وزیر کشور: اتصال ۱۵۰۰ شهرداری به درگاه ملی مجوزها در اولین فرصت انجام خواهد شد
وزیر کشور از تلاش برای فراهمسازی زیرساخت به منظور اتصال ۱۵۰۰ سامانه شهرداری به درگاه…
۱۴ بهمن ۱۴۰۳
۶ بهمن ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
چه اتفاقی می افتد اگر در محل کارتان با تخلفی از سمت کارکنان حکومتی روبرو شوید. یا اگر کمی زاویه دید را تغییر دهیم، چه اتفاقی میافتد اگر متوجه تخلف دوست، آشنا و یا همکاران خود، که اتفاقا آنها هم از کارکنان حکومتیاند، شوید؟ احتمالا دریافت رشوه پرتکرارترین تخلفی است که ممکن است از سمت کارکنان حکومتی دیده شود. از همین رو، با هدف گزارش تخلفات کارکنان برخی سازمانهای دولتی مانند تعزیرات، قوه قضاییه، وزارت اقتصاد، اطلاعات سپاه همچنین امور مالیاتی؛ سامانههایی با قابلیت گزارش فساد راهاندازی شده است.
به گزارش پیوست، امروزه تلاش برای جلوگیری از فساد و تخلفات کارکنان دولتی از مراحل سنتی گذار و مدرن شدهاست. سامانه «سوت زنی» و «اعلام رشوهخواری و سوءاستفاده از مقام اداری ماده ۹۱» از جمله سامانههایی هستند که به ترتیب زیر نظر قوهقضاییه و سازمان تعزیرات حکومتی، با هدف گزارش فساد توسط مردم عادی، فعالیت میکنند. از دیگر اهداف این سامانهها حمایت از حقوق افراد جامعه، مبارزه با فساد در دستگاههای حکومتی، ایجاد شفافیت و صداقت در دستگاههای دولتی بودهاست. در ادامه به معرفی این دو سامانه، روش ثبت و پیگیری شکایت از آنها میپردازیم.
سامانه «اعلام رشوهخواری و سوءاستفاده از مقام اداری ماده ۹۱»از شهریور ۱۴۰۰ راهاندازی شد. منظور از ماده ۹۱ در عنوان این سامانه، ماده ۹۱ قانون مدیریت خدمات شهری است که میگوید: «اخذ رشوه و سوء استفاده از مقام اداری ممنوع میباشد. استفاده از هرگونه امتیاز، تسهیلات، حق مشاوره، هدیه و موارد مشابه در مقابل انجام وظایف اداری و وظایف مرتبط با شغل توسط کارمندان دستگاههای اجرائی در تمام سطوح از افراد حقیقی و حقوقی به جز دستگاه ذیربط خود تخلف محسوب میشود.«
شکایت از این سامانه توسط سازمان تعزیرات حکومتی و یا نهادهای نظارتی مربوطه مورد بررسی قرار میگیرد.
در آخر بعد از ثبت اطلاعات یک کد رهگیری برای شما ارسال میشود که براساس آن میتوانید در آینده شکایت خود را پیگیری کنید. بنابراین در ذخیره و نگهداری از کد ارسالی دقت لازم را به عمل بیآورید.
سامانه «سوتزنی» در اسفند ۱۴۰۰ توسط وزارت کار راه اندازی شد. این سامانه به شکلی طراحی شده است که شهروندان میتوانند با ورود به آن تخلفات و فساد اتفاق افتاده در قوه قضاییه، سازمان امور مالیاتی، اطلاعات سپاه و وزارت اقتصاد را به شکل کاملا ناشناس گزارش دهند.
در این سمانه سوتزن به این شکل تعریف شده است:«سوت زن شخصی می باشد که فساد را در بخش دولتی یا خصوصی افشا کند و در ازای آن پاداش بگیرد». بر همین اساس برای گزارشهای صحتسنجی شده سازمانهای پاداش در نظر گرفتهاند.