پرفروشترین برندهای موبایل چه زمانی سرویس نسل پنجم را در ایران فعال میکنند؟ 5G پشت دیوار تحریم
کمتر از یک ماه تا پایان سال ۲۰۲۴ زمان باقی مانده و علیرغم وعدههای پیشین،…
۱۹ آذر ۱۴۰۳
۱۸ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معتقد است صنعت ارتباطات در سالهای اخیر، فقیر شده و علت آن نیز، پایین بودن تعرفهها است. او میگوید از میخواهیم سرویس با کیفیت به مردم ارائه کنیم، باید تعرفهها «منطقیسازی» شوند.
به گزارش پیوست، محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشست خبری به مناسبت برگزاری بیستوپنجمین نمایشگاه تلکام گفت: درحال حاضر ارزانترین اینترنت متعلق به ایران است و صنعت ICT نسبت به سایر صنایع محروم واقع شده است.
به گفته مدیرعامل شرکت مخابرات، بحث افزایش و ارتقا کیفیت خدمات به مشتریان و همچنین خدمات پس از فروش از مواردی است که در مخابرات پیگیری میشود. او گفت: در تلاش هستیم تا اوایل سال ۱۴۰۴ خدمات مشتریان را پیاده کنیم تا سرویسها را به صورت با کیفیت به مشتریان ارائه کنیم تا با مشارکت بخشهایی همچون اپراتورهای ارتباطی و مخابراتی، پیمانکاران محلی و بخش تولید محصولات حوزه ICT در صنعت شاهد تحول باشیم.
جعفرپور درباره محدودیت در شبکه توضیح داد: یکی از معضلات شبکه دسترسی است از طرفی بحث ADSL را به صورت محدود داریم. شبکه موبایل محدود است و ظرفیت شبکه نیز محدود شده است و در بخش ADSL محدودیت تکنولوژی وجود دارد و باید به سمت فیبرنوری حرکت کنیم که نیازمند اقدامات اجرایی است. یکی از مشکلات این است که صنعت امروز به علت پایین بودن تعرفهها فقیر شده است و اپراتورها امکان سرمایهگذاری ندارند. درحال حاضر ارزانترین اینترنت متعلق به ایران است.
او درباره نمایشگاه تلکام ادامه داد: با توجه به نقش موثر شرکت مخابرات ایران در صنعت ارتباطات و حوزه ICT کشور، ما سعی کردیم در نمایشگاه تلکام امسال نیز این نقش خود را به خوبی ایفا کنیم. شرکت مخابرات ایران در صنعت ICT نقش لوکوموتیو را دارد و اگر حرکت رو به جلو و رو به پیشرفت مخابرات اتفاق بیفتد کل صنعت متحول میشود.
جعفرپور ادامه داد: مخابرات در سه حوزه توسعه را در دستور کار دارد، یکی از این برنامهها اتصال فیبرنوری است و یک میلیون اتصال فیبرنوری FTTH و VDSL را برنامهریزی کردهایم و مقرر شده است که با همه اپراتورها و پیمانکاران محلی همکاری کنیم تا حداکثر استفاده را از تولیدات داخلی کشور در جهت توسعه به کار ببریم.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران درباره برنامههای دیگر مخابرات اشاره کرد: توسعه دیگری که مخابرات در دستورکار خود دارد توسعه شبکه انتقال استانی است که در این راستا در چند استان این اقدام را شروع کردهایم. از شبکه انتقال خراسان رضوی تا ۸ ماه آینده بهرهبرداری میکنیم وبعدتر شبکه استانهای اصفهان، تهران و آذربایجان شرقی در دستور کار است.
جعفرپور با اشاره ارائه خدمات ابری مخابرات توضیح داد: ابرمخابرات را در نمایشگاه تلکام رونمایی میکنیم. تمامی سرویسها بر مبنای سامانه پردازش ابری خواهد بود؛ همچنین بحث سرویسهای خانگی و تجاری را نیز در برنامههای بعدی داریم. قرار است در ابر مخابرات، با استفاده از مراکز داده کل کشور، ابری به وسعت ایران را ایجاد کنیم. با توجه به مهاجرت از سرویس قدیمی تلکام به سرویس جدید قطعا ظرفیتهایی در مراکز مخابراتی ایجاد میشود. موضوع هوش مصنوعی مخابرات را در دستور کار داریم، که سال آینده قابل بهرهبرداری است.
در ادامه این نشست، فرامرز رستگار، دبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات گفت: بعد از پیروزی انقلاب در شرکت مخابرات ایران بررسیهایی انجام شد و بزرگترین ضعف آن زمان شرکت مخابرات در حوزه فنی بود و تولیدی هم نداشت، بنابراین بخشهای خوداتکایی را ایجاد کردیم و در نتیجه به دستاوردهایی رسیدیم.
او ادامه داد: اواخر دهه ۷۰ با مخابرات آن زمان نمایشگاه مستقل تلکام را راه انداختیم که حدود سال ۷۸ این نمایشگاه به صورت مستقل آغاز به کار کرد. موسس نمایشگاه تلکام شرکت مخابرات بود و از زمانی که از وزارت ارتباطات جدا شد به دلایلی چند سالی وزارتخانه برگزار کننده نمایشگاه بود اما پس از آن ما به عنوان تشکل حوزه صنعت آن را ادامه دادیم. ما همراه شرکت مخابرات هستیم، زیرا نمایشگاه تلکام برای شرکت مخابرات است و معتقدیم اگر مخابرات پایدار نباشد، هیچ فناوری در کشور نخواهیم داشت.
رستگار گفت: حدود هفت سال است که مطالبه مردم اینترنت با ظرفیت است، اما به آنها ارائه نمیشود، این روند باید اصلاح شود و حاکمیت باید بداند که خواسته جامعه داشتن اینترنت با پهنای باند بالا است؛ درغیر این صورت از دنیا عقب میمانیم.
در ادامه داوود ادیب، رئیس کانون هماهنگی فاوا و رئیس انجمن شرکتهای فناور هوش مصنوعی ایران توضیح داد: ۱۴۸ شرکت داخلی و خارجی به صورت مستقل در این نمایشگاه حضور دارند و ۵۰ شرکت در پاویونهای صندوق نوآوری و شکوفایی، رونمایی محصولات و پارک فناوری هستند که در مجموع حدود ۲۰۰ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد کرده است.
او گفت: در نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ هوش مصنوعی به صورت عملیاتی وجود دارد؛ در این زمینه احراز هویت با این فناوری را انجام میدهیم. نرمافزارهای حوزه پیشگیری در حوزه فناوری و سامانههای مبتنی بر هوش مصنوعی و پلتفرمهای هوشمند مالی در نمایشگاه امسال وجود دارد.
در ادامه، کبری رزاقزاده، مدیر نمایشگاههای داخلی شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی، در این نشست گفت: حوزههای نمایشگاه برمبنای صادرات، حضور شرکتهای بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال، مشارکتدهی شرکتهای نوین، حضور فعال شرکت هوش مصنوعی، تاکید بر حضور دانشگاهها، پذیرش هیاتهای تجاری از کشورهای همسایه مثل چین، ترکیه، عراق، روسیه، ارمنستان، افغانستان و روسیه است.
بیست و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال (تلکام) با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» ۳ تا ۶ دی ماه برگزار میشود.