱۱ هزار مرکز مخابراتی داریم که ۲ هزار مرکز شهری هستند.
به گفته جعفرپور، در ابرما دو سرویس ارائه میدهیم که تاکنون در کشور نداشتهایم، GPU As a service که نیاز شرکتهای استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان را برطرف میکند و بعدی سرویس گیمینگ است. این سرویس بستری برای بازیهایی است که منابع عظیمی نیاز دارند و کاربران میتوانند با تلویزیون و اینترنت معمولی به بازی بپردازند، برخی از این بازیها تا ۵۰۰ میلیون تومان هزینهبر بودند. رویکرد نهایی ما با توسعه فیبرنوری در زیرساختهای ارتباطی، رویکرد هوش مصنوعی است و برای توسعه این فناوری نیاز به ارتباطات قوی داریم و لازمه آن توسعه است. حداکثر طی ۶ ماه آینده هوش مصنوعی مخابرات را هم ارائه میکنیم.
در این مراسم بیژن عباسی، مدیرعامل ایرانسل گفت: در یک مقطعی در کشور مخابرات دولتی بود و اپراتور موبایل هم دولتی بود اما با شکلگیری اپراتورهای دوم و سوم رقابت شکل گرفت در نتیجه کیفیت و سرعت هم افزایش یافت.
او ادامه داد: متاسفانه این رقابت در بخش ثابت انجام نشد. رقابت در این حوزه موضوع مهمی است؛ توصیه میکنم مخابرات از حوزه رقابت خارج شود و بیشتر با اپراتورها همکاری کند. نتیجه این اتفاق افزایش کیفیت و سرعت است.
عباسی با اشاره به عقبماندگی بخش ثابت گفت: بخش ثابت عقبافتادگی دارد در همین راستا این موضوع به موبایل هم آسیب میزند. این حوزه نیاز به سرمایهگذاری و افزایش ظرفیت دارد. مخابرات امکانات و ظرفیتهای زیادی دارد حیف است این امکانات درست استفاده نشود. گارد مخابرات باید باز شود تا مخابرات به سایر اپراتورها هم اجازه دهد که در حوزه ثابت فعالیت کند که منجر به افزایش درآمد شود.
همچنین در این مراسم علی ذاکر رییس هیات مدیره انجمن شرکتهای سروکو و مدیرعامل ماهان نت به عنوان نمایندگان سروکو حاضر در این جلسه برای عقد قرار داد با مخابرات گفت: شرکتهای سروکو در واقع قدیمیترین ارائه کنندگان سرویسهای ارتباطی در ایران هستند که گستردهترین شبکه وای فای در کشور را در دورترین نقاط ایجاد کردند و طی این چندسال بهدلیل عدم برخورداری از شبکه های دسترسی نوین مجبور به نگهداشت شبکه قدیمی خود بودهاند.
ذاکر ضمن استقبال از سیاست اتصال به شبکه فیبرنوری بهجای پوشش نیز گفت:این سیاست توانست کشور را از ایجاد شبکهای ناکارآمد در آینده رها کند و جلوی هدر رفت میلیاردها تومان سرمایه دولتی و خصوصی را بگیرد.
رئیس هیات مدیره انجمن شرکتهای سروکو در این جلسه ادامه داد: هم اکنون که شرکتهای سروکو با قراردادهایی که در چند روز آینده هم اضافه خواهد شد حداقل ۱۰۰ هزار کاربر اتصال تعهد دادهاند و میدانیم که راهاندازی یک سازمانی این چنینی از نقطه صفر بسیار سخت خواهد بود پیشبینی میکنیم به شرط توسعه و بهبود شبکه فیبر در سال دوم دو برابر این عدد و برابر ۲۰۰ هزار اتصال و در سال سوم ۳۰۰ هزار اتصال و در مجموع ۵۰۰ هزار اتصال توسط شرکتهای سروکو صورت پذیرد.